Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
След две седмици е рожденния ден на Изабела и ще изпратя торта в училище, но едно от децата е с алергия към млякото. Може ли някой да ми подскаже идеи за вкусна торта без млечни продукти?
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Виж ето тук тортата на Андреа$ - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24114.0 Very Happy Дано да ти свърши работа - аз съм си я заплюла за първи РД на бебата Very Happy
Цитирай


Мнения: 2 952
  Направи тестото пандишпаново....само  яйца , захар и брашно.А крема също може да е  не мле4ен....да  решем  целув4ен или шоколад....или сладко между блатовете ...с много   орехчета и разни  други  вкусотии....стърготини....захарни  формички и  човечета  дето се купуват  готови и се поставят(залепват) отгоре на тортата.
  А защо не и да поръчаш такава  торта или да питаш дали имат стандартна такава.
    party023 Честито ви ....рожден ден !!!
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
  Направи тестото пандишпаново....само  яйца , захар и брашно.А крема също може да е  не мле4ен....да  решем  целув4ен или шоколад....или сладко между блатовете ...с много   орехчета и разни  други  вкусотии....стърготини....захарни  формички и  човечета  дето се купуват  готови и се поставят(залепват) отгоре на тортата.
  А защо не и да поръчаш такава  торта или да питаш дали имат стандартна такава.
    party023 Честито ви ....рожден ден !!!
Благодаря на всички за идеите. Започва да ми се заформя тортата. Very Happy
Какво е целувчен крем?
Питах, но в в магазина не предлагат алтернатива на млечните торти; затова ще я направя аз.
Цитирай
zameni mliakoto sas soevo "mliako"
Цитирай

USA

Мнения: 62
Az pravia slednia krem s shotening-Grisko:
***1 kg pydra zaxar/1 pound ili 4 cups/
***250 gr/1 cup/shortening
***2 lajici voda
***1 vanilia ili 1 chaena lajichka ot technata
***cipka sol
***1 sypena lajica syx beltak ili Wilton Meringue Rowder
* po jelanie mojesh da dobavish i dryg vid esencia
Razbivash vodata, shortening i vaniliata dobre, dobaviacsh pydrata zaxar, syxite beltaci i solta postepenno.Krema ste e mnogo gast. Mojesh da dobavish i 1-2 sypeni lajici voda.
Ykrasena s tozi krem tortata , ne se slaga v xladilnik!!!
Az ti preporachvam prodyktite na Wilton.Prodavat gi v craft magazinite ili online.Prodavat razlichni ykraci i sa mnogo dobri......sasto imat i gotovi cremove, no ne sam sigyrna varoiatno sadarjat mliako.Eto i edna ideia ot men:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina73_99/detail?.dir=/50b9&am … f.jpg&.src=ph

Ako iskash oste idei pishi mi po lichnoto.
Цитирай


Мнения: 2 033
Ето и то мен една рецепта, вчера я правих (тя е и без брашно, и без мазнина, но вкуса е разкошен):
-2 малки портокала (с тънки кори)
-6 яйца
-200г смелени бадеми
-50г какао
-1 ч.л. бакпулвер
-1/2 ч.л. сода бикарбонат
-250г захар

Варим портокалите цели около 2 часа, докато омекнат. След това разрязаме на половина, махаме семките и пасираме (с кората и всичко). Като изстине сместа, слагаме печката на 180 градуса. Смесваме всички продукти с миксера, печем в кръгла формичка (20 см-ова), посталана с хартия за печене и намазана с масло, 45-60 мин, в зависимост от фурната. Накрая може с фолио, ако отгоре е доста запечена, а вътре-още влажна. Украсяваме с захаросани обелки от портокал, или шоколадови обелки от портокал.
Цитирай


Мнения: 1 909
А защо не пробваш онези, соевите млека. И с тях ли има проблем или не са добър заместител?
Цитирай

Finland

Мнения: 1 017
Добро утро, Лаурка  Very Happy Very Happy
Ако изнамери6 някоя хуууубава рецепта, 6те ни я рпедложи6 ли тук????? Истината е (а и ти сама знае6), 4е тези финландци не са алерги4ни само към въздуха дето го ди6ат... Embarassed) Да ме извиняват, де...Токова е 4еста лактозната нетолерантност, а и алергията към мле4ния протеин съ6то newsm78
 Мисълта ми е, 4е много 6те се радвам на такава някаква идейка Hug Hug  Моят рд е скоро, а и на Гого е през януари...
Аз правех една торта с мед и олио, за постите...Ама като не се се6там сега за рецептата...
Сетих се, а някакъв cheese cake със сирене от кози4ка Laughing???? Яла съм такъв, ама де рецепта...
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
А защо не пробваш онези, соевите млека. И с тях ли има проблем или не са добър заместител?

Говорих с хора с алергия към млякото; при подобни ситуации използват вода вместо мляко, а не соеви млека - аз специално ги попитах, т.е. не зная дали могат да се използват в такива случаи, да се подлагат на термична обработка и т.н. и не бих рискувала.
Цитирай
Лаура, свържи се с DiMom и ще останеш с отворена уста като видиш произведенията ти Very Happy Wink

Иначе и аз се сещам за Бисквитена торта (рецептата си я краднахн а времето от Таннита Wink
Необходими продукти:

1. 1 голям пакет бисквити;
2. 1 пак. чисто масло /2 стикчета от американското/;
3. 1/2 ч. ч. мляко;
4. 2 с. л. какао;
5. 1 ч. ч. захар;
6. 4 – 5 бр. яйца;
7. 1/2 ч. ч. орехи;
8. 1 ч. л. алкохол.


Начин на приготвяне:

Начупваме много добре бисквитите в по голяма купа /около 3 чаени чаши/ и към тях прибавяме орехите.
На много слаб огън разтапяме маслото и прибавяме яйцата,млякото, захарта и какаото. Оставя се да изстине и се прибавя към бисквитите. Оформя се като торта в подходяща чиния и се поставя в хладилника за да се стегне. Консумира се студена.

Аз когато трябва да правя торта а нямам много време за приготовление правя нещо подобно, може да й придадеш каквато си форма искаш и това я прави интересна.
В много от рецептите ми преписани от майка ми преди доста години, за разни сладки или рула от натрошени бисквити има и сурови яйца, обаче аз вече ги елеминирам, щото ме е страх. използват ги за спойка, ама то има ли масло, а и прясно мляко пак ще се спои сместа.
Значи това което аз правя, отиват ми около една кутия от Грахам бисквитите(с шоколадови бисквити става обаче най добре), натрошени, поливам ги с едно стикче разтопено масло, половин чаша мляко в която съм разтворила какао, счукани орехови ядки около половин чаша, около половин чаша стафиди, предварително накиснати във вода или ром, коняк. Понякога настъргвам шоколад, ябълка(тогава намялавам прясното мляко, щото ябълката си пуска сок), слагам и смлени орехи, плодчета от някакво сладко. Захар не слагам, бисквитите са си достатъчно сладки, но ако обичате повече сладко може да сложиш както е в рецептата. Ако видя че сместа се получава по рядка, добавям още натрошени бисквити или смлени орехи, ако е по суха мляко или още масло.. Абе въобще всичко е на око, веднъж като направиш, следващия път ще прецениш от кое да сложиш по малко и от кое повече. Ето тук под формата на таралеж.(това е даже нейната снимка)
Можеш да си играеш с формата, както си пожелавеш. Изборът е твой.
В тази рецепта има мляко, но спокойно може да се замени с вода и разбира се да махнеш алкохола Laughing
Също ще видиш, че има и яйца, аз ги елиминирам също - става отлично и без тях.

Цитирай
..Какво е целувчен крем?
....
Белтък и захар се разбиват. Желателно да е "покривало на тортата", защото го пъхаш във фурната и го запичаш (абе точно като целувка Very Happy)
Цитирай
ПП: Сега се замислям, след като детето е алергично към млякото как стои въпроса с кравето масло?! newsm78
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
ПП: Сега се замислям, след като детето е алергично към млякото как стои въпроса с кравето масло?! newsm78

vegetable shortening instead.....
Цитирай

USA

Мнения: 62
Лаура, свържи се с DiMom и ще останеш с отворена уста като видиш произведенията ти Very Happy Wink





 smile3525 Honda, blagodatia ti mnogo za reklamata!!! smile3525 smile3525 smile3525


Moiata dasteria sasto e alergichna kam mlikoto. Za rojdeniat i den pravix topta s morcovi, krema beshe s shortening.
Kato pravia blatovete za totata zamestvam kraveto maslo ili olioto s pure ot iabalki/Applesauce/. Blatover stavat malko po-syxi.
Saglasna sam s Honda, che celyvachnia krem triabva da se zapeche ili da e s karamelizirana zaxar, ili da e napraven s zaxaren sirop/ t.n. Swiss Meringue/. Dryg vid alergii na koito se obrasta mnogo vnimanie sa iadkite i chocolate.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.