Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна до морето

Мнения: 2 655
Дори не занам дали съм го написала правилно. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Някой беше публикувал тук рецепта за имамбайлда на фурна.
Готвих я в Америка и стана страхотно.
Искам утре пак да готвя. Моля, ако някой знае как да постне тук.
Цитирай


Мнения: 1 202
Ами като отворихме патладжанената тема - ето как правя аз ИМАМБЙАЛДЪ :

ПАТЛАДЖАНИ - нарязани на филийки с дебелина около 1 см. Осолени и отцедени се задушават в малко мазнина. Оставят се настрани и после се задушават последователно:
5-6 големи глави ЛУК,
МОРКОВИ - настъргани,
ТИКВИЧКИ - пак настъргани,
ЦЕЛИНА и МАГДАНОЗ - доста,
ДОМАТИ - малко,
ЧЕСЪН - на филийки (не се задушава, а накрая се прибавя към сместта),
СОЛ и Чер пипер,

След като тази зелен4укова смес се смеси (страшен израз),
Започва едно редене в наолиолена  Wink тави4ка:
Една филийка патладжан-смес-филийка патлкаджан -смес и отгоре две кръгчета пресни домати. Така се оформят направо порцийки. Ако остане смес -наредетея в тави4ката около патладжаните.
Сипвам малко водичка в тавичката и пека. Не е нужно много време за печене, защото дефакто вси4ки продукти са почти готови.
Накрая поръсвам със ситно нарязан магданоз и целинка.

Ако решите да го пробвате - става бавно защото задушавам вси4ко по отделно, но на мен ми е много вкусно.
До колкото знам по принцип не се слагат тикви4ки в Имамбайалдъ, но според мен те много олекотяват нещата.

Жела ви прекрасна пролет с много усмивки и вкусни манджички Smile
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Eто и рецептата на Иван Звездев

Продукти
 4 патладжана
100 гр. кашкавал
2 домата
1 гл лук
4 сл олио
галета
магданоз / чубрица


Приготвяне

Издълбават се патджаните .Солят се и престояват 1 час, за да се отдели горчивия сок.
Запържва се лука / на ситно/ + издълбаното от патладжаните. Задушава се на слаб огън. Добавят се и 2 домата нарязани + сол / на вкус/ . Къкри 5 минути.
Пълнят се лодките. Поръсват се с магданоз и галета .
В тавата се сипва вода до 1/2 от височината на патладжаните. Завива се тавата с фолио. 150 градуса - 45 мин
Като се опекът се поръсва с кашкавал и малко челвен пипер
Запича се 5-10 мин


Забравих да добавя , че .... моите мъже и това ястие го предпочитат месно  / с кайма/ Wink
« Последна редакция: сб, 24 сеп 2005, 21:38 от vessi »
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 51
Имамбаялдъ

1 кг патладжани
200 мл растително масло
600 г кромид лук
100 г моркови
50 г целина
300 г домати
2 глави чесън
1/2 връзка магданоз
дафинов лист
черен пипер (зърна)
сол на вкус
30 г галета
1 лимон

Патладжаните се измиват и се изрязва част от дръжката. На четири места се обелват ивици с ширина 1-1.5 см. На обелените места се правят дълбоки врязвания с остър нож. Така приготвените патладжани се осоляват и се оставят да престоят 10-15 минути, за да им падне горчивината, след което леко се запържват. В същата мазнина се задушават нарязаният на филийки лук и настърганите моркови и целина. След като омекнат се прибавят доматите, чесъна, магданоза, подправките и сол на вкус. Сместа се задушава, докато остане на мазнина и с нея се пълнят патладжаните през един от направените разрези. Нареждат се в тавичка, покрита с част от плънката,  върху всеки от тях се поставя парченце домат и се поръсва с галета. Пекат се в умерена фурна.

Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Точно това търсех- рецептата на Gvendolin.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Ако се задържи така времето ще пробвам и другите рецепти!
Страхотни сте!
Цитирай

gatorland

Мнения: 3 478
Ауу как обичам и от кога ми се хапва. Благодаря за рецептите. Още на първия почивен ден ще пробвам това дето си го правила Пела.
Цитирай

София

Мнения: 821
Супер сте! Сега и на мен ми се хапва! Ще накарам мъжът ми да направи (срам ме е, но аз не готвя Embarassed, само събирам идеи  Rolling Eyes Embarassed)
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Точно това търсех- рецептата на Gvendolin.
БЛАГОДАРЯ ВИ!
Ако се задържи така времето ще пробвам и другите рецепти!
Страхотни сте!


за мен е чест, че си харесала моята рецепта Smile
Цитирай

София

Мнения: 2 396
И аз също мисля че ще  е по-вкусно с повече зеленчуци, а не само с домати
Един американец сигурно ще се гътне само като чуе рецептата - мазничко, всичко пържено Party как мислиш?
Ммм прияде ми се само като четох
Цитирай

Козлодуй

Мнения: 1 098
Е не си го написала правилно...Пише се "имамбаялдъ".
Истинската рецепта е турска и се прави с кайма и син домат.Тия постните рецепти са нещо измислени или по-скоро побългарени...
Цитирай


Мнения: 3 452
Нищо, че е побългарена, рецептата не Гвендолин е ТРЕПАЧ Smile. Миналото лято я правих почти всяка седмица, мммм.
Цитирай

вляво от асансьора

Мнения: 1 262
Е не си го написала правилно...Пише се "имамбаялдъ".
Истинската рецепта е турска и се прави с кайма и син домат.Тия постните рецепти са нещо измислени или по-скоро побългарени...
Да това всъщност е тюрлю гювеч Wink, имамбаялдъ е с кайма.Ама т'ва няма никакво значение в случая-нали е вкусно eat
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.