Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 550
Момичета, имам намерение да кърмя дълго. Да видим какво мисли и малкият по въпроса?!? Но отсега си мисля как ще го озаптявам. Кърмим се навсякъде, все още дискретно. Притеснява ме времето, когато ще започне да ме дърпа за блузата, да ме съблича и изобщо сам да се "обслужва". Просто не бих се разголила пред свекъра си, съседите, кварталния магазинер и др.
Вие как успявате да укротите порастналите си нетърпеливи кърмачета? Досега не съм имала такъв проблем, но се чудя дали не трябва да се направи нещо още при първата такава реакция (подобно на първия опит за хапане), та затова питам отсега. Благодаря предварително!

# 1
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
Не съм научила и аз ще гледам темата ти
При мен е едно ръмжане, едно опъване на блузата, вдигане и тн.т. Това е крайната фаза, която започва с леко влюбен закачлив поглед и ако това се пренебрегне, се вади тежката артилерия.

# 2
 • Мнения: 4 242
Ива вече показва кога иска, поглежда към пазвата ми, после захлюпва личице през дрехите ми, последната фаза е да ми дръпне блузата, но аз не я оставям до там да стигне. Още при първия признак намирам удобно място и папаме.

# 3
 • ville de Quebec
 • Мнения: 509
А Вики е директна, без умилквания, направо се дърпа блузата и то докъдето може да стигне и има сила да дърпа..... Та и аз с интерес ще следя темата, как евентуално нещо по-секретно.....

# 4
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Да ви кажа, много приказки се искат. Не за друго, ами дете на 1 - 1 1/2 още не схваща, че нещо не може да стане на момента, както то иска. Обяснения, обяснения, обяснения, че след малко ще има "ам" (или как ви е кодовата дума), че в момента не може...Общо взето преди тази възраст или търсех място за хранене, или отвличах вниманието с нещо (и после пак търсех място за хранене). Сега вече е много по-разбрана. Не е много по-търпелива, но поне повече разбира защо няма да й дам да яде точно сега.

# 5
 • Мнения: 6 147
Ирина мина през етапа, в който беше невъзможно да я кърмя навън - току захапе, и пусне, ухили се, почне да кряка, да се оглежда - изобщо панаир да прави на хората, а не да я де. А като я дръпна от гърдата - пак крещи, още по-сърдито. Затова просто не й предлагах, а ако почнеше много да настоява, й давах солетка. Това премина малко след годинка и сега кърменето навън е спокойно. Така или иначе, не я оставям да ръмжи дълго, защото привлича твърде много ненужно внимание - или й отвличам вниманието, или направо й давам. На нашата възраст - година и пет м., приказките още не са много резултатни. Виждам, че разбира, но все още не действа ефикасно методът на убеждението.

За времето до сега на мен вече ми е мтого по-лесно да  якърмя в повече ситуации, по-малко ми прави впечатение и добих известна сръчност. Освен това често пъти исканията й не са от глад, а защото й е скучно или иска да се гушкаме, което става и без да вадя цицата. А ако наистина е гладна, тя си суче мирно и кротко.

# 6
 • Мнения: 3 550
И аз така си мисля, че на по-късен етап с повече приказки и обяснения ще се изясни положението, но дотогава как да стане все още се чудя?!

# 7
 • Мнения: 6 147
И аз така си мисля, че на по-късен етап с повече приказки и обяснения ще се изясни положението, но дотогава как да стане все още се чудя?!
Ще стане, Стейс! Като се изправиш в цял ръст (че ти си бая височка Wink) и се провикнеш като Боримечката "Невольооооооооо" и ще видиш как ще стане Laughing.

# 8
 • София
 • Мнения: 17 737
При мене става само с отвличане на вниманието - играчка, тичане след мама, солетка..такива ми ти работи.Имаше период, когато беше направо невъзможно да го удържам - всичките ми дрехи бяха с разтеглени деколктета Mr. GreenСега сякаш по-разбира или просто вече не държи непременно да суче, когато е гладен, номерът минава и с друга манджа..Абе, пораснахме Laughing
Обаче за сметка на това пък като му се суче, и глухите разбират - толкова е образен hahahaА, и наскоро му обяснявам - маме, искам да казваш "Моля, мамо, ам-ам!", а не дивашкия вик "Цоооооо!".В резултат той повтори около 16 пъти последно чутото и сега сме така - "Цооооо" hahaha hahaha hahahaДобре че все още звучи като "Тооооо" Joy

# 9
 • Мнения: 1 586
По темата - какво ми се случи вчера на връщане от срещата на кърмачките Simple Smile Пътуваме в автобуса и попадаме в задръстване. Малката иначе заспива бързо при пътуване, но в задръстването се изнерви и взе да ми рови под блузата Simple Smile До мен седеше една баба, а ние седяхме на седалката зад кабината на шофьора, та реших, че си е съвсем скътано мястото за кърмене. Бабата обаче като видя какво се готвим да правим и като заприказва на Андреа на висок глас: "Цици ли търсиш? Цици ли ще папаш?"  Laughing Пък тя жената нещо явно не дочуваше и всички наоколо започнаха да се обръщат да видят за какво иде реч. Особено любопитна беше една тийнейджърка зад нас, вратът й се изкриви Simple Smile

Както и да е, посука си малко дребната и се кротна. И в този момент аз забелязах голямото огледало на шофьора, в което всички пътници от предната част на автобуса се оглеждахме много ясно  Grinning Та голямо публично кърмене направих аз вчера, освен онова пред НДК.

Иначе малката още не разбира до толкоз, че да й отказвам кърмене, когато явно не действа отвличане на вниманието. В такива случаи тя е с предимство Simple Smile

П.П. Бабата ми каза, че внукът й е кърмен съвсем до скоро - до 3г и един месец Simple Smile Живеят в младост 4. Майката така била решила сама, щото така го усещала, никой не й бил каал нищо по въпроса за кърменето. Много ме удиви това - има такива майки и извън форума Simple Smile

# 10
 • София
 • Мнения: 2 227
При нас убеждаването винаги е действало, чак ми е странно като ви чета Laughing - не ми дърпал, вдигал блузата, не е викал. Винаги много сме му говорели. За всичко. Но по принцип търси обяснения за всякакви дреболии и определено трябва да си аргументиран, когато го помолиш за нещо Laughing.

# 11
 • Мнения: 3 161
Като беше по-малка Ирина, просто не ми пукаше кой ще ни види. Сега няма много интерес към кърменето навън, тъй като има по-интересни неща. Ако иска - предлагам вода, обикновено върши работа. Единствено ако е много уморена (след разходка например) не мога да излеза на глава с нея и тогава давам - в трамвай, в маршрутка, където дойде. Иначе в къщи няма измъкване (пред гости например), но винаги можеш да отидеш в друга стая или ъгъл. Иначе сега казва:"Моля те една титка", много е сладко и ме разтопява.

# 12
 • Мнения: 3 926
Ей, Анреа, това с огледалото ме разби Grinning Важно е обаче, че тийнката е видяла кърмеща майка (щото може да му е за пръв път в живота на момичето)
Иначе темата и на мен ми е интересна. Все си мисля, че ще се справя с убеждение, ама пустия му малък рак newsm78 знам ли? Те каквито са своенравни Mr. Green

# 13
 • Мнения: 4 242
Иначе сега казва:"Моля те една титка", много е сладко и ме разтопява.
  Joy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Joy
По темата - какво ми се случи вчера на връщане от срещата на кърмачките Simple Smile Пътуваме в автобуса и попадаме в задръстване. Малката иначе заспива бързо при пътуване, но в задръстването се изнерви и взе да ми рови под блузата Simple Smile До мен седеше една баба, а ние седяхме на седалката зад кабината на шофьора, та реших, че си е съвсем скътано мястото за кърмене. Бабата обаче като видя какво се готвим да правим и като заприказва на Андреа на висок глас: "Цици ли търсиш? Цици ли ще папаш?" Laughing Пък тя жената нещо явно не дочуваше и всички наоколо започнаха да се обръщат да видят за какво иде реч. Особено любопитна беше една тийнейджърка зад нас, вратът й се изкриви Simple Smile

Както и да е, посука си малко дребната и се кротна. И в този момент аз забелязах голямото огледало на шофьора, в което всички пътници от предната част на автобуса се оглеждахме много ясно Grinning Та голямо публично кърмене направих аз вчера, освен онова пред НДК.
Joy Joy Joy
Ох много са ми сладки ходещите и говорещи кърмачета! Hug

# 14
 • Мнения: 2 784
Калина се опитва да ме суче през блузата, но рядко, обикновено на 2 часа- 2 часа и половина гледам да си цоква, където се случи. Но, ако се разстрои нещо, или и се доспи е неудържима. Не я уча на обноски, да ми е живо и здраво гладничето, много ми е мило как ме съблича, ако съм с нещо по-разголенко.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт