Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Germania

Мнения: 250
Много ми се похапва Крем Карамел. Имате ли идея как се приготвя. Знам че не е сложно и веднаж сам опитвала но беше много отдавна и сам zагубила рецептата.
Благодаря предварително  Smile
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Mary, виж тук:
http://www.bg-mamma.com/viewtopic.php?t=2879
Цитирай

Добрич,сега Ямбол

Мнения: 1 071
Разбиваш 6 яйца,1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар.
Карамелизираш 5-6 лъжици захар и ги разпределяш в чашките за крем карамела,или пък в йенска тава/аз така правя,по-лесно е/.Отгоре изсипваш сместа,после нареждаш купичките /или тавата/ в друга тава и наливаш вода,така че да стига около 2/3 от купичките.Пече се на бавен огън,около 150 градуса,около 2 часа.Но като не съм в настроение включвам на максимум и става по-бързо,само дето се получават едни мехурчета вътре.
Ами това е.Дано си ме разбрала.
Цитирай
Аз го правя така - 8 яйца, 1 литър прясно мляко,захар или подсладител за по-ниска калоричност според вкуса ви. Не карамелизирам захар, а преди да разлееш сместта във формите,можеш да разрежеш 1 кроасан /може с шоколад или друг/ на филийки и да ги разпределиш във формите за крема.Заливаш със сместта и поставяш формите в съд, в който слагаш вода, за да се пече на водна баня.Водата не трябва да завира. Печеш и може да пробваш с дървена клечка дали е придобил плътна консистенция.
Приятен апетит!
Цитирай

Germania

Мнения: 250
Благодаря момичета,
Ще пробвам всички под ред. Дано ми стигне Very Happy
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Ще ти дам и друга идея- Крем - карамел с кроасани. .                                                                                            6- яйца, на яйце по две лъжици захар се слага , 1л. - прясно мляко, 1- ванилия , 2- кроасана"Смаки".Кроасаните се режат  по дължина и се слагат на дъното на тавата, отгоре се заливат с разбитите продукти. Пече се на водна баня. Нямаш си идея колко е вкусно! Very Happy
Цитирай

Germania

Мнения: 250
Мерси Дани,
Наистина zвучи много вкусно. Ще пробвам напременно Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 975
Цитат на: Иви
Разбиваш 6 яйца,1 литър прясно мляко и 1 чаена чаша захар.
Карамелизираш 5-6 лъжици захар и ги разпределяш в чашките за крем карамела,или пък в йенска тава/аз така правя,по-лесно е/.Отгоре изсипваш сместа,после нареждаш купичките /или тавата/ в друга тава и наливаш вода,така че да стига около 2/3 от купичките.Пече се на бавен огън,около 150 градуса,около 2 часа.Но като не съм в настроение включвам на максимум и става по-бързо,само дето се получават едни мехурчета вътре.
Ами това е.Дано си ме разбрала.


И аз така го правя, ама вместо в купички го правя в една голяма дълга форма. Като ще го сервирам го обръщам и му правя няколко розички от сметана отгоре! супер е  Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.