Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 септ. 2005, 16:45 ч.

ужас! гадно отношение

 • 1 906
 • 35
 •   1
Отговори
да се нарева въвъ форума, може да ми мине.

бях няколко дни с температура и накрая джи пи-то ме прати да давам урина в поликлиниката да 2 спирки с трамвай 9 от нас. реших да не паля колата за 1 км, мъжът ми ме закара на отиване, а на връщане чакам деветката. 25мин нямаше, аз от температурата вече мислех, че ще припадна, накрай идва и аз прилежно дупча билет и сядам на едно от многото свободни места. напълниха се всичките. идва един пенсионер и ми казва 'бихте ли станали да седна'. любезно обяснявам, че съм бременна и болна и не мога да стоя на крака, и в трамвая(пълен само с пенсионери!!!) започва брожение - като ми било зле, що не си стоя в къщи. аз съм зла, но ми беше толкова лошо, че нищо не казах, само исках да се прибера. това  - една спирка време. на следващата се качва отракан и изтупан пенсионер с бял костюм и бомбе, директно идва при мен, потупва ме по рамото и пита 'вие инвалид ли сте?'. 'не', казвам. а той продължава 'като не сте, защо седите?'.

ама можете ли да повярвате??? коремът си ми е като 6.5 месеца и изглеждам достатъчно бременна. а дори и да не съм, не можех да си стоя на краката от температура 3 дни, дупчила съм билет, какво искат??? щях да се разрева. и това - за 2 спирки време(10мин).

мъжът ми побесня .каза да не слизам от колата и някой ден като ми е добре да се повозим в трамвая, той на няколко метра от мен без да си говорим, да видят пенсионерите.

много грозно, много. аз не съм хипер чуствителна, ама това не можах да го преживея. на вас случва ли ви се?

# 1
Милата, много ти съчувствам. Но ако това може да те успокои..подобни неща се случват на всички нас и не само от пенсионери. Аз бременността си я изкарах в холандия и през цялото време не съм срещнала никъде разбиране заради положението, в което съм. Нито са ми ставали в транспорта нито каквото и да е предимство, където и да е Sad

# 2
 • Burgas
 • Мнения: 7 186
Ти пък. Защо си траеш? И аз не обичам скандалите, обаче при подобно отношение такива майни ще им тегля на всички пенсии, че стой та гледай! smile3513
Ама както съм им набрала на някои гадни дъртаци, не е истина просто! #Sniper

# 3
 • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
 • Мнения: 969
Миличка, не си го слагай на сърце - мисли за бебчо и не давай възможност на лошото настроение да надделява. А що се отнася до тъпите пенсий /извинявам се за това което ще кажа - винаги има изключения/ - да си таковат майката..... Наистина ме боли за това, което ти се е случило и за жалост не си единствената потърпевша. Аз заради такива неприятни емоций гледам да се возя предимно на маршрутки - не че е по-различно, но поне няма пенсий, които да ти опяват, а когато мъжът ми е на разположение, и дума не дава да се обели да излизам без да ме кара.
Много ме е яд на пенсионерите, но и на младите дето не се сещат да станат.....но нещата няма скоро да се оправят. Може би много биха защитили пенсионерите и биха казали,че и ние сме тръгнали на там, но по дяволите не ги ли е срам - да  се държиш по такъв начин с бременна е грехота, и после да очакват да си учим децата да им отстъпват място!  

# 4
 • Гърция - Каламата
 • Мнения: 108
Направо не мога да повярвам на такова отношение. Нас са ни възпитавали в автобуса видим ли възрастен човек или бременна жена да направим място да седнат. А сега когато ние се нуждаем от  това  Cry Но не се учудвам като  знам колко напрегнат е  живота и всеки мисли единствено за себе си. Той да е добре, а другия - да се оправя както може. Е, ти не си виновна че си получила най-доброто възпитание, което са могли да дадат родителите ти. Опитай се да не обръщаш внимание на  такива грозни случки в живота Laughing

# 5
 • Антверпен
 • Мнения: 1 744
Не се ядосвай! Опитай се да го забравиш! А следващия път не им мълчи![/i]С първата бременност бях в шестия месец - личеше ми достатъчно, когато се качих в пълен автобус - никой не стана. Дупчих билет и в тоя момент автобуса зави и аз паднах по гръб. Никой не помръдна - никой не ми подаде ръка да стана, а едва станах. Добре че не се ударих лошо. След малко се освободи място и седнах.Едвам си сдържах сълзите.Бях толоква обидена и огорчена.
Така че напълно те разбирам. Отношението - не само на наглите пенсионери, а изобщо на хората е просто отвратително и обидно и за самите тях.
Според мен трябва да има повече образователни програми за бременните - за да свикват хората, че има и такива жени и да знаят , как да се държат, а не да ги гледат като извънземни.

# 6
 • Мнения: 293
Напълно те разбирам manuela.
На мен основно работа ми вършат автобусите, но там положението е малко по-добро.само един единствен път никой не ми направи място да седна като всички си въртяха главите да не ми гледат коремът -той си беше доста забележим.Трамвай ми се е налагало да използвам 4 пъти и никой не ми направи място даже един път ватмана толкова рязко спря, че аз загубих равновесие и политнах да падам но останалите правостоящи ме "задържаха" и то защото беше голяма блъсканица.После толкова укорително ме изгледаха за това че не се държа здраво ами им се натискам.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 9 534
Съвсем скоро си говорихме с една приятелка по тази тема.Толкова съм възмутена и ядосана и аз,че си мисля -мислете му като родя,на никой място няма да направя,обаче какво ще ми са виновни бременните?За всичките тези месеци никога не ми се е случвало някъде да ми отстъпят място.Дори и вчера в една сладкарница две лелки ме изпревариха и не смееха да ме погледнат в очите.Но не ми беше до кавги.Винаги съм си мислела ,че всичко на този свят се връща.Всеки ще си сърба това което си е надробил.

# 8
 • в пространството на любовта
 • Мнения: 1 734
Разгледай тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=41581.0
Поне да се успокоиш че не само с теб е така!   bouquet

# 9
 • Мнения: 2 429
Ау, това все едно аз съм го писала - не им обръщай внимание миличка, няма смисъл.Ето пресен пример от тази сутрин : Та качвам се аз в претъпкания тролей (нямам кола и всеки ден за и от работа ползвам тролея), та така, всички седалки са заети от видимо здрави хора на средна възраст.Никой естествено не ми отстъпи място (аз не се и учудвам).Даже за капак един като ми видя корема и си затвори очите и почна да се прави на заспал само и само да не стане.А една жена не смееше да вдигне поглед от вестника си по същата причина.Та пътувам си аз и по едно време от задух ли от глад ли като ми падна кръвното и ми забуча главата, изпоти ми се цялото лице и вече бях пред припадане.Тая с вестника само ме погледна и продължи да чете.Аз (видимо пребледняла съдейки по ръцете си) вече не можех да се закрепя права и и казах ако може да ми отстъпи нейното място, защото ми е станало много лошо и т.н.Тя милата изпуфтя два три пъти в стил "ебаси нахалната бременна" и стана.И добре че го направи щото вече припадах:)Та така срам не срам си изпросих място, нямаше как.
А за бабките - и мен една ме вдигна в 5-ти месец с довода че "е болна" - аз и казвам "но госпожо, аз съм бременна, как може да вдигате бременно момиче" и тя  ми вика "еми аз пък съм болна " и така ...  Rolling Eyes

# 10
 • в пространството на любовта
 • Мнения: 1 734
Миличка, не си го слагай на сърце - мисли за бебчо и не давай възможност на лошото настроение да надделява. А що се отнася до тъпите пенсий /извинявам се за това което ще кажа - винаги има изключения/ - да си таковат майката..... Наистина ме боли за това, което ти се е случило и за жалост не си единствената потърпевша. Аз заради такива неприятни емоций гледам да се возя предимно на маршрутки - не че е по-различно, но поне няма пенсий, които да ти опяват, а когато мъжът ми е на разположение, и дума не дава да се обели да излизам без да ме кара.
Много ме е яд на пенсионерите, но и на младите дето не се сещат да станат.....но нещата няма скоро да се оправят. Може би много биха защитили пенсионерите и биха казали,че и ние сме тръгнали на там, но по дяволите не ги ли е срам - да  се държиш по такъв начин с бременна е грехота, и после да очакват да си учим децата да им отстъпват място!  
 202uu  202uu  202uu

# 11
 • Мнения: 1 250
Има всякакви хора.
Не забравяй, че на тази възраст изперкват.

През първата бременност една бабка ме изръга в корема, при това съвсем съзнателно, за да седне на освободилото се пред мен място.
Друг път ми се случи да ми стане много зле в автобуса и аз просто си се плоснах върху хората стоящи около една свободна седалка. След като се почувствах по-добре, усетих все едно лицето ми изтръпна - вероятно цялата кръв се е дръпнала от лицето ми. Всички ме гледаха странно - дали заради нахалството да се набутам на седалката, дали защото съм пребледняла - не знам.

Обаче си спомням как едно доста сбръчкано бабе ми отстъпи мястото и настоя да седна, въпреки че бях само за една спирка. И го направи по начин, по който просто не можах да и откажа.

Истината е, че човек не знае колко го боли човека до него и колко му е зле, защото някои се държат, други пък не могат да търпят, трети просто са неотстъпчиви и не съчувстват. Просто случката е гадна, а дядото е трябвало да помоли някой друг да стане.

Спомням си, че дядото на мъжа, трепереха му краката на горкия но никога не е молил някой да му прави място - просто разбирания.

# 12
абе знам си аз, че това е животът, и сме си виновни ние в този гаден квартал, пълен с 'аристократи' и номенклатурчици. тук да не обидя някого, гледам, че има и дрги от лозенец, ама в този квартал пенсиите наистина са по-арогантни от другите. изживчват се като много специални. и в супера са такива, минават през крака ти с количката, като че трябва ти да се мръднеш. обаче на една баба снощи и скрих топката. докторът нали ми е казал 'секс рядко и само с презерватив'. ние не че правим:) ама мъжът вика 'вземи едни да има'. понеже аптеката беше затворила, отидох само до супера и там една бабка на касата 'минете, минете пред мен' .'няма нужда', казвам, мога да си изчакам реда. тя пак ме кара да мина пред нея, че чакала дядото. минах и в този момент виждам преди касата презервативи. бързо взимам една кутия без да разбирам какви, а бабката си отваря устата, все едно, че съм се съблякла гола. като зяпна... даже си махна очилата и ме загледа потресено. е, те ме разревават в трамвая, аз пък ще ги шашкам с други неща.

но едно мога със сигурност да кажа, нас наистина ни възпитаваха по друг начин. и на 27 се чуствам толкова стара като гледам разни боботещи мутанти по улицата, които на 15-16г не могат една дума да кажат. да не говорим за проява на някакво уважение. а бабките са простени, нали им е от възрастта...

# 13
 • Abu Dhabi
 • Мнения: 8 323
мануела, права си за квартала. Направило ми е впечатление, че в трамваи като 1, 7, и другите, дето минават през "центъра" и отиват към иван вазов, към лозенец - там места не се отстъпват.
само веднъж се возих цяла спирка права/иначе нямам проблеми, ама много сте чувствителни, не смеете да си търсите правата/ -  три жени на средна възраст се направиха, че ми е невидим коремът, и трите станаха на следващата спирка. значи са можели да станат и спирка по-рано, не са пътували надалеч. И тогава един дядо ме покани да седна.
днес една ученичка много мило настояваше да ми остъпи мястото си, въпреки че имаше други свободни места.
И друг път съм писала - просто си харесваш някого и си облягаш корема в лицето му. Както е седнал, а ти права, се получава много удобно. Да видим ще смее ли  да протестира. Ха се е обадил, ха е отнесъл конско "ала тити"
Другият номер е да ги гледаш втренчено в очите. И да пуфтиш. Дори наблюдаваният се окаже дебелокож, някой в съседство не издържа и става.

# 14
 • Испания
 • Мнения: 1 327
абе.... ние българите, като цяло, сме си пълни говеда! каква европа искаме, като и за задния двор на азия не ставаме!!  Rage
най-доброто, което можеш да направиш за себе си и малкото съкровище, което носиш, е да не им се ядосваш! защо да изнервяш мъника? заради шепа формалдехинчета ли? айде бе!
вместо да държиш в себе си гнева отваряш устата и    smile3528  smile3527
и на мене не са ми отстъпвали място винаги, въпреки огромния корем, ама да се опита да ме вдигне някой по този начин?  newsm66

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт