Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-2 от 2 отговора

Бургас/Neumagen-dhron,Germany

Мнения: 420
Може  ли да ми кажете как се слага въпросният консервант?На 25 л бидон ,колко грама да сложа?И повече инфо за какво точно се слага?
« Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 20:11 от joji04 »
Цитирай


Мнения: 6 496
Слага се, защото прекъсва ферментацията. Помня, че го слагаха вкъщи на зелето и  виното. На пликчетата с него мисля, че пише какво количество на колко течност се слага. Но и има инфо, че е доста вреден.

Цитат
Е211 НАТРИЕВ БЕНЗОАТ се използва често у нас за приготвяне на кисело зеле и други туршии,тъй като прекъсва ферментацията. HASCG съветва да се избягва,тъй като употребата им е свързана с риск от рак.

Още инфо

Всъщност, употребата му е разрешена, така че всеки сам решава.

Намерих го, търсех тая тема, в нея пишат за употребата му като количества.
Цитирай


Мнения: 1 570
Грам на килограм знам аз-един гр бензоат за кг туршия.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-2 от 2 отговора