Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора


Мнения: 4
Помагайте, за вкусна рецепта за пържоли на фурна. Приемам всякакви идеи. bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Тук можеш нещо да си избереш  Peace
Цитирай


Мнения: 6 893
Помагайте, за вкусна рецепта за пържоли на фурна. Приемам всякакви идеи. bouquet

maria_50 , виж и тая рецепта на Селма - Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно! , наистина се получава голяма вкусотия.
Цитирай

Варна

Мнения: 751
И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?
Цитирай

София

Мнения: 1 606
Аз ги правя по рецепта на една съфорумка Пепинка  Love
Поръсваш пържолите с подправката за пържоли на Котани. Нареждаш ги в тавичка с малко вода, до тяхното ниво. Фурната на 250 докато кипне водата, после намаляваш фурната на 150 и покриваш с фолио и печеш, докато ти напомнят с миризмата си че са готови:lol:
Цитирай


Мнения: 6 893
И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?

Bluebell O'Smallheaven, мариноването прави месото крехко, както се изразяваше една позната готвачка - окрехкотява го Very Happy (може и термин да е, но все ми е смешно като се сетя за тая дума). Пробвай и ще усетиш разликата.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 261
И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?
Не ги мариновам.Начуквам ги хубаво, обилно ги поливам със сока от лимони, зехтин, сол и черен пипер.Фолио отгоре и пека час и половина.Стават мозък!
Цитирай


Мнения: 889
Аз взимам една майонеза,прибавям към нея подправките за пържоли-чубрица,чер пипер,червен пипер,сол и др.ако искате-всичко се разбърква,намазвам пържолите с тази смес ,нареждам в тавичката,добавям малко вода и пека във фурната. Peace
Стават крехки и вкусни  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 386
За да станат пържолите крехки, е важно самото месо да е прясно и от младо прасе, аз взимам само свински врат, осолявам го и прибавям чаша сухо бяло вино, гъби и пушено сирене, пека на 200гр 2-3ч, става много всусно и сочно Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 826
     И да има доста течност, първо да се сварят, после да се запекат.Аз вече не правя на фурна. Преди мажех с майонеза, заливах със сметана разредена с бяло вино и солях с пилешки бульончета. Вече само на тиган-скара, не начуквам, не мариновам, просто купувам крехки котлети.Слагам сол, черен пипер и омазвам с олио, едва когато сложа тигана на котлона. Веднага пека, по 3 до 5 минути на страна, не обръщам по няколко пъти, пека 3-5 минути едната страна,после толкова и другата. Като ги режа са толкова сочни, че чинията се пълни със сок.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 112
   Домочадието и нашите редовни гости обожават това.
      Hug
  
« Последна редакция: чт, 24 дек 2009, 18:01 от Селма »
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 654
Само в плик и в йенска тавичка ми стават крехки на мен.
Цитирай

Шумен

Мнения: 426
Най- крехки стават пържолите на фурна с прясно мляко.Разбира се зависи от коя част на прасчо е месото.Вратните стават крехки ,но са по мазнички.
Цитирай

Варна

Мнения: 751
Благодаря на всички за идеите! Най-напред може би ще пробвам тази със сока от лимони и зехтин. Мисля, че това е точно, което търся.
Цитирай

Bruxelles

Мнения: 152
На мен любимите пържолки са ми,както майка ми ги правеше.Крехки вратни пържолки се слагат в тавичка с малко мазнинка и съвсем малко вода.Отгоре се наръсвам с бульон и се пекат,докато останат само на мазнинката.Утре така ще ги правя.Мноооого крехки и вкусни. smile3508
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора