Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 ноем. 2009, 19:41 ч.

Натриев бензоат при туршии

  • 40 275
  • 2
  •   2
Отговори
  • Бургас/Neumagen-dhron,Germany
  • Мнения: 420
Може  ли да ми кажете как се слага въпросният консервант?На 25 л бидон ,колко грама да сложа?И повече инфо за какво точно се слага?

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 20:11 от joji04

# 1
  • Мнения: 10 296
Слага се, защото прекъсва ферментацията. Помня, че го слагаха вкъщи на зелето и  виното. На пликчетата с него мисля, че пише какво количество на колко течност се слага. Но и има инфо, че е доста вреден.

Цитат
Е211 НАТРИЕВ БЕНЗОАТ се използва често у нас за приготвяне на кисело зеле и други туршии,тъй като прекъсва ферментацията. HASCG съветва да се избягва,тъй като употребата им е свързана с риск от рак.

Още инфо

Всъщност, употребата му е разрешена, така че всеки сам решава.

Намерих го, търсех тая тема, в нея пишат за употребата му като количества.

# 2
  • Мнения: 2 514
Грам на килограм знам аз-един гр бензоат за кг туршия.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт