Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 60
 • Варна
 • Мнения: 13 518
ето по-сериозна интерпретация:
например:

НАТРУПВАНЕ НА 3
Многото тройки формират жажда за всичко. Склонност към натрупване на всички нива. Желание с всичко да е оправдано и презастраховано. Хора тип „Плюшкин”. Пазят всичко, защото може някога да им потрябва. Недоверчива към заобикалящия ги свят. Страх от новостите, познатите и старите неща им дават сигурност. Непрекъснато се сравняват с другите. Притеснени са дали са достатъчно информирани и добри. Изключително грижовни към близките си. Държат на чуждото мнение, защото това е оценка за тях.
Често на физическо ниво трупат килограми, задържат течности. Доброкачественн образувания, миоми. Отлагания на ставите. Тромбофлебит.

 ЛИПСА НА 6-ЦА   „На високо седя и знам какво е било вчера и какво ще бъде утре”
Страдат от занижено самочувствие. По – лесно защитават другите, отколкото себе си. Държат на оценката за тях. Критиката ги води до емоционални сривове и самообвинения.Чувстват се несигурни, много колебливи и не умеят да взимат бързи решения. Изключително притеснителни хора, открити и лесни за общуване. Трудно пазят тайни и затова са лесно раними.

НАТРУПВАНЕ НА 6-ЦИ
Завишена самооценка. Перфекционисти. Вършат всичко точно и професионално. Гледат напред в бъдещето, правят детайлни планове и мислят мащабно. Склонни да се самовглъбяват в дейността си и изцяло да се изключат от околния свят. Държат на качеството  \едно нещо, но да е свършено добре\. Разумни и добре информирани. Много затворени и печелят вниманието на околните бавно. Държат на съдържанието на нещата. Потайни са. Чувстват се по-различни от останалите, по умни и неразбрани. Това засилва чувството им за самота. Това може да прерасте в мания за величие

ЛИПСА НА 5-ЦА
Формата не съответства на съдържанието. Чувството е едно, а външната изява е друго. Това абсолютно обърква човека срещу нас. Много често остават неразбрани. Тези хора не знаят как да изразят любовта си и винаги се съмняват дали  са обичани. Хладни и сдържани в изразяване на емоциите си или начина на изразяване е неадекватен. Често смятат, че чувствата трябва да бъдат показвани чрез дела, а не чрез емоции. Понякога емоциите са прекалено силни и от вълнение реакциите са неадекватни. Остават неразбрани. Мъжът без петица губи обичта на жена си, защото непрекъснато иска доказателства за това колко е обичан. 
Жената без петица създава впечатлението за рязка и хладна. Изразява се чрез дела и действия. Всичко посвещава на любимия човек, но той не го разбира, защото не говори за това и не го афишира. Тя е семпла и непретенциозна. Мъжът има усещане за нетълноценна връзка.

# 61
 • Варна
 • Мнения: 13 518
http://frei.hobby.ru/na/index.shtml
eто тук се смята  таблицата. отттам нататък еъществената част.

Ще има семинар в София на 17 и 24 януари.

# 62
 • Добрич, Варна
 • Мнения: 730
[
Момичета, изпращам ви нещо интересно за четене - "Как да престанем да се безпокоим и да заживеем пълноценен живот" от Дейл КарнегиКнигата може да прочетете тук;  http://duhovno-razvitie.com/karnegi1.htm


Благодаря, бях я забравила тази книга. Многоооооооо ценна   bouquet

# 63
 • София
 • Мнения: 7 530
Направо ме запалихте с тази Питагорова система! Еееех, че обожавам новите неща!!!  newsm19
Ели, не си ми казвала за нея - ето, че е настъпило времето  Party
Може ли да се прилага за предсказване на бъдещето например? Или дава само нумерологичен анализ на личността?

монда, а къде ще се проведе курса и подробности, ако знаеш?  Praynig Може и на лични  Hug

# 64
 • Мнения: 30

Магията на числата

Обърнете се с доверие към загадъчните и чудни символи на числата, които ще Ви помогнат в изграждането на живота Ви. Научете се да поемате в ръце собствения си живот, научете се да почувствате наближаващите вълни на щастие, които често пъти много трудно могат да се усетят и по този начин се опитайте да ги хванете.

Цифрите винаги имат принцип на подреждане. Този принцип трябва да пренесете и във всекидневния си живот и ще видите, ще почувствате колко грижи и проблеми се решават от само себе си и колко сте освободен и подготвен за да гледате живота открито.

Хората още от времето на Вавилон са се интересували живо от значението на буквите и цифрите. С тази магическа игра се срещаме и в историята на исляма и в тази на евреите. Тази игра е съществувала във всички времена и често пъти е носела изненадващи резултати.

Букви и цифри:

1 -А, Й, Т, Ъ

2 - Б, (К), У, (Ю)

3 -В, Л, Ф, Я

4 - Г, М, (Х)

5 - Д, Н, Ц

6 - Е, О, Ч

7 - Ж, П,Ш

8 - З, Р, Щ

9 - И, С, Ъ

11 - К, Ю

22 - Х

 Забележка: В някои методологии К, Х и Ю са царски числа и имат съответно стойности:

11  и  22

 К        Х
 Ю 

За да определите цифрите на Вашето име, трябва да направите следното:

Напишете своето име и фамилия, като под него от таблицата означите съответстващите на буквите цифри. Съберете ги и ще получите сбор от числа, които доведени до една цифра означават вашето щастливо число. По такъв начин вие можете да анализирате собственото си име, като не само събирате цифрите, но можете да ги разделяте на части и да отчитате зависимостта между букви и цифри. Направете опит с името на съпруга си, съпругата, приятели. Често пъти можете да се изумите от получения резултат. Това е една забавна игра, с която са се забавлявали и преди сто години. По-долу ще Ви дадем един пример за изчисление, след това с помощта на таблицата ще имате възможност на научите значението на цифрите в кратък вариант и пълното значение на първите 20 числа, защото след като се запознаете с тях, ще можете да осмислите и останалите числа, независимо дали това е сума на кръст на по-голямо число, дали ще разделите поотделно цифрите или ще ги отделите.

Пример за изчисление

И   В   А  Н   К   А       Д   И  М   И   Т   Р  О   В   А
9   3   1   5   2   1       5    9   4    9   1   8   6   3   1

Можете да изчислите Вашето щастливо число като съберете всички цифри от двете си имена: 9+3+1+5+2+1+5+9+4+9+1+8+6+3+1=67; 6+7=13, което в този случай е едно положително число. Същото можете да направите като поотделно сумирате цифрите на малкото име или на фамилията си, както и броя цифри съставляващи името ви, например ИВАНКА има 6 цифри, което е числото на пълноценността или съвършенството. Анализирайте и опитайте да осмислите значението, което придава името на вашата съдба, на работата, любовта или брака ви. Запомнете, че от името и фамилията Ви се образува Вашето щастливо число, а всяко едно от имената Ви подсказва под влиянието на какви фактори се намира вашата личност. Името определя не само пътят извървян от вас до момента, но и може да ви помогне в бъдещите срещи и контакти с работодатели или приятели, с роднини и близки. Ето и таблицата на числата:

1             =             Цялост или божественост

2             =             Разделение или обединяване на двойнство

3             =             Божествено число

4             =             Число на реда

5             =             Число на любовта и брака

6             =             Число на пълноценността или съвършенството

7             =             Число на мъдростта

8             =             Число на късмета, щастието

9             =             Магическо число, число на изцелението

10           =             Число на кръглата цялост

11           =             Нямото число

12           =             Затвореният кръг

13           =             Число на световния ред

14           =             Число на Помощниците светии

15           =             Математическо число

16           =             Число на мярата и въздържаността

17           =             Число на надминаването

18           =             Число на сбъдването на закона

19           =             Число на лунния цикъл и на жизнения цикъл

20           =             Число на действието и на сбъдването на Десетте божи заповеди

21           =             Число на съвършенството

22           =             Число на божественото творение

24           =             Число на хармонията

25           =             Число на доброто деяние

27           =             Число на опазването, на защитата

30           =             Число на съвършенството, на милостта и закона

32           =             Число на щастливото съществуване

40           =             Число на съдбата


Пълно значение на цифрите
 

1    Оригинално число, обозначаващо Единството, с което може да се извика Бог и което е имало голямо значение при формиране на християнската религия. Нека се помни, че това число не може да се променя, защото ако умножим 1 с 1, винаги дава 1. а така започват и приказките: “Имало едно време едно...”, което начало напомня за невъзможността да бъде променено това основно число.2     Може да има положителен и отрицателен смисъл. Числото 2 сломява Единството, а от друга страна обозначава една “двойка”, една “половинка” и по този начин и това, за което винаги сме мечтали: щастливото обединяване на две неща.3      Числото 3 обаче е действително магично число. Появява се при Светата Троица: баща, Син и Светия Дух. Възкресението става на третия ден, а Спасителят се явява три пъти пред учениците си. Трима са Тримата Царе, които отиват във Витлеем. И накрая, отбелязваме три християнски празника: Коледа, Великден и Петдесетница, абстрахирайки се от празниците, посветени на Светиите и нямат нищо общо с тройната хармония. Още в древността са считали, че тройката е свещено число. Много от амулетите са правени с формата на триъгълник. Казват, че три е повече от две и символизира Бащата, Майката и Детето, а също Рая, Земята и въздуха. Почти винаги е триъгълна формата на това, на което се позоваваме, което е запазило своята мистичност, кореняща се в религията. Не случайно говорим за човешкото единство на Дух-Тяло-Душа.

 

4     Обратно, числото 4 е обикновено число. Не обещава нито щастие, нито неудачност, а насочва към “реда на времето”. Познати са например четирите състояния на луната: Новолуние, пълнолуние, цяла луна и лунно затъмнение. Познати са четири полюсни места, където трябва да достигне Евангелието и четири естествени измервания: височина, дълбочина, дължина и ширина. Не бива да забравяме и за  четирите годишни времена: пролет, лято, есен и зима. Както и за четирите елемента: огън, вода, земя и въздух. Това число винаги е обозначавало подредено единство, като например квадратът: създава винаги усещането за чисто единство.

 

5     Петицата е любовта и бракът, а също така познаваме петицата и като число на всяко живот нещо. През пролетта разцъфват много цветя с пет венче листчета, имаме пет пръста, а така също човекът е надарен с пет сетива. Сумирайки, можем да обобщим, че това е едно неспокойно число, свързано с живота на човека и главно на героя, а така също и с властта на всичко женствено. А иначе в Светото писание съществуват петте мъдри жени и петте глупави девици. Когато откриват известният парфюм “Шанел 5”, вероятно мотивът е бил въздействието на числото 5. числото пет въплъщава неспокойството и жизнената сила. Свързват петицата с женствеността, както и с мъжествеността, както и с веселото оживление.

 

6    Числото 6 е едно цялостно число. За шест дни Бог създава света. На шестия ден разпъват Христос на кръста и краят настъпва на шестия час. Старо земеделско правило е, че 6 години земята трябва да се обработва, а на седмата да се остави да почива. Числото 6 фигурира често като два триъгълника, вместени един в друг, което образува шестолъчна звезда. В тази форма познаваме най-напред звездата на Давид. Числото 6 се явява и върху дрехата на Дева Мария и върху короната й. Освен това шестоъгълник намираме и в природата-върху изумителния пчелен кошер, както и във формата на снежните кристали.

 

7     Седмицата винаги е покорявала човечеството това е числото на мъдростта. Има седем планети: Слънце, Луна, Юпитер, Меркурий, Марс, Венера, Сатурн, които определят живота на човека в астрологията; има седем дни в седмицата, а седмият е за почивка. Състоянията на луната се променят на всеки седми ден. Млечните зъби изпадат в седмата година, на 14 години встъпваме в пубертета, на 21 години човек става зрял. Така можете да продължите до седмия Х, на всяка седма година става някаква промяна. Често пъти се проявява като молитва на Доброто за живота и света, седем пъти.

 

8      Вече стана дума за числото осем, което изразява доброто пожелание, тъй като осемте златни комбинации са тези, които трябва да донесат късмет. Грижливо това е подготвено за числото осем, като по този начин се създава една магическа връзка. Навярно не казват ли, че път с осем лъча води към щастието, а влъхвите вмъкват в планинската реч на Христос осемте щастия.

 

9     Числото 9 е образувано от светото число три. В този смисъл съдържа съвършенството и при много народи в древността е играло важна роля. Знаем, че според християнството Христос е починал в деветия час. Освен това считат, че това число има важна роля при лечението на редица болести, ако се използват девет различни билки. Не трябва да се изпуска от вниманието ни, че в хороскопа деветата къща е на божественото обожание и мъдрост, както и на книгите и писанията и че е под влиянието на Юпитер, а това означава късмет. Можем също така да кажем, че числото носещо щастие е 8+1=9, което засилва символичното му действие.

 

10    Десятката е едно кръгло цяло. В Християнството 10 се появява най-напред в Десетте божи заповеди, но и при десетте деца на Йов, Светия Дух (синовете) със седемте ценни качества и Троицата (дъщерите) – Вяра, Надежда и Любов. В математическата система 10 е полезно число. В древния Рим Декано е командвал 10 войници, докато Центурио 10 х 10, т.е. сто войника.

 

11     Числото 11 наричат нямо число или число на греха. Понякога е синоним за едно зловещо предзнаменование, понеже се намира между две важни кръгли числа: 10 и 12. но и Йосиф е видял, че и Слънцето, а пък и Луната и още 11 звезди са му се поклонили, ето защо не бива числото 11 да се тълкува само в отрицателен смисъл. В исторически аспект можем да говорим малко за това нямо число. В древен Рим са използвали винаги 11 души за преследване на злодеите. Нека направим огромен скок в миналото: навярно много хора са чували за Света Орсола, която е пазила 11 000 девици.

 

12    12 означава един затворен кръг. Изброяваме 12 месеца и въпреки десетичната система говорим за дузина. Денят се състои от 12 часа, а също има дванайсет зодиакални знака, които се разделят на 4 групи по 3 знака. Исус е имал 12 ученика, Улицата на кръстовете има 12 кръста, Исус е бил 12-годишен, когато е влязъл в църквата, в райския Ерусалим има 12 порти, а в заколението на агнетата вземат участие 22 х 12. системата на дузините се отпечатва дълбоко в човешкото мислене и както вече споменахме, е било невъзможно тя да се смени напълно с десетичната бройна система.

 

13   Какво е числото 13? Носи ли 13 щастие, или по-скоро нещастие? Човечеството никога не е имало единно мислене по този въпрос. Едва след седемнадесети век числото 13 се превръща в число, носещо нещастие. Например казват, че никога не трябва 13 човека да седнат на една маса. Негативното предубеждение намираме и при тринадесетия апостол Юда, който предава Исус. Евреите често са считали числото 13 за положително число. Споменаваме също така 13-те райски извора, 13-те порти на Помилването, реката на 13-те лечебни цяра. През седемнадесети век числото 13 се превръща в истински нещастно число. Вярно е, че за крал Луи 13  това число е било щастливо. Той се оженва за тринадесетгодишната австрийка Анна.

 

14    14 е числото на Светиите Помощници. Първата четвърт на Луната продължава 14 дни, докато достигне фазата на пълнолуние. Естествено тук роля играе и удвоеният седемдневен цикъл, който излъчва магичната седмица на мъдростта. Ето защо 14 е важно число в човешкото съществуване и в разпределението на 14-те дни. В Библията става дума за 14 Светии Помощници и в редица европейски приказки се разказва за 14 ангелчета, които бдят над съня на малкото дете. По този начин числото 14 означава число, което брани и помага и което се намира под влиянието на един добър знак.

 

15    15 е едно малко лунно число. Най-напред обаче има значение в математиката, защото е сбор от първите пет цифри: 1+2+3+4+5=15. тук е и магическият квадрат, който се построява около числото 5 и който винаги дава като сбор числото 15. в древен Рим е имало 15 избраници, които достигат до светите книги на Свети Сибила.

 

16    16 е символ на цялото, на мярката и числото на съвършенството. В различните древни общества са считали, че човекът се състои от 16 части, а така също и красотата на жената има 16 знака. Старите римляни са смятали с крака, което означава 4 длани с по 4 пръста. Един “крак” означава 16 пръста. Членовете на ордена на Розата в Италия в средните векове са считали числото 16 като число на съвършенството, съдържащо философския елемент 4 х 4.

 

17     Числото 17 е число на “надминаването”. Водолеят започвал на 17-ия ден от втория месец и свършвал на 17-ия ден в седмия месец. Юлис, древният герой е прекарал 17 дни на един сал. Ето защо изглежда, че 17 има нещо общо със строителството на кораби и салове, или пък с такъв предмет, който да устои на морските бури. Има едно старо поверие, според което за строеж на кораб по възможност трябва да се отрежат дърветата на седемнадесетия ден.

 

18     Числото 18, това е два пъти по девет. Само заради това неговото място е особено. Приемаме го като циклично число, защото положението на Слънцето и Луната се повтаря на 18 години. Според християнските традиции сбъдването на закона се осъществява чрез милосърдието. След 18 години боледуване жена-инвалид оздравява. Същевременно 6 х 3=18 като резултат показва доверието в Светата Троица по отношение на “доброто дело”. И най-накрая 18 е свързано с 8, което означава, че носи и малко щастие.

 

19     19 е почти 20 и ако го свържем с Луната означава, че това е едно циклично число, защото като минат 19 години всяко лунностоене  пада отново върху същия ден на слънчевата година. Числото 19 е важно и в хороскопа, защото 12те астрологични знака събрани със седемте планети дават общата цифра 19.

 
20     И накрая 20, за да сме точни, трябва да кажем, че няма никакво магическо значение. Но пък това число е много важно в аритметичната ни система. С десетте пръста на ръцете ни и с десетте пръста на краката ни означава началото на смятането. И до днес правим изчисления с различни мерни единици, които винаги се базират на числото 20.
 

# 65
 • София
 • Мнения: 554
Миш, ето инфо за курса по нумерология  Wink

# 66
 • Мнения: 1 629
Ето и друга интерпретация на името според нумерологията.

А - 1
Б - 2
В - 3
Г - 4
Д - 5
Е - 6

Ж - 7
З - 8
И - 9
К - 10
Л - 20
М - 30
Н - 40
О - 50
П - 60
Р - 70
С-80
Т - 90
У - 100
Ф - 200
X - 300
Ц - 400
Ч - 500
Ш - 600
Щ - 700
Э - 800
Ю - 900
Я - 1000

При практическа работа тези цифри се запомнят много бързо.

Значения на числата

1 честолюбие, алчност, грубост;

2 разрушение, пагубно последствие;

3 религиозност, стремеж към по-добро;

4 власт, небрежност, ум;

5 храброст, честност, благополучие;

6 труд, свободолюбив, успех;

7 бедност, престъпление, ограниченост;

8 величие, кротост, справедливост;

9 мъдрост, свободомислие, почит;

10 добродушие, справедливост, душевна красота;

11 престъпление, противозаконност, заядливост;

12 неверие, волност;

13 благост, победа на тъмнината, безсмъртие;

14 жертва, порок;

15 проницателност, вяра;

16 благополучие, любов, семейство;

17 нещастие, порочност, злина;

18 сила на волята;

19 безхарактерност, нерешителност, плахост;

20 печал, строгост, разочарование;

21 любов към хората, симпатичност;

22 мъдрост, задълбоченост, гениалност;

23 престъпление, наказание;

24 добри стремежи, добродетел;

25 знатност, слава;

26 полезен труд, доброта, душевност;

27 мъжество, сила на волята;

28 сполука в любовта, щастие, богатство;

29 лош замисъл, нищожество, самолюбие;

30 сполучлив брак, успех и известност;

31 добродетел, справедливост;

32 вярност, душевна чистота;

33 величие, красота;

34 душевно заболяване, страдание, немощ;

35 стремеж към висшето;

36 изключителни способности, душевно величие;

37 кротост, семейно щастие;

38 неизпълнение, душевно несъвършенство;

39 бедност, умствена слабост;

40 удовлетвореност, настойчивост;

41 душевна мъка, печал, неуспех;

42 пътешествие, трудоспособност;

43 обредност, ограниченост;

44 енергичност, величие, успех;

45 заточение, загуба на здравето;

46 богатство, обществено положение;

47 дълголетие, благополучие;

48 съд, присъда, наказание;

49 нищожност, користност;

50 освобождение, забвение, свобода; 60 самота, загуба на най-хубавото; 70 наука, величие, светъл ум;

73 дарба, стремеж към науките;

75 способност;

77 разкаяние, прошка;

80 огромно нещастие, война;

87 вяра;

90 заблуждение, заслепяване, неуспех;

100 политическа дейност, стремеж към изгода;

120 патриотизъм, религиозност;

150 похвала, победа;

200 хладнокръвие, слабохарактерност;

300 философия, задълбочено мислене;

315 злина, грубиянство, вреда;

318 добродетел, миролюбие;

350 справедливост, здравина;

360 обществена дейност;

365 пътешествие, умора, неуспех;

400 висша наука, проницателност;

409 богословие, начетеност, църковност;

500 любвеобилност, простота, знатност;

600 успех, победа;

666 убийство, злина, вражда;

700 владичество, гордост;

800 катастрофа, държава, измяна;

900 война, бедствие, жертви;

1000 поезия, любов, самостоятелност;

1095 скромност, кротост;

1260 изпитание, гнет, мъчение;

1390 опасност.

Това се прави много просто.

Напишете на лист хартия което и да е име и презиме, под всяка буква запишете съответната цифра, след това сумирай­те тези цифри или ги изчислете поотделно за името и прези­мето, а след това ги съберете. Полученото число ще даде пъл­на представа да дадената личност. За да изясним по-добре същността на този вид гадаене, ще дадем пример Александър Суворов.

А Л Е К С А Н Д Ъ Р
1 20 6 10 80 1 40 5 – 70
= 233

В А С И Л Ь Е В И Ч
3 1 80 9 20 - 6 3 9 500
= 631

Обща сума 233 + 631 = 864.

Следва да постъпим по същия начин, както и в първия слу­чай, т.е. да разложим сумата на съставните: 800+60+4, където

800 катастрофа, държава, измяна;

60 неуспехи, самота;

4 ум, власт.

Сега ще съберем цифрите от общата сума 8+6+4=18 -сила на волята.

Намираме сумата от името и презимето. Ако в дадената таб­лица има цялото това число, трябва да прочетем срещу него съответното му значение. А ако в таблицата няма такова чис­ло, както беше в посочените по-горе примери, трябва да раз­бием получената сума на хиляди, стотици, десетици и еди­ници.

Например общата сума от името и презимето 1343 е равна на 1000+300+40+3, не бива да се дели произволно.

Като доказателство ще разгледаме името на гениалния по­ет А. С. Пушкин.

А Л Е К С А Н Д Ъ Р
1 20 6 10 80 1 40 5 - 70
= 233

С Е Р Г Е Е В И Ч
80 6 70 4 6 6 3 9 500
= 684

Общата сума при събиране на името и презимето е 917. Се­га да отворим таблицата и да видим, какво означава това чис­ло при разделянето си:

900 бедствие, жертва;

10 добродушие, справедливост, душевна красота;

7 бедност, престъпление.

Всичко това заедно е любов към прекрасното, свобода на мислите.

Сумата от името и презимето е 9+1+7=17 -нещастие, зли-на, гибелно последствие, смърт.

Можем да приведем хиляди факти и примери, но най-добре е самите вие да опитате да направите това.

8 резултат от анализа на получените данни стигнахме до извода, че съществува закономерна връзка между името и пси­хологическата информационна структура на личността.

Ето как изглежда разшифровката на името на великия рус­ки поет А. С. Пушкин от гледна точка на мистичното учение на"кабала".

А Л Е К С А Н Д Ъ Р
1 20 6 10 80 1 40 5 – 70
= 233

П У Ш К И Н
60 100 600 10 9 40
=819 233+819=1052, където

1000 поезия, любов, самостоятелност;

50 освобождение, забрава, свобода;

2 разрушение, гибелно последствие.

1+5+2=8

8 - величие, кротост, справедливост.

Поразява изключителната правдоподобност на връзката между името и фамилията на човека и неговите психоло­гични особености.

Въпреки че научаваме все повече за обкръжаващите ни пред­мети, ние за съжаление бавно се придвижваме напред в зна­нията за самите себе си. Как да разберем и опознаем себе си?

По постъпките и думите ли?

Става дума за такива качества, които се само и не толкова отличават един човек от друг по външност, но и определят маниера му на общуване, комуникативността, начина на ре­агиране на събитията, както и редица други качества. Възмож­но е тези знания да ни приближат до разбирането на това как­во е човекът.

от тук  http://iasnovidstvo.net/karta-na-saita

# 67
 • Мнения: 30
Нумерология
Нумерологията е науката за влиянието на числата върху живота на хората. А числата са есенцията на живота - „Светът се гради на силата на числата.“ - Питагор
 Нумерологията като наука, философия и психология на числата, съдържа в себе си мъдростта на живота. Тя разглежда числата като прости и съставни. Простите са от 1 до 9, но понякога към тях се отнасят още 10, 11, 12, 13, 22 и 40. Съществуват и други системи, съдържащи свои собствени прости числа.

Нумерологията и преобладаващите числа за 21 декември /http://numerologia1.blogspot.com/search/label/%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/
 Овен - 5
Teлец - 7
Близнaци - 6
Pак - 11
Лъв - 2
Девa - 12
Bезни - 7
Скoрпион - 12
Cтрелец - 11
Kозирог - 12
Bодолей - 10
Pиби - 3

 

# 68
 • София
 • Мнения: 291
Eldivine ме е разкрила  Laughing, сега да доуточня само.

Помните ли преди време правих кратки нумерологии на доста бгмами ....... е, помнят тези, на които правих де Simple Smile, беше точно тази нумерология по Сидерова - тя е опростен и осъвременен вариант на Питагоровия квадрат. Изчисленията се само две събирания и разпределение на цифрите по квадратчето, нищо сложно. Тълкуването обаче е много интересно Simple Smile и си иска малко време за да се научи и усети. Защото вариантите са доста и няма как да се опишат всичките. Но човек като направи няколко десетки нумерологии, и започва да му хваща цаката. На който му е интересно, още на курса загрява всичко.

Само моля ви, не ми пишете да ви правя нумерологии сега, и аз работя и ако трябва да направя 10 нумерологии днес, няма да мога да свърша нищо друго. По-добре елате на курс да се забавляваме заедно с цифрите и това как точно показват човека, по-точно уроците му в това прераждане. А човек като си разпознае уроците за учене, и няма нужда да чете всичко наред в езотериката, чете това, което си е за неговото осъзнаване само.

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 12:04 от svetlina_8

# 69
 • Мнения: 1 491
За всички, които вярват в чудеса на Коледа и въобще Grinning

ДОНА ИДЪН: БОЖЕСТВЕНО ПРОНИКВАНЕ ИЛИ КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ОТЧАЯНИЕТО ЧРЕЗ ДУХОВНО СВЪРЗВАНЕ

"Искам това упражнение да го направим всички заедно.
Когато сте отчаяни, обезверени, когато сте объркани и не знаете по кой път да тръгнете, когато сте се молили и никой не отговаря молитвите ви, това е едно прекрасно упражнение, което ще ви даде сили и ще ви окуражи.
Застанете изправени, заземете се за момент, почувствайте връзката си със Земята. Скръстете ръце като за молитва, разтворете ръцете и образувайки кръг, ги вдигнете към небето и го докоснете…
Представете си, че се къпете в сиянието на небето. Вдигайки ръце към небесата, вие прегръщате и загребвате енергия. Небесата проникват с цялата си лечебна енергия във вас. По този начин вие образувате спираловиден енергиен вихър, наречен Божествено проникване. Прегърнете, загребете и приберете тази вихрова спираловидна енергия. Можете да я вложите в Сърдечната чакра, както и във всяка друга част от тялото ви, която се нуждае от лечение...
Вие се свързвате с вашата духовна същност и призовавате лечебни сили. Ще се почувствате обичани, подкрепяни, разбрани и приети. Ще бъдете благодарни и обгрижвани.
Можете наистина да се излекувате и без да знаете никакви енергийни техники, само с това упражнение. Ще усетите топлина и изтръпване на ръцете. Съзнанието ни си спомня неща, дълбоко съхранявани в клетките ни, в моменти когато са необходими. Това е като откриване на нещо, което дълго време ви е чакало да си го припомните.
Ние имаме енергията на небесата, чувстваме, че не сме сами. Имаме енергията им в нашите ръце, съединена с нашата лична целебна енергия. Това е едно отлично упражнение, когато се чувствате изгубени, нямате правилните отговори и нищо не върви както трябва. Свързвате се с по-силните енергии отгоре и си помагате... Можем наистина да се излекуваме само с това упражнение. Хората го правят в различни части на света. Можете да го правите навсякъде, но то е особено силно, ако го правите сред природата и под звездите. Това е докосване до нещо свещено и здравословно..."


Дона Идън

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 09:01 от krem-karamel

# 70
 • Мнения: 1 568
Ей че хубаво!
Това го правя и е прекрасно!

# 71
 • Добрич, Варна
 • Мнения: 730
Силно е !  Simple Smile

# 72
 • на втория етаж
 • Мнения: 129
lenny_pld , за прекрасното оформелние на темата   bouquet

# 73
 • Universe
 • Мнения: 1 512
  bouquet С благодарности към Дани Аврамова, която предостави субтитрите на филма "Тайната"  Hug

Тайната/ The secret   

„Желанието ти е заповед за мен”
Или как да създадем живота си такъв, какъвто го искаме...


Всички работим с една безкрайна сила. Всички се ръководим от едни и същи закони. Естествените закони на Вселената са толкова прецизни, че можем да построим космически кораби, да изпратим хора на Луната и да изчислим приземяването с точност до част от секундата. Всички работим с един закон, с една сила – ПРИВЛИЧАНЕТО.


Всичко което идва в живота ни е привлечено от нас самите. Привличаме го чрез образите в съзнанието си – онова, което мислим. Онова което се случва в ума ни, го привличаме към себе си.
 Защо и днес мислите, че 1% от населението печели около 96% от общия доход?  
Мислите ли че това е случайно? Няма нищо случайно! Нещата са създадени такива.
Те разбират нещо- разбират Тайната и сега...тя ще ви бъде разкрита и на вас.
Най лесният начин да бъде представен Законът за привличането е човек да мисли за себе си, като за магнит. Най- общо казано според този закон „подобното привлича подобното”.  
Тук говорим за нивото на мисълта.
Нашата задача е да задържим в мислите си това което искаме, да си изясним какво искаме и да задействаме един от най-великите закони на Вселената – Привличането.
Вие ставате това, за което мислите най много, но също и го привличате .
 Ако го видите в ума си, ще го задържите в ръцете си!
Този принцип може да бъде обобщен в три думи: МИСЛИТЕ СТАВАТ НЕЩА!
Повечето хора не разбират, че всяка мисъл има честота и може да се измери.
Ако непрестанно мислите нещо, ако си го представяте в съзнанието си (че имате чисто нова кола, пари, бизнес, намерили сте сродна душа и т.н.), вие излъчвате тази честота.
Мислите изпращат магнетичен сигнал, привличащ аналога обратно към нас!
Представете си живот в охолство и ще го привлечете към себе си!
Това действа винаги и при всекиго.
Проблемът е че повечето хора мислят за онова, което не искат, а после се чудят защо им се случва отново и отново.
Законът за привличането не прави разлика дали възприемате нещо за добро или лошо, дали го искате или не. Той просто откликва на мислите ви – така е създадена Вселената.
Ако сте се вторачили в дълговете си, в провалената си връзка, ако се чувствате ужасно – това е сигналът, който изпращате към Вселената.
„Чувствам се  ужасно заради всичките си дългове”  - тогава затвърждавате това чувство в цялото си същество и това ще получите   в по-голямо количество.
Затова когато гледате нещо, което искате и казвате „ДА”, активирате една мисъл. Законът за привличането откликва на тази мисъл и ви носи онова, което й съответства.  Но когато гледате нещо, което не искате и крещите „НЕ” вие не го отблъсквате, а напротив- активирате мисълта какво не искате и Законът за привличането ви осигурява точно това нещо (Законът за привличането откликва на всички наши мисли).
Живеем във Вселена основана на привличането. Всичко е свързано с него.
Законът за привличането действа винаги, независимо дали вярвате в това, дали го разбирате или не – винаги действа.
Може да си мислите за миналото, настоящето или бъдещето, но независимо дали наблюдавате или си припомняте, или си представяте – при този процес активирате мисъл и Законът за привличането – най-могъщият закон на Вселената- откликва на мисълта ви.
Сътворението се случва непрестанно.

Всеки път когато човек си помисли за нещо, или се замисли дълбоко, той е в процес на сътворяване и от тези мисли ще се прояви нещо.  Законът за привличането казва: „Ще ви дам, каквото кажете” и така ако се оплаквате от нещо лошо, вие създавате още повече от това лошото.
Когато имаме позитивна нагласа, привличаме позитивни хора, обстоятелства и събития.
Когато сме негативни и сърдити, привличаме сърдити хора и негативни обстоятелства.
Така привличаме към себе си преобладаващата си  мисъл, била тя осъзната или не.
И в това е проблемът !

Доказателствата за Закона за привличането са очевидни навсякъде около нас, ако го разбираме. Който говори най- вече за болести – той ги има. Който говори за благоденствие- той го има. Човек е като магнит, който привлича мисли, хора, събития, начин на живот.  
Всичко от своята житейска биография, всичко случило се е било привлечено от нас самите по силата на този закон.
Квантовата физика започна да сочи това откритие. Тя казва, че не може да има Вселена, без разум, който да навлезе в нея. Разумът на практика оформя онова, което възприема.
Ако не разбирате, това не означава, че трябва да го отхвърлите. Вероятно не разбирате и електричеството. Никой дори не знае какво представлява електричеството (науката казва – „насочено движение на електрони”, кой или какво ги кара да се движат – учениете не знаят). но се възползвате от неговите облаги. А знаете ли как работи? Аз не знам...и учените не знаят, но го използваме...
Когато хората започнат да разбират Закона за привличането, започват да се плашат от всички онези негативни мисли, които имат. Трябва да сте наясно с две неща:
Първо – вече научно е доказано, че утвърждаващата мисъл е стотици пъти по-мощна от отрицателната мисъл. Това веднага елиминира всякаква степен на тревога.
Живеем в реалност, в която съществува един буфер от време. И това е хубаво! Не бихте искали да живеете в среда, в която мислите ви се проявяват веднага. Представете си как всички страхове оживяват- ще е ужасно, нали? Та повечето от нас не си дават сметка за мислите си, действат автоматично, сякаш на автопилот...
Резултатът от нашите мисли идва след известно закъснение и това наистина е нещо хубаво.

За да привлича само позитивни неща в живота си, за да се превърне живота на човек в едно позитивно изживяване, той трябва да осъзнава мислите си и да ги подбира внимателно.
Лидерите от миналото, които са знаели  тайната на Закона за привличането са искали да запазят силата й без да я споделят с другите. Затова държали хората в неведение.
Човек живеел във водовъртежа на своето ежедневие – от работа вкъщи и от вкъщи на работа.
Живеем във Вселена в която си има закони. Според закона за гравитацията, ако паднете отвисоко, без значение дали сте добър или лош човек, ще се размажете на земята. Според Закона за привличането енергията следва мисълта; мислите стават неща.
Всичко около нас, включително и нещата от които се оплакваме, сме ги привлекли ние самите.
Ясно ми е, че това е нещо, което изобщо не ви харесва.  Веднага ще кажете „Не съм привлякъл катастрофата, не съм провалил личния си живот, не съм привлякъл безпаричието си...”
Аз съм тук и тази статия е тук за да ви каже – „Да вие сте го привлекли”  Изобщо всичко от което се оплаквате е продукт на вашата мисъл. Дори и магиите от които толкова се страхувате – пак са привлечени от вас. За да поникне едно семе, се нуждае от подходяща почва.
Това е една от най-трудните за възприемане идеи. Но щом я приемете, тя ще преобрази живота ви!
Повечето неща в живота ни, сме ги привлекли несъзнателно. Мислим, че нямаме контрол над мислите си и чувствата ни са като рефлекси и всичко се случва  автоматично.
Когато чуете това за пръв път си мислите: „ И сега трябва да наблюдавам мислите си? Доста работа ме чака.”
В началото наистина ще изглежда така, но после започва забавната част.
Никой не ви кара да наблюдавате мислите си . Това може да ви подлуди.  Към вас прииждат толкова много мисли от всякакви посоки и за всякакви неща. Тук на помощ се включва нашата емоционална напътстваща система. И Мислите на човек- пораждат чувствата.
Вашите чувства ви помагат да разберете какво мислите.

Емоциите са изключителна дарба, която показва какво привличаме в живота си.
Емоциите са два вида – човек се чувства добре или зле.  Наричаме ги с всякакви имена, но по същество всички негативни емоции, независимо дали ще ги наречем вина, гняв, срам, раздразнение,  са сходни като усещане – човек не се чувства добре. Всички те са знаци, сочещи, че  онова което си мислите в момента, не е в синхрон с онова което действително искате.
Наречете го лоша честота или вибрация, негативна енергия или както си поискате.
Когато човек се чувства добре, изпитва надежда, щастие или любов, това приятно усещане, тази положителна емоция е знак , който ви казва, че онова което си мислите сега е в синхрон с онова, което желаете.
Наистина е толкова просто. Ако се  чудите какво привличате в живота си, запитайте се как се чувствате. Ако се чувствате добре, продължавайте с това.
Чувствата ни са обратна информация, дали сме на прав път  или сме се отклонили.
Колкото по- добре се чувствате, толкова повече сте в синхрон. Колкото по-зле, толкова повече сте извън синхрон.
В многообразието на ежедневните си преживявания човек излъчва  мисли, които буквално формулират бъдещите му преживявания. По усещанията си може да разпознаете, дали онова към което се предвижвате, ще ви достави удоволствие , когато стигнете там.
Това което чувствате, е идеално отражение на онова, което е в процес на създаване.

Човек е най-точният ясновидец и пророк, по отношение на собствения си живот, стига да се научи да разчита „знаците”.

И получавате точно онова, което чувствате, а не толкова което мислите.
Добри дни, лоши дни, богатите стават по-богати, а бедните по- бедни...Всичко е свързано с преобладаващите чувства на тези хора.

Може да започнете веднага да се чувствате богат, преуспяващ, да почувствате любовта която ви обкръжава, дори и да я няма.  И тогава Вселената ще откликне на същността на душата ви. Ще откликне на вътрешното ви чувство и ще го прояви, защото така се чувствате.
Най-общо – това върху което се съсредоточавате с мисъл и чувство, е онова което привличате, като преживяване, независимо дали го искате или не.
 А сега се замислете, колко често мислите за нещо негативно, за нещо което ви притеснява, за нещо от което се страхувате? Колко често тези негативни мисли предизвикват негативни чувства? Какво се случва после?
Това което мислите и чувствате, винаги съответства на онова което се проявява!
Трудно е да се преглътне, но започнем ли да го приемаме резултатите са смайващи.
Всъщност няма и причина за да не го приемете. Просто опит, нищо не губите, нали. Ползата е гарантирана.
Това означава, че каквото и да е направила мисълта с живота ви, то може да се поправи, чрез промяна на осъзнаването ви.

Вие постепенно създавате  своя собствена Вселена – Уинстън Чърчил 1874-195
Наистина е много важно да се чувствате добре, защото така изпращате това чувство като сигнал към Вселената и то започва да привлича повече от себе си към вас.
Колкото по-добре се чувствате, толкова повече ще привличате нещата, които ви помагат да се чувствате добре и повдигат настроението ви все повече.

Колкото повече- толкова повече – Мечо Пух

Когато сте посърнали, може да промените всичко  ей така, за миг. Пуснете си хубава музика, запейте – това ще промени настроението ви.
Който пее, зло не мисли.
Представете си нещо красиво. Спомнете си за нещо хубаво за което сте благодарни.
Изхвърлете всичко от съзнанието си и оставете само тази мисъл.
Гарантирам ви че ще се почувствате по добре.
И когато започнете да схващате и започнете да направлявате мислите си според това  как ви карат да се чувствате, когато започнете да виждате връзката между мислите и чувствата си и това, което се връща към вас, неусетно ще разберете, че вие сте творецът на собствената си реалност. А онези които ви наблюдават, ще бъдат смаяни от прекрасния ви живот.
Каква е задачата на човек в съзидателния процес и
каква е задачата на Вселената?
Всеки знае приказката за Аладин и вълшебната лампа. Джинът от лампата  винаги казва едно и също: „Желанието ти е заповед за мен!”
Нека приложим тази метафора към живота си.
Аладин е този който казва какво иска. От другата страна е Вселената, представена, като джина. Всъщност преданията го наричат как ли не – ангел - пазител, висш Аз...сложете му какъвто етикет ви харесва (той винаги си остава едно и също, хората са го назовавали с различни имена в зависимост от понятийния инструментариум с който са разполагали, към момента на осъзнаване и говорене). Идеята е тази- всички предания, всички митове, всички легенди разказват, че има нещо по- голямо от нас.
А джина винаги казва едно и също: „ Желанието ти е заповед за мен”.
Трябва да кажем, че съзидателния процес се състои от три етапа:
1 ИЗКАЗВАНЕ НА ЖЕЛАНИЕ
2 ОТГОВОР
3 ПРИЕМАНЕ
Първи етап – трябва да ПОИСКАТЕ, онова което желаете („Искай и ще ти се даде” – Библия).
Вселената откликва на вашите мисли.

Какво желаете наистина?
Седнете и го напишете на лист хартия. Напишете го в сегашно време. Може да започнете с „Толкова съм щастлив и благодарен сега, след като вече...” А после обяснете какъв искате да бъде живота  ви във всеки един аспект.
Това наистина е много забавно. Все едно Вселената е огромен каталог, от който си поръчвате...
Втори етап – ОТГОВОР на онова, което сте поискали. Това не е ваша задача. Вселената я върши вместо вас.  Всички вселенски сили откликват на  мислите, които сте задействали.
Желанието ти е заповед за мен...
И Вселената започва да се пренарежда, за да накара това да се случи...
Повечето хора не си позволяваме  да поискаме онова, което истински желаем, защото не виждаме как е възможно да се случи. Или страховете и комплексите ни създават пречки, някой хора дори мислят че не заслужават да получат...
Ако направите едно малко проучване, ще ви стане ясно, че всеки постигнал нещо не е знаел как точно ще го направи. Знаел е само, че ще го направи.
Не ви трябва да знаете, как ще се получи, как ще се пренареди Вселената.
Не знаете как- ще ви бъде казано.  Ще привлечете начина.
Минава малко време и  човек започва си мисли – „Явно нещо се е объркало.” „Знам, че съм го поискал. Къде е то ?”

Да поискали сте, завършили сте първия етап. Вселената отговаря – всеки път, без изключение- етап две.  Остава етап три – приемането.
Това означава, че трябва да се синхронизирате с желанието си.
Когато сте в синхрон с желанието си се чувствате прекрасно. Точно това е ентусиазмът, радостта, признателността, страстта.
Но когато изпитвате отчаяние, страх или гняв, това са ясни индикатори, че не сте в синхрон  с онова, което сте поискали. Когато започнете да разбирате, че начинът, по който се чувствате е всичко и започнете да управлявате мислите си, според чувствата си, с които са свързани, малко по малко ще откриете съответстващото чувство .
 И когато станете едно с него, то ще  се прояви в живота ви.
Когато превърнете тази фантазия във факт, вече може да градите по-големи и по-хубави фантазии...и това е съзидателния процес.
Изучаването и прилагането на Закона за привличането означава да измислите как да генерирате чувствата, че имате нещото сега. Изпробвайте колата. Идете на оглед в къщата...направете необходимото , за да създадете усещането, че го имате и го запомнете. Каквото и да направите, то ще ви помогне да го привлечете.
Ако си мислите: „Мога и да пробвам, но не ми харесва”, не сте на прав път!
Понякога от вас ще се изискват действия, но ако сте в синхрон с онова, което  Вселената се опитва да ви достави, ще се чувствате радостни,  жизнени, времето сякаш ще спре и ще може да го правите по цял ден.
Вселената обича високите скорости. Не отлагайте, не се двоумете, не се съмнявайте, при всички положение само ще спечелите!
Когато имате  възможността, импулса и вътрешния интуитивен порив – ДЕЙСТВАЙТЕ!!!
ТОВА Е ВАШАТА ЗАДАЧА И ТОВА Е ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ИСКА ОТ ВАС.  
Ще привлечете всичко, което ви е нужно. Ако ви трябват пари, нови запознанства, любов, здраве...ще ги привлечете.
Трябва да внимавате към какво сте привлечени, защото задържайки образите  на нещата които искате, вие ще ги привлечете и ще бъдете привлечени от тях.

Може да започнете от нулата.  И от нищото, от безизходицата ще се появи път.
Представете си кола, която се движи през нощта. Фаровете осветяват само 50 -100 метра напред. Вие може да изминете така целия път от София до Варна, защото ви стига да виждате само следващите 100 метра.  Ето така се разгръща живота пред нас. Ако имаме вяра, че следващите 100 метра ще се разгърнат пред нас, животът  ще продължи да се разгръща и ще ни отведе до желаното място, защото така сме поискали.
Изкачете първото стъпало с вяра. Не е нужно да виждате цялото стълбище, просто изкачете първото стъпало. – Мартин Лутър Кинг 1929-1968
Друго което се питат хората,  е колко време е нужно.  Колко време е нужно за да получат парите, връзката или каквото там са си пожелали.
Не разполагам с правилник, в който  да пише: 30 минути, 3 дни или 30 дни. Всичко опира до това дали сте в синхрон  със самата Вселена.

Размерът няма никакво значение за Вселената. От научна гледна точка не е по-трудно  да привлечем нещо, считано за огромно, в сравнение с нещо, което считаме за нищожно малко.
Вселената осъществява всичко без никакви усилия. Тревата не полага усилия за да расте – просто така е създадена.  Всичко зависи от собствените ни представи, от границите които сами си поставяме.
Много хора се чувстват приковани или ограничени от обстоятелствата. Но каквито и да са обстоятелствата сега – това е само настоящата ви реалност, нищо повече! Тя ще започне да се променя, докато четете тези редове и когато започнете да прилагате осъзнато Закона за привличането.
Понякога се чувстваме заседнали, защото си мислим едни и същи неща. Така получаваме едни и същи резултати. Причината е защото:
Повечето хора откликват  мислено на онова, което наблюдават.
Разбирате ли, ако гледате нещо,  каквото е , мислите за него, каквото е . А щом мислите за него, каквото е  Законът за привличането ви дава още от него.  
Трябва да се научите да подхождате към нещата от различна гледна точка.

Повечето хора гледат настоящето си състояние и мислят :”Това съм аз” ГРЕШКА !!!
Това не сте вие! Това сте БИЛИ вие.
Ако гледате състоянието си в момента- да речем че нямате пари, или нямате връзката която искате, или не сте в добро здраве – това не сте вие, а само остатъчния резултат от вашите минали мисли, действия и избори.  Така че ние живеем в този остатък  от свои минали мисли и действия. Ако се самоопределяте според  настоящето си състояние, вие се обричате да нямате нищо повече от същото това и в бъдещето си.

Всичко което сме, е резултат от това, което сме помислили – Буда
Добре, какво може да направите веднага за да преобърнете живота си?

Започнете със съставянето на списък с нещата, за които сте благодарни.
Това променя енергията ви и започва да променя и мисленето ви.
Преди това упражнение може да сте се фокусирали върху това, което нямате или върху своите оплаквания и проблеми, които имате. Когато започнете да работите това упражнение, променяте посоката си, започвате да  изпитвате благодарност за всичко, от което се чувствате добре.
Благодарността е начинът да внесете  още в живота си, още от това за което сте благодарни.
Всеки мъж знае, че когато съпругата му го цени за дребните неща, които върши, той иска да прави още повече неща.  Признателността притегля нещата, тя привлича подкрепа.  За каквото помислим и благодарим, го получаваме.
Това е заради чувството, което трябва да имате.  Това е толкова силно упражнение. Не става дума за машинално мислене, докато правим нещо друго, а за истинското чувство на сърцето и душата, изказано с осъзната мисъл и намерение.
Започнете ли да се чувствате различно  заради това, което вече имате, ще започнете да привличате повече хубави  неща за които да сте благодарни.
Ако си повтаряте: „Нямам желаната кола, къща, съпруга, здраве...” това са все неща, които не желаете. Съсредоточете се върху това, което вече имате и за което сте благодарни.
То може да е, че имате очи и четете тези редове, може да е за дрехите които имате. Да може да предпочитате нещо друго и съвсем  скоро може да го получите, ако се чувствате благодарни за онова което имате.
Друго нещо, което може да направите сега за да преобърнете живота си.. .толкова е голямо, че не ми стигат думите  за да опиша каква сила ще има то за вас.  
Умът има една интересна особеност. Учени поставят прецизни биометрични сензори на атлети. Експеримента изисква от тях да проиграят ситуацията, но мислено.  Невероятно, но докато правят това, учените откриват че при атлетите се задействат същите мускули, в същата последователност, сякаш участват в истинско състезание. Как е възможно това?
Това е така защото умът не прави разлика дали човек извършва нещо или само си мисли за него.
Когато визуализирате, вие материализирате.
Когато визуализирате, когато картината се върти в ума ви, концентрирайте се ВИНАГИ и САМО върху крайния резултат. Предизвикайте чувства. Тези усещания и вътрешното ви виждане ще се превърнат в отворена  врата, през която Вселената ще започне да изразява своята сила.

Не е наша работа да мислим „как”  стават нещата. Вселената се занимава с „как”. Тя винаги знае най- краткия, бърз и хармоничен път между нас и мечтата ни...нали все пак сме част от нея...
Ако се обърнете към Вселената с желание, ще бъдете зашеметени с  онова, което тя ще ви даде. Ето къде се случват вълшебствата и чудесата.
Ще ви се иска да го правите всеки ден,  но никога не бива да е машинално!  
Най- важното за да прилагате Закона за привличането и да имате полза от него е да се чувствате добре. Никога не правете нещо, което ви носи дискомфорт.
Единствената разлика между хората, които живеят по този начин и хората които не живеят в магията на живота, е че хората живеещи магията на живота за се научили да живеят така, усвоили са този процес и вълшебството ги следва на всяка крачка, защото помнят и го правят непрекъснато, а не като еднократно действие.
Хората възприемат идеята, запалват се  по нея и решават да променят живота си, но когато резултатите се забавят, а са точно на път да избият на повърхността, човек я гледа отгоре и си казва „Не се получава!” и...Вселената му отвръща „Желанието ти е заповед за мен” и всичко се връща обратно...


Въображението е всичко. То е преглед на предстоящите атракции на живота –
 Алберт Айнщайн 1879-1955
Решете какво искате, повярвайте, че можете да го имате и заслужавате, повярвайте, че е възможно за вас. После затворете очи и всеки ден по няколко минути визуализирайте това, което искате, изпитайте усещането че вече го имате.  После се фокусирайте върху онова, за което вече сте благодарни и наистина почувствайте радостта.  После се върнете към ежедневието си и оставете Вселената да си свърши работата.

Щом нещо е мислимо, значи е постижимо - Уилям Клемънт Стоун 1902-2002
Представям си  какво си мислят много хора, които четат тези редове. И то е...”как мога да привлека повече пари в живота си? Как да получа повече богатство и благополучие?”
Ами просто поискайте! Аз искам 1000 лева неочакван приход  в рамките на следващия месец.
Каквото и да е, трябва да ви изглежда правдоподобно (не на мен, на вас).
Целта на повечето хора е да се отърват от дълговете си. Така, обаче ще останете вечно задължени. Енергията следва мисълта. Ако мислите за дългове – ще имате дългове. Оставете дълговете да си починат! Съсредоточете се върху благополучието си!
Много хора казват” Искам да удвоя дохода си догодина”..но после не правят каквото трябва, за да го постигнат.
Докато се суетите и се оплаквате, че нямате достатъчно пари, докато се чувствате нещастни, че нямате пари, всъщност активирате мисъл съвсем различна от желанието си!
Не може да искате повече пари, а да се концентрирате върху недостига им.

Повечето хора са израснали с мисълта, че парите се изкарват с тежък труд. Ами нека да го заменим с „ Пари се изкарват с лекота и редовно”. В началото може и да ви звучи като лъжа – мозъка ви казва „Лъжеш, трудно е !” Така че известно време се получава, като игра на тенис. Но всичко е до настройката на ума, всичко зависи от това как мисли човек.
Много хора правят купища пари, но връзките им са пълен отврат. А това наистина не е добре. Човек може и да забогатее, но няма гаранции, че ще е състоятелен. Не казвам, че парите не са част от състоянието, напротив...но са само част! Познавам и много „духовни” хора, но те са вечно болни и бедни. Това също не е състоятелност! Животът е създаден за да е изобилен във всичките му аспекти.
На запад много хора стръвно преследват успеха. Имат големи къщи, преуспяващ бизнес, но имането на всичко това не носи гаранции за щастие.
Всъщност първо трябва да постигне състоянието на вътрешен мир и радост и едва тогава се появяват всички останали неща. Всичко започва със себепознаване.

Всяко наше желание да създадем нещо, ще се прояви в живота ни. Затова е много важно какво си пожелава човек, какви са мислите и чувствата- защото те ще се проявят!

Понякога желанията не могат да се проявят, защото  външния израз на желанието  се противопоставя през цялото време.
В една връзка е много важно първо да изясните, кой влиза в тази връзка.
Не говоря за партньора ви, имам предвид вас!
Как очаквате някой да се радва на компанията ви, щом сами не й се радвате?!
Отнасяте ли се със себе си така, както  искате другите да се отнасят с вас?

Вие сте решението за себе си. Не очаквайте от другите да ви отдадат дължимото. Вместо това дайте повече на себе си, отделете специално внимание за това. Изпълнете се целите със съдържание, със смисъл, с радост и хармония, с любов...за да може да раздавате от тях и на другите.
Във връзките си ние очакваме партньора да ни покаже, че сме красиви, добри, неповторими, специални.  Имаме нужда това да ни бъде показано, защото не се чувстваме такива.

Във вас има нещо толкова прекрасно!
Не, нямам предвид самовлюбеност. Говоря за здравословно уважение към себе си. А обичате ли себе си,  другите и те ви обичат.

Понякога хората казват „Колегите ми са с толкова негативна нагласа” или „приятелят ми е вечно сърдит”, или „децата ми създават много грижи” – отвръщам им: „трябва да се ориентирате  към най доброто у хората около вас”. Седнете и направете списък на положителните им качества.
Може да има човек, с когото сте имали  ужасно преживяване или връзка. Но в усамотението на мислите ви  и с малко работа (помощ от психотерапевт) ще признаем, че когато се концентрирате върху онова, което харесвате най много, за вас тези хора – ще се превърнат предимно в това. И въпреки , че не може да творите тяхната реалност, ако са в настроение или нагласа, които не съвпадат с вашето настроение и нагласа към тях, вие просто ще се разминавате с тях. Законът за привличането няма да ви събира на едно място, защото честотите ви не съвпадат.

Ако знаехте потенциала си да се чувствате добре, не бихте поискали от никого да  е различен, за да се чувствате добре.  Ще се освободите от обременяващата невъзможност на нуждата да контролирате света, партньора или детето си.
Само вие създавате своята собствена реалностВажно е да осъзнаете, че тялото ни е продукт на нашите мисли. Медицината вече установява степента, в която мислите и емоциите ни  определя физическата субстанция,  структурата и функцията на тялото ни.
В изкуството на изцелението е известен пласебо ефектът. Пласебо практически няма въздействие върху тялото – например бучка захар. Казвате на пациента, че това е ефективно лекарство и то действа, а всъщност е само бучка захар . Става така, че пласебото понякога е по- ефективно и от самото лекарство.  Оказва се че човешкият ум е най- важният фактор при излекуването, много по- важен от самото лекарство.
Когато имаме болен човек и му предложим да избира – да изследва кое в ума му създава болестта или да приеме лекарството...в една спешна животозастрашаваща ситуация, по-мъдро е да приеме лекарството, докато изследва ума си. Медицината не бива да се пренебрегва, всяка форма на лечение е важна.

Има само един течащ поток на благоденствие. Това е потокът на чистата положителна енергия и Вселената изобилства от нея. Живеем в свят, основан на изключителното изобилие и благоденствие. И когато оставяте този поток да тече свободно, се чувствате много добре, а когато го ограничавате, вече не се чувствате така добре.
Има поток на доброта и благополучие, който оставяте да тече или не, а емоциите ви казват как се справяте – дали позволявате или се съпротивлявате на тази връзка.
Сигурно познавате хора със смъртоносна болест.  Какво е болестта – не разположение, т.е тялото не се чувства добре.
Има хиляди различни диагнози и болести. Но те са просто „слабото звено”, резултат само от едно – стрес.
Поставете веригата или системата под силен натиск и някое звено се чупи.  
Физиологията ни създава болестите, за да ни информира че не сме балансирани, че не сме в състояние на любов и благодарност. За тялото знаците и симптомите не са нещо ужасно. Често задаваният въпрос е , когато човек има някаква болест в „храма” на своето тяло или някакъв друг дискомфорт в живота си, дали това може да се преобърне чрез силата на правилното мислене?  Отговорът е категорично ДА!
Човек притежава една  изключителна способност, наречена само изцеление. Ако се нараним- раната зараства. При бактериална инфекция се включва имунната ни система и ни изцелява. Самата имунна система е създаде за да лекува.
Болестта не може да живее в емоционално здраво тяло. За да поникне едно семе, то се нуждае от почва. Семето на болестта  пониква, само ако има почва за него да расте!
Всяка секунда в тялото ни умират и се раждат милиони клетки. Някой части от тялото ни се подменят буквално всеки ден, на други им трябват месеци или години. Но в рамките на около 4 години имаме чисто ново физическо тяло – научен факт. Тогава защо продължаваме да боледуваме? И как тогава се запазват спомените и опитностите, когато клетките са нови?
Но...това е тема на друга лекция...

Ако имате болест и се концентрирате, говорите за нея, ще създадете повече болестни клетки. Вместо това, когато сте неразположение, си представете себе си с тяло в перфектно здраве и всичко ще се оправи, по-бързо отколкото сте си представяли.
Усещате ли разликата между това да имате болезнен артрит и да е страхувате или да имате болезнен артрит и да сте изпълнен с надежда?  Разликата между страха и надеждата е разликата между боледуването и изцелението.
По щастливите мисли водят до по- щастлива биохимия – едно по- щастливо и здраво тяло – факт!  Негативните мисли, стресът сериозно вредят на тялото и на функционирането на мозъка.  Защото имено мислите и емоциите ни непрестанно пренареждат, реорганизират и възстановяват тялото. Премахнете физиологическия стрес от тялото и то започва да прави онова, за което е създадено – то се самоизцелява!
Забелязва се, че много хора, живеят един твърде условен живот.  
Виждат прекрасни неща и казват „Да, искаме повече от това, ще го подкрепим със своята енергия, време, пари”. А после виждат ужасни неща, които не искат да преживеят, нито искат други хора да преживеят и си казват „Трябва да направим  нещо, за да се отървем от тези неща.” Но не разбират, че съпротивлявайки се срещу нежеланото, го подсилват.
Днес сме свидетели на  „война срещу бедността”, „война срещу глада”, война срещу рака”, „война срещу тероризма”, „война срещу насилието”  „война срещу наркотиците”,”война по пътищата”...днес сме свидетели на война...и цялата тази съпротива всъщност само подсилва същите тези неща,  защото не може да кажете „НЕ” и да ги накарате да изчезнат. Когато крещите „НЕ” Законът за привличането ви го осигурява!

Всичко което сме, е резултат от това, което сме помислили – Буда
Антивоенното движение създава повече война. Движението срещу наркотиците- създава повече наркотици, защото се концентрираме върху това, което не искаме – наркотици.

Хората ще кажат- „Защо да не се концентрираме върху истината?” Но това е все едно да кажем „Щом хората са отдали вниманието си на нещо, което не желаят и което се е проявило, значи и аз трябва да го направя. Аз съм със стадото” Аз ...не разбирам тази логика!

Майка Тереза го е казала прекрасно: „Няма да участвам в антивоенно движение. Ако организирате движение за мир, поканете ме.”

Вие искате да се концентрирате върху това което искате, а не каквото не искате.
 Хубаво е да забелязвате какво не искате, защото то контрастира с това което искате.
Но колкото повече говорите и четете за това, което не искате, и казвате колко ужасно е то, създавате още повече от него.
Научете се да сте спокойни и да отвличате вниманието си от това, което не искате и целия емоционален заряд около него. Насочете вниманието си  към това, което искате да изживеете.

Когато вътрешният ви глас и видение станат по- дълбоки, ясни и силни от външни мнения и обстоятелства, тогава сте станали господари на живота си!

Не сте тук за да направите света точно такъв какъвто искате да бъде. Тук сте за да сътворите света около себе си по свой собствен избор, като позволите и светът, избран от другите също да съществува. Позволете на другостта на другия, да я има.

Тук стигаме и до въпроса „Ако всички третират Вселената като каталог, няма ли да го изчерпим?”
Прекрасното на Вселената в която живеем е, че има повече от достатъчно за всички.
В ума на човечеството се е загнездила лъжа, която действа като вирус. Тази лъжа е, че няма достатъчно добро, че има недостиг, че ресурсите са ограничени.
Точно тази лъжа кара хората да живеят  в страх, алчност, скъперничество и тези отрицателни мисли се превръщат в техни преживявания, в тяхна реалност.
Светът сънува кошмар!
Истината е че доброто е повече от достатъчно, има изобилие от творчески идеи, сила, любов, радост... Всичко това преминава през едно съзнание, което е осъзнало безкрайната си същност. Всеки велик учител, живял на тази планета, ние казал, че животът е създаден за да е изобилен.
И така щом си помислим, че ресурсите намаляват, откриваме нови с които да постигнем същото. Дори да смятаме че има недостиг,  то е само защото не сме открили взора си  към всичко, което е около нас.

И така щом видите нещо, което искате в преживяванията си...помислете за него, изпитайте усещането, влезте вътре в него.  Говорете за него и го запишете, опишете го в сценарии, превърнете го в своя реалност, превръщайки се в негово съответствие.

Повечето лидери от миналото са пропуснали една важна част от Закона за привличането- увеличаването на силата му, чрез споделяне с другите.  
Живеем в най-хубавите исторически времена- за пръв път имаме силата да се докоснем истински до познанието.
Когато се оглеждаме около себе си и дори виждаме телата си, виждаме само върха на айсберга.
Помислете само за миг – погледнете ръката си. Изглежда плътна, но всъщност не е. Ако я погледнете под подходящ микроскоп, ще я видите като вибрираща енергия.
Всички тела са изградени от едно и също нещо – ръката ви, океанът, звездите...Всичко е енергия.
Нека бъдем малко по-подробни.
Започваме с вселената, в която има галактики, млечният път е една от тях (постепенно намаляваме), после идва ред на слънчевата система, на земята, после идва човека, тялото е изградено от органи, органите от клетки, после идват молекулите, после атомите и като разпаднем атомното ядро имаме...ЕНЕРГИЯ.  Така че едно нещо, може да се разгледа на различни нива и в крайна сметка пак достигаме до ЕНЕРГИЯ.  
Повечето хора се самоопределят според това окончателно тяло. Но човек не е само тяло, дори и под микроскоп се вижда енергийно поле...а ето какво знаем за енергията:

Попитайте физик: „Кой създава вселената?” и той ще ви отговори: ЕНЕРГИЯТА. Поискайте да ви опише енергията и той ще ви каже: „Тя не може да се създава или разрушава; винаги е била, е и ще бъде; тя е всичко съществувало някога, преминава във форма, през форма и извън форма.
А сега попитайте теолог: „Кой създава вселената?” Той ще ви отговори: БОГ. Попитайте „Какво е Бог” и отговорът ще бъде:  Той не може да се създава или разрушава; винаги е бил, е и ще бъде; той е всичко което е съществувало някога; преминава  във форма, през форма и извън форма...
Виждате ли...? същото описание но друга терминология. Така че ако се възприемате, като един костюм месо, една купчина кожа и кости...помислете пак!

Вие сте духовно същество, вие сте енергийно поле действащо в по-голямо енергийно поле.
Всички сме свързани но не го виждаме. Не съществувам там навън и тук вътре.  Във Вселената всичко е свързано, всичко е Едно.

Ние сме разклонения на една енергия. Ние сме тук в тези тела, но сме си позволили да се отклоним от най-съществената част- кой сме в действителност.  
Ние сме изначална енергия, ние сме вечни същества, ние сме Божия сила.
Ние сме онова, което наричаме Бог.  
По библейски можем да кажем, че сме Божи образ и подобие;  можем да кажем и че сме начин Вселената да се самоосъзнае или че сме безкрайно поле от разгръщащи се възможности – всичко това ще бъде истина!
Във всички предания, митове и легенди се казва, че сме създадени по образ и подобие на съзидателния източник.  Това означава, че имаме божествения потенциал и сила да сътворим света си. И това е точно така. Може би вече сте създали прекрасни и стойностни неща, а може да не сте. Помислете над този въпрос:
„Получените резултати искани ли са от вас, достойни ли са за вас?”
Ако не е така, дали сега не е моментът да промените нещата?
 Защото...имате силата да го направите.

Цялата сила идва отвътре и следователно е под наш контрол- Робърт Колиър 1885-1950

Много хора се възприемат като жертви и често изтъкват събития от миналото си- че са били малтретирани или са имали нездраво семейство...но според психолозите 85% от семействата са нездрави. Така че се оказва, че не са толкова уникални.
Може да се концентрирате върху миналото или върху това което искате.  Когато хората се съсредоточават върху това което искат, онова което не искат- отпада. Едното се разширява за сметка на другото.

Каним ви на едно място, където  отдавате мисълта си умишлено, направлявате мисълта си целенасочено, където сътворявате собствените си преживявания, защото сте управителя на собствената си мисъл.
Хубавото на Закона за привличането е, че може да започнете откъдето сте и да започнете да мислите, да мислите истински и да започнете да генерирате в себе си усещането за хармония и щастие и тогава законът ще започне да откликва.
Започнете с едно ново убеждение, че във Вселената има повече от достатъчно,  или че всичко се подрежда по най- добрия за вас начин...

Можем да създаваме нещата, както ги искаме, чрез Закона за привличането.

И тогава може да се освободите от наследствените си модели, от културни те кодекси, от социалните норми и да докажете, че силата вътре във вас е по голяма от тази на целия свят.

Някой от вас може би си мислят: „Много хубаво, но аз не мога да го направя” или „тя /той няма да допусне да направя това” , или „не съм толкова силен”...ами добре, но само ще ви кажа, че всяко едно „Аз не съм...” се проявява, поради Закона за привличането...
Независимо дали мислите, че можете или не можете и в двата случая сте прави –
Хенри Форд 1863-1947

Има ли някакви ограничения за Закона за привличането?
Абсолютно никакви. Няма граница!
Ние сме неограничени същества, нямаме таван на възможностите.
Способностите, дарбите и силата  на всеки един човек на тази планета са НЕОГРАНИЧЕНИ!
Човек просто трябва да разбере кой е и какво иска.
Мисията на всеки човек, на този свят, е такава, каквато всеки сам отреди за себе си .  
Животът ви ще бъде такъв, какъвто го създадете.
Правете това, което ви носи радост ...
Вътрешното щастие е горивото на успеха...Всичко, което ви кара да се чувствате добре, привлича още от същото което ви кара да се чувствате добре...
Вие четете тези редове, сега и точно вие сте го привлекли в живота си...вие избирате дали да го оползотворите, ако ви кара да се чувствате добре. Ако не се чувствате добре, сами знаете – оставете го. Намерете нещо приятно, което  да резонира със сърцето ви.

Последвай блаженството си и Вселената ще ти отвори врати  -
Джоузеф Кембъл 1904-1987

За нас това са най- добрите думи, някога изричани от човек. Ако човек последва блаженството си, ще тръгне по пътя на изобилието и добруването във всички области.

Насладете се на живота си, защото е феноменален! Той е едно прекрасно пътешествие!
Ще живеете различен живот, в различна реалност. Хората ще ви гледат и ще питат: „Какво правиш по-различно от мен?”  Единствената разлика ще бъде, че вие прилагат  осъзнато Закона за привличането .

Тогава може да правите, да имате и бъдете неща, които хората считат за невъзможни.
Сега действително се придвижваме към нова ера. В тази ера последната граница ще бъде умът.    
Предстои ера на безпределен потенциал и възможности. Знаете че използваме максимум 5%от потенциала на човешкия мозък. Представете си свят в който хората използват пълния си умствен и емоционален потенциал.  Ще можем да отидем навсякъде, да правим всичко, да постигнем всичко.
Вижте себе си с доброто за което копнеете. Казва ни го всяка религиозна книга, всяка велика философска книга, всеки велик лидер, всеки Учител...всички те казват едно и също нещо, всички те показват пътя към разбиране на Закона за привличането. Сега и вие разбирате...и колкото повече го използвате, толкова повече ще го разбирате...

Може да чувствате, че щеше да е ви е по-лесно, ако чувахте тези думи още в първия ден от преживяването ви на тази Земя. Ако говорихме с вас в първия ден от физическия ви живот, бихме ви казали:

„Добре дошли на планетата Земя! Няма нещо, което не можете да бъдете, да направите или да имате. Вие сте великолепен създател и творец. Тук сте по силата на могъщата си власт и желание да бъдете тук. Дерзайте, вложете мисълта си в онова, което искате, привличайте преживявания, които да ви помогнат да решите какво искате, и щом вземете решение, отдайте мисълта си само на него. През повечето си време ще събирате данни, които да ви помогнат да решите какво точно искате, но истинската ви работа е да решите какво искате и после да се съсредоточите върху него, защото само така ще го привлечете в живота си. Това е процесът на сътворяването.”

Вярвам че сте велики, че във вас има нещо прекрасно. Независимо какво се е случило с вас през живота ви, независимо за колко млади или стари се смятате, в момента в който започнете да мислите правилно, онази сила във вас, която е по-голяма от целия свят, ще започне да изплува. Тя ще превземе живота ви, ще ви нахрани, облече, ще ви напътства, закриля, ще подържа самото ви съществуване...ако й позволите. ..


# 74
 • София
 • Мнения: 1 696
Момичета, не пиша често, но се опитвам да чета редовно...Правя го от месеци и смятах, че е невъзможно да започна да мисля неположително... но ето...точно сега преди Коледа сме пред вероятността да обявим едната си фирма във фалит. Два дни се бях отдала на скръб, плач, викане и всичко обратно на онова, което научих от Вас. Моля Ви, посъветвайте ме, какво да направя най-спешно, най-важно,за да започна да "обръщам палачинката" Praynig Благодаря ви, че ви има. Hug

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт