Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

In transit

Мнения: 1 668
Снощи тримата чревоугодници вкъщи и  сътворихме следната измишльотина, която се оказа и много вкусна най-вече. Ето я и нея:

2/3 селски  типов хляб "Лагард" (трябва да стане и със всякакъв друг) и 300 грама пушени гърди се нарязват на кубченца и се слагат в намазана с масло тава да се препекат. Разбъркват се няколко пъти докато се препече хляба  от всички страни. Количеството хляб при нас стигаше малко под ръба на тавата. Поръсва се със сминдух. Залива се с малко зехтин или разтопено масло, настъргва се със сирене докато покрие тавата и се залива със смес от 3-4 яйца, около 400 гр. прясно мляко , сол и черен пипер.Слага се в горещата фурна да се запече леко за около 10-15 мин. и малко преди да е готово яденето се настъргва кашкавал и се връща във фурната за още 5 мин. Дозата е за 5 човека и почти да не ни стигне Wink Много добре върви с лютеница. Да ви е сладко Smile
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Здравей, mikkey! Не се съмнявам, че е станало много вкусно! Аз често правя нещо на този принцип от стар хляб. В намазана тава нареждам хлаба на филийки и поръсвам със ситно нарязан колбас или някакъв приготвен мравкалък, слагам каквото ми е останало в хладилника - гъбки, сиренце, чушка на колелца, лук, маслинки без костилката, царевичка и ...... всеки път става различно според продуктите. Общото е , че заливам с доматен сок и с разбити 4-5 яйца с прясно мляко и щипка сол. Много подправки разбира се има - чубрица, сминдух, риган, черен пипер. Най- отгоре настърган кашкавал за разкош и парченца краве масло и във фурната до зачервчване! Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.