«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 744 отговора

¬ планината, насред нищото :)

ћнени€: 1 048
“ърс€ ¬енета  Smile

ѕостът ми не е свързан с темата, но се чуд€ къде да пиша, че да питам ¬енета за един кекс, трицветен - има го в нейната авторска тема с нейните рецепти.  ексът е с линк към друг сайт, но понеже ¬енета го е правила, и то успешно, се обръщам към не€:
ѕравих кекса, не стана лошо, но ми е н€как си кух, точно в частта, където е б€лата заливка. ѕри това, изпуснах кекса и леко загор€, а въпреки това, тази част си е сурова. Ќе се е изпекло - белтъци и захар. “ака ли тр€бва да стои - като крем  newsm78
ƒа не би много да съм ги разбила, че остана кухо точно там?

Ќещо не ти е паснало, може би не си разбила белтъците достатъчно добре по-скоро, а мисл€ че си пекла кекса и на по-високи градуси или на тво€та печка тр€бва да печеш на по-ниски, ако е с вентилатор тогава намал€ваш с 20∞— по принцип. »наче кекса си става супер. Ќа мен не ми се получи нито дупка, нито да стана като крем. Ѕелтъците ги разбих с миксера и прибавих захарта и пак разбих така че  като обърна купата, те да си сто€т вътре и да не падат. —лед това си ги сипах в кексовата форма по този ред както се вижда на снимката. ƒаже тогава аз намалих рецептата и мо€ кекс е с 4 €йца. јз по принцип съм против големите количества €йца заради съдържанието на холестерол в т€х.


Ѕлагодар€ ти!
 Laughing абсолютно еднакви неща сме правили  Hug
и аз - с половин рецепта, че само го пробвах снощи, и аз обърнах купата с белтъците и захарта надолу - не падна - детето дори ме попита защо го прав€  Very Happy

но €вно не съм пекла както тр€бва - фурната ми има вентилатор. јз пекох в началото на 150, но се пече към 40 мин. и все суров си беше и засилих накра€ към 200 градуса, за още 10-ина мин. “ука нещо ще съм объркала  newsm78

»наче от снимката ти вид€х как е станал тво€ - идеален е, ама то там всичко е идеално изглеждащо - на светлинни години съм от такова творчество.

Ќищо, на 28, 29 - пак ще го пробвам  Peace ўе пека на 140 градуса, ако ще и час!
÷итирай

ѕо света и унас

ћнени€: 151
dodyniki  питата е  оформена като тестото разделих на 4 части .¬с€ко топче разточих ,намазах с олио ,отгоре другата разточена кора пак олио и така и третата .Ќавивам на руло режа на правоъгълници а т€х по диагонал и нареждам в тавата с връхчето нагоре -мисл€ че ≈вак беше сложила и снимки и об€снени€ по-подробно.ј четвъртото топче сложих посредата в тавата и леко го сплесках.ќтделно замесих банично тесто само с брашно сол и вода и оформих розичките -предполагам че всички знаете как тъй като всички мои идеи са от вас.ј направих и житен клас макар да не се получи твърде добре но това са ми възможностите.ј пиленцата отгоре са направени от захарно тесто -белтъци и пудра захар-за т€лото  леко продълговато топче и отгоре главичката от топче.ќрехчета за крилца , черно пиперче за очи и сламка за човка.“ова е.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 621
—одена питка съм правила само два пъти досега- откакто се омъжих и живеем отделно с мъжа ми. ѕреди това баща ми правеше питките за Ѕъдни вечер- имаше павилион, в който продаваше закуски и за празника продаваше и содени питки с парички. –ецептата за содена питка € б€х взимала от тук н€къде, даже и рецептата не знам къде съм € забутала, но мисл€, че беше с кисело мл€ко. јз н€ма да спазвам каноните и тази година ще € направ€ с мл€ко.
÷итирай

забравих си мисълта...

ћнени€: 2 068
Ѕлагодар€ ти!
 Laughing абсолютно еднакви неща сме правили  Hug
и аз - с половин рецепта, че само го пробвах снощи, и аз обърнах купата с белтъците и захарта надолу - не падна - детето дори ме попита защо го прав€  Very Happy
но €вно не съм пекла както тр€бва - фурната ми има вентилатор. јз пекох в началото на 150, но се пече към 40 мин. и все суров си беше и засилих накра€ към 200 градуса, за още 10-ина мин. “ука нещо ще съм объркала  newsm78
»наче от снимката ти вид€х как е станал тво€ - идеален е, ама то там всичко е идеално изглеждащо - на светлинни години съм от такова творчество.
Ќищо, на 28, 29 - пак ще го пробвам  Peace ўе пека на 140 градуса, ако ще и час!

ћисл€, че точно тук е станало объркването, защото изведнъж си увеличила градусите. ћоже би би тр€бвало да го печеш на около 140∞—. “ака ми става когато пека целувки на по-силна фурна, тогава отвън са хрупкави, а вътре имат нещо като кремче, а ако ги пека на 100∞— тогава са целите сухи и хрупкави.
GalaUSA, много ти благодар€ за комплиментите, много си миличка   Embarassed Love bouquet.


ј за содената питка, при мен се получи чудесна, въпреки, че беше без кисело или пр€сно мл€ко и без €йце.  оричката си беше мекичка. Ќо както казва ћама ÷оцоланка , може би имат значение продуктите, може би моето брашно е по-различно, не знам къде е разликата.
Ќие ще правим както винаги истинска содена питка за  оледа т.е. по канона.
« ѕоследна редакци€: ср, 16 дек 2009, 15:58 от Venetta »
÷итирай


ћнени€: 1 249
ƒнес правих питка за един художник и още една за човек, който има нужда от късмет.»звинете ме за лошото качество и едната питка е в тавата, но много бързах и ги щракнах в движение  Wink.

«а човека със златно сърце

«а късмет, подкова и зарчета  Wink
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 167
ѕепика  smile3501 » двете са много красиви!
÷итирай

–азград

ћнени€: 3 028
ѕепика,много красиви bouquet.
÷итирай

¬ планината, насред нищото :)

ћнени€: 1 048
ћакс-мама, направих питките на Ћабрекс. —танаха! —ега отивам да вечер€ме, снимах ги, после ще пуббликувам и снимка  Peace
÷итирай

н€къде в Ѕългари€

ћнени€: 144
Ѕраво, ѕепи! ћного, ама много са красиви, да знаеш, че ще ти ги изплагиатствам при първа възможност!

newsm51 smile3501 smile3501 smile3501
÷итирай

¬ планината, насред нищото :)

ћнени€: 1 048



≈то ги питките на Ћабрекс - направих ги по-ниски, не високи, нарочно, понеже пека за пръв път и не знаех колко добре ще ги изпека. —танаха, но следващи€ път ще ги поизпека още 5 мин - да хрупкат коричките  Smile. ƒоволни сме много - и благодарим за споделената рецепта на Ћабрекс и на ћакс-мама  bouquet
÷итирай

–азград

ћнени€: 3 028


≈то ги питките на Ћабрекс - направих ги по-ниски, не високи, нарочно, понеже пека за пръв път и не знаех колко добре ще ги изпека. —танаха, но следващи€ път ще ги поизпека още 5 мин - да хрупкат коричките  Smile. ƒоволни сме много - и благодарим за споделената рецепта на Ћабрекс и на ћакс-мама  bouquet

 ъде?

јха,сега ги вид€х.
ћного са хубавки,изглеждат мекички.
— всеки път ще задобр€ваш в работата си с тесто.ћного ти се радвам. bouquet Hug
÷итирай

Bulgaria-Italia

ћнени€: 193
ѕепика  bouquet .ќтново страхотни произведени€
÷итирай

¬ планината, насред нищото :)

ћнени€: 1 048
ћакс-мама, благодар€ ти от името на всички жени тук, които напътстваш. ¬ наши дни такива хора са р€дкост. «а всичко ти благодар€.

ƒа попитам сега нещо: ѕомазването на питките - винаги ли тр€бва да става —јћќ с жълтък, или може ц€лото €йце? ўото ми остават белтъци - точно в този сезон съм в посто€нна направа на разни неща ( оледа е  Smile ), но по-натам ще прав€ само хл€бове, предполагам и белтъците ще ми оставата (освен ако не ги ползвам в рецепти с хл€бове с €йца).

÷итирай

—офи€

ћнени€: 621
√ала, аз почти винаги мажа с ц€ло €йце, че един жълтък за никъде не стига...  Rolling Eyes Mr. Green
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 006
—трахотни сте, иска ми се да пробвам за нова година. «а сплитането ще тр€бва да прочета по - назад
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
120-134 от 744 отговора