Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Springfield, VA

Мнения: 5 625

 Само аз ли претърпявам такива? Crazy

 Току що спретнах крем МИлена,който ми се яде от много дълго време.Ама така го спретнах,че не се глгеда просто,за ядене да не говорим.Следвах плътно инструкциите за приготвянето му.В темата ми "ДЕСЕРТИ С АЛКОХОЛ" питах и за този крем и Лейди Мармалейд ми даде линк към вече обсъжданата тема.Направих една от първите рецепти.До разбиването на сметаната и кис.мляко с миксера добре,но след като трябваше да загрея сместа на котлона(без да завира,за да не се пресече млечната смес-цитирам точно от рецептата)и да добавя желатина,всичко пропадна.Сместа се втечни и се раздели на 2 части,една по-гъста на повърхността и една по-течна на дъното  Sick
Голяма гадост ви казвам.

Някой имал ли е такива порвали,или само аз съм"скопосната"  chef домакиня  Crazy

И в крайна смтка не ми стана ясно как да направя тъпия крем МИлена.тази рецепта,от предоставените ми звучеше най-достоверно,като спомен за вкуса на крема,но се оказа и най-неизпълнима като че ли Rolling Eyes
Цитирай

София, Бели Брези

Мнения: 3 862
Бубе, не си само ти Mr. Greenи а се дъня понякога и то как Embarassed
бях писала в една друга тема за голямата си издънка с козунак...
Станала рано в 6, затоплила кухнята, замесила тестото, баяла му, то втасало, един, два пъти и ще го пека вече, тавите  пълни с дебели козунаци и какво да видя захарта съм забравила да сложа doh, а бяха станалли супер яки козунаци, само рулото се ядеше, че нали е с мармалад и така, след това пък бях ги омесила ама при сметките на продуктите за две дози бях удвоила някак си мазнината и се чудя защо толкова тежко се меси това тесто, едно такова мазно мазно, хванах се да смятам и изведнъж зацепих какво съм сдробила doh, в резултат не бяха достатъчно бухнали, но поне ставаха за ядене.
Никога няма да забравя първите си спагети в живота, които правих по мамина рецепта за едно гадже...СРАМ newsm61 и кучето не искаше да ги яде, а гаджето тактично каза "Мииии аз нещо не съм гладен", а мама тези спагети ги прави супер и аз вече ама тогава... Mr. Green
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Ох,благодаря ти,че сподели издънките си с мен,вече бях почнала да се отчайвам.Особено след днешния злощастен опит с крема.

Обаче сега като го видях в хладилника как отлежава и се стяга,мислейки си какво чакам още,а не съм го метнала в кофата и си викам-чакай все пак да го опитам това чудо.И да ви кажа-яде се!УРА!Обаче само горния пласт,който е по-гъстия.Долния дори не съм се престрашила да го опитам.Тпй е един такъв лигав(от желето сигурно)и много гаден на вид Sick

Обаче,който иска крем,ще яде отгоре и това е!Все пак е нещо,нали? hahaha
Цитирай

USA

Мнения: 62
Che koi niama provali  v kyxniata?!?!?  newsm78
Neznam kakva ti e receptata za krema, no sledvastia pat nakisni jelatina v niakolko lajici stydena voda. Sled kato nababne dobavi oste voda dokato se polychi technost. Zagrei jelatina, dori da zavri malko, ne e problem. Ostavi go da iztirne za okolo 10-15 minyti, no ne v xladilnika. Sled koeto go dobavi kam kiseloto mliako i smetanata i gi razbii dobre. Po tozi nachin krema niama da se razdeli na chasti. Opitai tozi variant, sigyrna sma che krema ste stane. Smile
I ne zabravia Naughty: Niama idealni xora!!! Laughing
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Ами аз точно така и направих с желатина,обаче според мен проблема беше загряването на млечната смес,което издишаше като идея още като прочетох рецептата,ама викам си,ще се придържам към указанията.

В същност е трябвало да добавя леко изстиналия вече втечнен желатин към студената млечна смес,а не съм подгрятата смес.
Както и да е.Тази сутрин долната втечнена част от крема също е желирана,но пак не я ям  Sick

И ако не бях забравила течния шоколад в мировълновата да загори,докато го затоплям да се втечни,крема щеше да е още по-вкусен  Crazy
Цитирай
Буба,
и аз съм правил какви ли не бълвочи с "добри намерения", така че споко Smile
За проблема с крема - с желатин работя от скоро относително но винаги спазвам следните правила:
- Разтварям пакетчето в малко СТУДЕНА ВОДА колкото добре да набъбне;
- Слагам на водна баня набъбналия желатин и бъркам докато се втечни и стане гъстичка хомогенна смес;
- Прибавям към желаната за желиране смес желатина, като сместа трябва да е добре темперирана (ще рече чисто и простро да е със стайна температура.
Това е после като разбъркам добре всичко това и поизстине го мяткам в ладовника.
И в заключение: А то ако се не бърка де е тръпката? Sick #Crazy
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Точно така направих с желатина.Постъпих по същия начин,но грешката беше,че затоплих сместа за крема и това доведе до втечнавяне и разделяне на 2 пласта.ИНаче нямаше да стане,но ще знам за другия път  Wink

Иначе днес 5-те купички крем го няма-ометох го Embarassed
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
За мои изцепки не се сещам в момента, но майка ми, която иначе си готви супер пази една нейна тетрадка от първите и семейни години с подробни указания как се приготвят най-разпространените ястия. Пълна е с бисери като "Слага се водата да заври. водата е завряла, когато на повърхността се образуват балончета."  Mr. Green
Пак тя разправя за първите сърми, които е правила. Напълнила тенджерата и когато ориза взел да набъбва, сърмите започнали да излизат и да капят по печката.  Mr. Green
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
еее, как само ти, всеки е ималл Party
последният ми бълвоч беше в неделя, в опит да правя майонеза. при това в робота, та явно трябва съвсем да не ми се удава това.....
а най-големият ми кулинарен провал е новогодишната баница с късмети, от която ровехме като кокошки, да си извадим късметите, а баницата отиде право в казана  Rolling Eyes
Цитирай

Варна

Мнения: 737
Май законите на Мърфи работят с пълна сила и в кухнята!
Точно когато човек се наточи да направи нещо хубаво и то вземе, че се прецака!
Желатина и аз все не мога да го уцеля и все се чудя дали слагам достатъчно и се моля да стегне!
Цитирай

In transit

Мнения: 1 668
Спокойно, аз на РД цяла торта изхвърлих. Бях решила да я правя с много плодове, изграх си 2 часа да ги редя въху блата да им правя форма да желират. Да ама се оказа, че желатина ми бил стар и не стегна изобщо. На сутринта ставам да дооформя тортата и какво да видя: Бълвоч, тесто, крем и плодовете станали на една почти хомогенна смес, която плува в литър течност.  Sick Направо ми се дорева. Добре, че беше мъжо да ме успокои и прибяга до Крамер да ми купи торта  Hug
Цитирай

VLC/SP

Мнения: 3 098
Ееее,не съм била само аз.Оба4е това ваШето са провали,а пък моите са инциденти Crazy Аз съм не загори,а изгори тенджера.Дотук изгорих напълно 5 тенджери,в4ера един тиган,а миналата седмица "подпалих"макароните на фурна. newsm61 newsm61 Абе,за да нямам издънки в кухнята,трябва да ми е доШла музата,пък тя много рядко ме навестява. Mr. Green Спомням си,бях на гости на бабини на село,реШих да правя омлет.Загрях олиото ,оба4е се зазяпах в класациите на МТВ и подпалих лятната кухня.Дядо беШе smile3514 ,а баба  smile3511 ей така.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
А, не се притеснявай, на всеки се случват такива неща, но някой не си го приzнават Wink
Веднъж раzбивах сметана, zа сладкиш май беше, и на такива обороти раzбих, че накрая се получи масло. Crazy
Друг път пък правих една торта, първия път се получи чудесно,  вторият път обаче (тогава чаках и гости) не стана на нищо, беz форма... ужас. Но ядоха хората (поне на вкус беше чудесна), къде ще ходят Laughing
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
 

   hahaha

Ей,много се смея и с вашите кухненски изпълнения.То голяма веселба било да готвиш значи.А пък аз идиотката се ядосвам когато примерно обърна тавата с олиото,готова да я пъхам във фурната,на земята и всичко стане в олио  Crazy
Цитирай


Мнения: 1 854


   hahaha

Ей,много се смея и с вашите кухненски изпълнения.То голяма веселба било да готвиш значи.А пък аз идиотката се ядосвам когато примерно обърна тавата с олиото,готова да я пъхам във фурната,на земята и всичко стане в олио  Crazy


Като писа "обьрна" се присетих как аз така преди години бях направила пица..с голяма любов и тьрпение..с много продукти и украси, с мое тесто и т.н...за тогавашното ми гадже да го изненадам.И пицата е готова, не сьм я изгорила, всичко е на 6....и по пьтя на пицата от кухнята до хола/кьдето щяхме да вечеряме/....той щастливо се усмихва от приказният и вид и аромат...и в този момент аз я обьрнах при носенето и я стропосах на земята....всичките гьби, вьобще цялата пльнка се наби в килима newsm61 smile3511.....умрях от гадост и от яд!
Повали сьм правила и правя до ден днешен....но се уча от грешките си Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора