Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Някоя от вас може ли да ми даде рецепта за това чудо?
Вчера си го купих да го пробвам, ама като нямам в моята готварска книга и сега съм в шах
Ще ви бъда безкрайно благодарна   bouquet
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Какво е тапиока? Shocked
Звучи като папионка Crazy
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Какво е тапиока? Shocked
Звучи като папионка Crazy
Тапиоката е брашно което се извлича от един африкански корен наречен маниока, ако се не лъжа
Знам че се ползва като картофеното нишесте за сгъстяване на сосове и имам една рецепта за сладкиш, ама ми се ще да е нещо по така и да е солено
Цитирай

на път...

Мнения: 1 283
Какво е тапиока? Shocked
Звучи като папионка Crazy
тапиока е вид сериал и тук съм го виждала само в детски крем4ета!Моля Фиди да обясни по-подробно! Hug
...на едни такива топ4енца е! ooooh! Blush
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
И да допълня, че в Сев. Америка се ползва за правене на каши при захранване на бебетата
В Африка правят от него хляб или по скоро питки
Цитирай

Springfield, VA

Мнения: 5 625
Абе познато ми  е като име,може би заради странното звучене,но ей,Бога ми не мога да кажа какво е.
Значи нещо като брашно ли?Или точета,като кус-кус?Или на всякъде различно?Под каква форма се продава в БГ?
Полезно ли е,какво е?Защо го купувате?Защо точно това?
Стана ми интересно Thinking
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
За България не знам дали го продават, но тук в Германия го продават като брашно.
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
темата е за чужбинския форум.
Цитирай
Ей тука намерихо това, ама никога не съм пробвала Flutter
Пудинг от тапиока с розова вода
---------------------------------

1ч.ч. захар, 0.5 ч.ч. зърна от тапиока, 3 ч.ч. мляко, 1 кутия кокосово мляко (400 )г, 1 яйце, 1 ч.л. розова вода

1.В тенжерка се разбъркват захарта, тапиоката, млякото и кокосовото мляко. Оставя се да отлежи за половин час.
2.Към сместа се прибавя яйцето и при непрекъснато бъркане се загрява до завиране. Вари се още 6-8 минути.
3.Сваля се от огъня и се добавя розовата вода. Поднася се топло.


FEROCE DE MORUE - по пиратски  Laughing

моруна
червено люто чушле
авокадо
тапиока, т.е. нишесте от маниока

Рибата се нарязва и се овъргаля в скълцаната люта чушка. Пече се на скара и се поднася върху каша от тапиока, добре измесена със сурово пюре от авокадо.

ХРУПКАВА ПИЦА


  Продукти:
-1 с.л. безглутенова мая
-2 / 3 чаена чаша кафяво оризово брашно
-2 / 3 чаена чаша топла вода
-равна чаша брашно от тапиока
-1 ч.л. оцет
-2 с.л. сухо мляко или 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. соево мляко на прах
-1 ч.л. ябълков оцет
-1 ч.л. сол
-1 ч.л. неароматизиран желатин на прах


  Начин на приготвяне:
 Предварително затоплете фурната до 425 градуса. В съд със средна големина разбийте на малка скорост с миксер ( с обикновените по размер приспособления, не тези за тесто ) маята, брашното, сухото мляко, сол и желатина. Прибавете водата, захар, зехтин и оцет. Разбийте този път на висока скорост 3 минути. Ако миксерът се удря в купата, тестото става доста твърдо. В такъв случай прибавете, ако е необходимо малко вода- по 1 с.л. от време на време, докато се получи меко тесто.
 Поставете сместа в тавичка с желаната големина, предварително намазана с масло. Поръсете по желание с оризово брашно. Повдигнете тестото в краищата, за да се задържат добре продуктите върху тестото. Печете 10 мин. Махнете от печката. Сложете отгоре любимия Ви сос и предпочитани добавки. Печете още 20- 25 мин., докато се получи приятно зачервяване.


Айде ти пробвай, докладвай, че после и ние  Whistling Very Happy


Цитирай

Това представлява растението.
Ето и малко инфо на руски език Wink
Цитирай


Мнения: 6 142
Фидич, чета тука в една дебела книга the Joy of Cooking, че тапиоката се ползва за прозрачни глазури - слага се тапиока и плодов сок да кипнат (не се оставя да ври, щото тапиоката се скапвала (never boil - become stringy)р Щом заври, веднага се отнема. Сместа изглеждала рядка и "млечна". Разбъркайте я, изчакайте 2-3 мин, пак разбъркайте, още 2-3 мин, пак разбъркайте. Ако по рецепта сеслага масло, сложете. Оставете да изстине за 10 мин. без да го бъркате. Дотогава ще е сгъстено и готова за глазиране на каквото там има да се глазира.

Също така не я използай, ако ще замразяваш яденето. В такива случай 1 с. л. Тапиока се заменя с 2 1/2 с.л. бяло брашно за 1 ч.ч. течност.

Има и две рецепти:
Quick Tapioka Custard
На водна баня се разбъркват:
3 с.л. Тапиока
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.л. сол
1 -2 разбити яйца
2 ч.ч. мляко
Оставя се - без бъркане, да се приготвя ВЪРХУ (не ВЪВ) водна баня - вряща вода. Разбърква се и се оставя за още 5 мин.
С разбъркване се добавят 1 ванилия или 1 ч.л. настъргана портокалова или лимонова кора
Сервира се охладено. Може да се добавят сметана, пресни горски плодове, нарязани сезонни или консервирани плодове , шоколадов сос

Butterscotch Tapioka Custard
Приготвя се по описания по-горе начин, като вместо захар се слагат 2 с. л. масло и 1/3 ч.ч. кафява захар.
Цитирай

USA

Мнения: 62
Az biax kypivala vednaj krem na prax ot tapioka.....Ox, az lichno ne mojax da go iam tozi krem Sick. Tyk niakoi ot bebeshite xrani - desertite sa s tapioka.
Eto i niakolko recepti koito namerix:



http://www.freerecipe.org/Dessert/Puddings/Tapioca%5FPudding/

http://chef2chef.net/search/menuc.php?search=tapioca

« Последна редакция: ср, 28 сеп 2005, 01:16 от DiMom »
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
 newsm78 това май е (на португалски му викат мандиока)
И се чудехме с приятели и ре6ихме че е грис Laughing
Португалците го изпържват в масло и го добавят към фежоада(скоро я бях пуснала рецептата
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Четох по сайтовете дето ми ги дадохте и които аз сама изрових че се ползва и за панировка. Освен това като прочетох внимателно опаковката се оказа че не е чиста тапиока ами е смес с сушени зеленчуци и за пудинг не става. Много подобно на българската трахана.
Та реших да го ползвам за панировка.
Стана страхотно - правих телешки стекове с кус кус и си облизаха пръстите
Цитирай


Мнения: 6 142
Ми аз що се хабих да ти ги пиша тия пудинги, бе!!!
Викам да се подсладят малко снахата и зетя, а ти си правила стекове за твоя германец Mr. Green (пиша ти го на сметката, ей)
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора