«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒиети и отслабване
0 ѕотребители и 3 √ости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 745 отговора


ћнени€: 1 030
ћомичета,чували ли сте за този метод? Ќаскоро прочетох за него във форума на "„асът на мама" “ам момичетата го прилагат доста успешно и аз см€там след нова година да започна да го практикувам. Ќе съм много на€сно с всичко,все още разучавам, а и вие можете да помагате с информаци€.
≈то инфо от форума
—ъветите на д-р ћихайловƒетоксикаци€ на организма по време на пълнолуние

ƒетоксикаци€та е метод, чрез който организмът се пречиства от токсини, натрупани в следствие замърсената околна среда, консерванти и добавки в храната, стрес и пр.
ѕрилагана системно, детоксикаци€та подобр€ва метаболизма, което води до по-правилно усво€ване на хранителните вещества.

ƒетоксикаци€та не е диета!
„рез не€ се вли€е косвено, а не пр€ко върху теглото, т.е. постига се оптимизирането му както при наднормено, така и при поднормено тегло.

Ћунен календар за 2009 г.

«апочва се 2 дни преди пълнолуние като по този начин се дава възможност за отдел€не на токсини от тъканите и насочването им към кръвта. ¬ ден€ на пълнолуние има мощна отливна вълна, ко€то ги "измива". ѕреди пълнолуние се гладува по-лесно, постигнатите резултати се задържат трайно и т.н.
ƒори само в ден€ на пълнолунието да не се приема храна (пи€т се подход€щи чайове или топла вода), може да се стоп€т 1-3 кг, но 3-дневното пречистване има гол€ма сила.
ћетодът е подход€щ за всички, включително бременни жени и кърмещи майки (регулира лактаци€та).


¬арианти за детоксикаци€

1. ƒетоксикаци€ с пр€сно изцедени сокове
—утрин на гладно се изпиват 10-15 гр. (1 равна супена лъжица) английска сол, разтворена в 50-70 мл вода. јнглийската сол изтегл€ токсините към червата.
ѕоловин час по-късно започва пиенето на сок от 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала - общо като сок да се получи 2 литра. —окът се разрежда с 1,5-2 литра минерална вода. ƒруга храна не се приема. ѕри глад привечер може да се из€де 1 €бълка или 1 портокал.
ќрганичните киселини в плодовете подкреп€т очистването, плодовата захар подкреп€ черни€ дроб, предпазва от хипогликемии и вли€е добре на тонуса.
ѕроцедурата се повтар€ 3 поредни дни, а на четвърти€ се прави захранване. ¬место от цитруси, сокът може да се направи от €бълки. ѕри много силно чувство на глад може да се вземе 1 ч.л. мед с лимонов сок (на вкус) и минерална вода.
ћоже също пектин - 1-2 ч.л. пектин с половин ч.л. мед се разбърква на каша. ƒолива се малко вода и се разбива с ножа на миксера до гъстота на желе. ѕектинът набъбва в червата, създава чувство на ситост и ускор€ва чистенето.

«ахранване:
«акуска - 2-3 кивита или 1-2 €бълки, или 1-2 портокала.  ъм 10 часа - 2-3 с.л. овесени €дки с малко стафиди (стафидите не са задължителни) се заливат с топла вода 50-60 градуса. —лед 15-30 минути са готови за консумаци€.
ќб€д (по-въглехидратен) - картофи соте, картофена салата с лук, варен ориз, задушени зеленчуци, салата от зеле и моркови. ясти€та могат да се гарнират с маслини.
¬ечер€ (по-белтъчна) - салата със сирене или извара, счукан чесън и зехтин, отново картофи, ориз. ћесо не се разрешава.
Ќа пети€ ден следва обичайно хранене.


2. ƒетоксикаци€ с √и (GHEE)
 упува се от диетичните магазини. “ри поредни дни сутрин на гладно се взема топло претопено краве масло (кипва се маслото и отделената на повърхността б€ла п€на се изхвърл€)
първи ден - 30 гр. (2 с.л.)
втори ден - 60 гр. (4 с.л.)
трети ден - 90 гр. (6 с.л.)
30-40 минути след маслото започва пиене на топла (около 70 градуса) минерална/преварена вода, или чай - 2 литра дневно.
ќб€д и вечер€ за трите последователни дни - 1 каф. чаша ориз, сварен в 1 литър вода (без сол и мазнина, може да се добави само малко копър или магданоз). ѕри дискомфорт (гадене, главоболие, отпадналост) може да се вземе мед с лимонов сок и минерална вода или пектин. ѕри силен дискомфорт детоксикаци€та се прекрат€ва и се повтар€ на следващото пълнолуние.
ѕовтар€ се на следващото пълнолуние.
„етвърти ден - сутринта на гладно се вземат 1-2 с.л. рициново масло, 2 чаши чай. —лед 1-2 часа могат да се консумират плодове. ќб€д и вечер€ - леко зеленчуково меню.
“ќ«» ¬ј–»јЌ“ Ќ≈ —≈ ѕ–≈ѕќ–Џ„¬ј ѕ–» ¬Џ«ѕјЋ≈Ќј ∆ЋЏ„ ј »/»Ћ»  јћЏЌ» ¬ ∆ЋЏ„ ј“ј!


3. ƒетоксикаци€ с грейпфрути
Ќеобходими продукти за един ден:
1. 5 грейпфрута, желателно - розови;
2. 5 €йца.
√рейпфрутите се бел€т от кората и от ципите (да останат само най-тънките). яйцата се свар€ват 15 минути. ќтдел€ се белтъкът.
—утрин на гладно се изпива 10 гр английска сол в 50-70 мл вода.—лед 30 мин може да се пристъпи към хранене.
„ас след събуждането закуска с един €йчен белтък. —лед още един час - един грейпфрут. » така да се редуват грейпфрут - белтък. ѕолучават се цели десет порции за един ден.
ѕри глад, пийте топла вода.  олкото повече, толкова по-добре.
ѕри чувство на слабост, топла вода + лимонов сок.
∆елателно е €денето да приключи до 20 часа.ѕо време на детоксикаци€та се разрешава кафе (антидот на много токсини), както и чай - билков, зелен (не —ание), черен, мате (регулира обм€ната, при разширени вени, хемороиди, има антиоксидантно действие, потиска апетита, чудесно тонизира; 1 ч.л. или 1-2 пак. мате се запарва в чаша вр€ла вода за 5 минути и се прецежда).  ато количество - колкото поискаме.ѕрепоръки за отслабване след детоксикаци€

1. ≈дин път седмично е добре да се прави плодово-оризов разтоварващ ден - 1 кг плодове (€бълки, киви, грейпфрути, портокали) се раздел€ на 5 порции. ќграничаваме храната до варен ориз - около 50 гр. ориз се свар€ва в 1 литър вода (като супа). ћоже да се добави копър или магданоз. ƒа се пие поне 2 литра дим€ща вода или чай.

2. —утрин вместо закуска се из€жда 1 грейпфрут и още един през ден€ (може на сок). ¬ажно е втори€т да се консумира 30 минути преди или 30 минути след €дене.

3. ѕрез ден€ да се пи€т 2,5-3 литра топла вода или чай.

4. CALCAREA CARBONIKA 9CH - 2x3 зрънца - регулира обм€ната. 10-15 минути преди и след не€ не се приема нищо.
 офеин и ментол (като антидоти на хомеопатичните средства) са позволени, стига да се спазва интервалът между приемите, т.е. калкареата може да се приема 10 минути преди/след кафе, паста за зъби, дъвка.

5. ¬ечер€та да не е по-късно от 19 часа.

6. 1-2 ч.л. пчелен прашец (не пчелно млечице!) се смучат сутрин като бонбон. ћоже да се разтвор€т във вода, сок, кисело мл€ко.

7. ¬итамин — - 1-2 гр. дневно. ѕравилото е като при грейпфрутите.

8. ѕравилно съчетаване на храните.
ƒопуска се съчетаването на въглехидрати и протеини (например картофи и месо), но задължително с т€х да се приема салата (до известна степен т€ елиминира нетолкова добрата комбинаци€).
—поред крайните привърженици на разделното хранене, въглехидрати и белтъчини не тр€бва да се съчетават в никакъв случай. ѕоотделно могат да се съчетават със зеленчуци.
—пазват се естествените цикли на т€лото:
- до об€д се приемат само плодове и плодови сокове, тъй като са засилени пречистващите функции на т€лото. “ази храна подпомага, без да пречи на очистването;
- от 12.00 часа до 20.00 часа се приема храна - т€лото набав€ енерги€;
- от 20.00 часа до 04.00 часа се засилва процесът на обработване на храната и също не се препоръчва хранене.

9. ѕоне половин килограм пресни плодове и зеленчуци дневно.

10. —миндух - Fr. Trigonellae 200,0
“ова е доза за 1 месец, т.е. по 6 гр. дневно - има хормонобалансиращо действие. ƒа не се пада под тези 6 гр. ѕриема се 1-2 ч.л. директно във вода или 1 с.л. в чай или в храната.
»ма го при подправките в магазините за хранителни стоки и по-големите пазари.

11. „ист домашен €бълков оцет.
–ецепта:
1 кг €бълки (да се намачкат) + 200 гр. мед или захар + 20 гр. хлебна ма€ + 25-30 гр. сух типов или ръжен хл€б. ќстав€ се да ферментира, след което се прецежда.
—лед прецеждането, към 1 литър сок се добав€т 200 гр. мед или захар. ќстав€ се отново да ферментира и като се утаи се прецежда и налива в чисти бутилки.
1-2 ч.л. оцет + 1-2 ч.л. мед и вода - това се пие сутрин и н€колко пъти през ден€. ѕостав€ се в салати, супи и пр.

12. Tinktura Fuci Vesiculosi - тинктура от мехурчесто водорасло - по 40-50 капки след храна с вода, 2-3 пъти дневно.

13. „ай є11
¬ готов вид може да се закупи от аптека "¬ербена ћ", на ул. "¬иктор ёго" в гр. —офи€.
ћоже да се поръча да се приготви в билкова аптека - ето рецептата.

14. Anacardium orientale 15 (9) CH - за контрол на апетита - 5 зрънца сутрин, към 10 часа и към 17 часа или само вечер.

15. Cefamadar /цефамадар/ (според хомеопатичните принципи на лечение) - лечение на наднормено тегло - 1-3 пъти по 1 таблетка.

16. ƒжоджен - рол€та му е да потиска излишните нива на тестостерона и с негова помощ може да постигнем добри резултати при задръжка на течности. ¬ли€ейки с баланс на хормоните, пон€кога свал€ме по 2-3 кг от целулит.
ѕо-важното е, че се профилактира поликистоза на €йчниците и засилено окосм€ване от мъжки тип.
–ецепта:
5 гр. джоджен се запарват в 250 мл вр€ла вода за 5-10 минути. ѕие се на 2 порции - сутрин и следоб€д.


≈то и резултатите на момичетата в снимки
http://www.snimka.bg/?album%3baid=330325%3bold=1
[/b]

лунен календар за 2010 година
http://lunaf.com/bulgarian/fazi-na-lunata/lunen-kalendar-2010/
« ѕоследна редакци€: ср, 16 дек 2009, 11:13 от Tea - fea »
÷итирай

на пол€ната с цвет€

ћнени€: 99
Tea - fea Hug
јз вече повече от три месеца чета темата за детоксикаци€та на д-р ћихйлов. Ќа последното пълнолуние реших да прав€. »здържах на сокове и вода до вечерта когато адски взе да ме боли главата и спр€х. Ќо см€там, че е много добро средство за пречистване и има отслабващ ефект. ћомичетата там имат много добри резултати.
ўе след€ темата с интерес и тук Peace
÷итирай

 рай тополите

ћнени€: 79
и аз ще след€:) много ми е интересно....
÷итирай


ћнени€: 1 030
∆анета, радвам се да те вид€  Hug
—лед празниците см€там да започна, че нещо не ми се получава с други средства... ѕравих 90 дневната диета (от там те познавам) около 25 дни и след спад от 4 кг. зациклих и си ги върнах после, затова € спр€х. «нам,че ще ми е много трудно,но се над€вам да успе€ Smile
Ѕубу-линка, добре дошла  Hug
÷итирай

√радът на розите, почти до центъра на Ѕългари€

ћнени€: 295
» аз се включвам да след€.
÷итирай


ћнени€: 1 030
≈то календар за 2010 година
http://lunaf.com/bulgarian/fazi-na-lunata/lunen-kalendar-2010/
търс€ си съмишленици, да си изберем дата след празниците и да започваме  Peace
÷итирай

 рай тополите

ћнени€: 79
не се ли прави само по пълнолуние?
÷итирай


ћнени€: 1 030
не се ли прави само по пълнолуние?

ƒа Smile 2 дни преди пълнолуние и на самото пълнолуние,общо 3 дни, но следващото такова е на 31.12 та ще го пропусна  Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 1 678
запис.
÷итирай

Dolce Vita

ћнени€: 123
» аз съм чела за този метод,но не съм пробвала.ƒаже си купих английска сол от аптеката,но не съм много на€сно и не посм€х  Rolling Eyes

    ћоже и да пробвам  Peace
÷итирай

 рай тополите

ћнени€: 79
тази англ. сол не действа ли разхлабващо?
÷итирай


ћнени€: 1 030
тази англ. сол не действа ли разхлабващо?
ƒа, разхлабващо действа. “ака започва пречистването.
јз само се чуд€, как ще изкарам 3 дни на глад с €д€щи около мен, че и да готв€ тр€бва  Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 1 678
 Tea - fea ,може ли линк към темата и резултати те на мамите от"часът на мама". Praynig
благодар€ ти! bouquet
÷итирай

Dolce Vita

ћнени€: 123
јз намерих това:

http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=12596


ѕише,че:
"ƒетоксикаци€та не е диета!
„рез не€ се вли€е косвено, а не пр€ко върху теглото, т.е. постига се оптимизирането му както при наднормено, така и при поднормено тегло..."
÷итирай

на пол€ната с цвет€

ћнени€: 99
Tea - fea аз също те знам от 90 дневната Hug
«а английската сол-на мен ми подейства страшно разхлабващо. ≈фекта и не започва до момента в който не започнете прием на течности. ѕредстава си н€мам как се справ€т с тази сол тези, които ход€т на работа. јз до об€д ходих 100 пъти до 00 Embarassed Ќо проблема не беше в това, а в страхотното главоболие, което започна в ранни€ следоб€д и с нищо не можах да го спра. ¬ темата им пише, че главоболието е признак на чистене на токсините и че за да се избегне това главоболие тр€бва да се увеличи приема на течности. ƒругото, което доктор ћихайлов препоръчва са н€колко хомеопатични продукта-за регулиране на апетита, за подобр€ване на обм€ната и третото е при затлъст€ване. ѕи€т се по определен начин.
ƒетоксикаци€та се прави само 2 дни преди пълнолуние и по време на пълнолунието. ћного от момичетата преди смата детоксикаци€ прав€т за 7 или 14 дни диетата със зелевата супа за да е по-плавен прехода към самата детоксикаци€.
 азвам това за да не се обърка н€кое момиче и да реши, че може сега да прави детоксикаци€. ѕрави се при пълнолуние. јнглийската сол изтегл€ токсините от организма и при отливната вълна на пълнолуние тези токсини се изхвърл€т от организма.
“ова са част от нещата, които знам четейти от подфорума на д-р ћихайлов.
ƒано да съм ви била полезна Peace
÷итирай
0 ѕотребители и 3 √ости преглежда(т) тази тема.
1-14 от 745 отговора