Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора
Помагайте, за вкусна рецепта за пържоли на фурна. Приемам всякакви идеи. bouquet
Цитирай


Тук можеш нещо да си избереш  Peace
Цитирай


Помагайте, за вкусна рецепта за пържоли на фурна. Приемам всякакви идеи. bouquet

maria_50 , виж и тая рецепта на Селма - Печено свинско.Супер крехко и умопомрачително вкусно! , наистина се получава голяма вкусотия.
Цитирай


И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?
Цитирай


Аз ги правя по рецепта на една съфорумка Пепинка  Love
Поръсваш пържолите с подправката за пържоли на Котани. Нареждаш ги в тавичка с малко вода, до тяхното ниво. Фурната на 250 докато кипне водата, после намаляваш фурната на 150 и покриваш с фолио и печеш, докато ти напомнят с миризмата си че са готови:lol:
Цитирай


И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?

Bluebell O'Smallheaven, мариноването прави месото крехко, както се изразяваше една позната готвачка - окрехкотява го Very Happy (може и термин да е, но все ми е смешно като се сетя за тая дума). Пробвай и ще усетиш разликата.
Цитирай


И аз хвърлих бърз поглед на рецептите, но ми трябва нещо съвсем простичко - ей така, само пържолки и то на фурна. Има ли някаква тънкост в печенето им, защото досега не съм яла крехка пържола на фурна, обикновено е като подметка...Задължително ли е да се маринова месото?
Не ги мариновам.Начуквам ги хубаво, обилно ги поливам със сока от лимони, зехтин, сол и черен пипер.Фолио отгоре и пека час и половина.Стават мозък!
Цитирай


Аз взимам една майонеза,прибавям към нея подправките за пържоли-чубрица,чер пипер,червен пипер,сол и др.ако искате-всичко се разбърква,намазвам пържолите с тази смес ,нареждам в тавичката,добавям малко вода и пека във фурната. Peace
Стават крехки и вкусни  Peace
Цитирай


За да станат пържолите крехки, е важно самото месо да е прясно и от младо прасе, аз взимам само свински врат, осолявам го и прибавям чаша сухо бяло вино, гъби и пушено сирене, пека на 200гр 2-3ч, става много всусно и сочно Peace
Цитирай


     И да има доста течност, първо да се сварят, после да се запекат.Аз вече не правя на фурна. Преди мажех с майонеза, заливах със сметана разредена с бяло вино и солях с пилешки бульончета. Вече само на тиган-скара, не начуквам, не мариновам, просто купувам крехки котлети.Слагам сол, черен пипер и омазвам с олио, едва когато сложа тигана на котлона. Веднага пека, по 3 до 5 минути на страна, не обръщам по няколко пъти, пека 3-5 минути едната страна,после толкова и другата. Като ги режа са толкова сочни, че чинията се пълни със сок.
Цитирай


   Домочадието и нашите редовни гости обожават това.
      Hug
  
« Последна редакция: Четв., 24 Дек. 2009, 18:01 от Селма »
Цитирай


Само в плик и в йенска тавичка ми стават крехки на мен.
Цитирай


Най- крехки стават пържолите на фурна с прясно мляко.Разбира се зависи от коя част на прасчо е месото.Вратните стават крехки ,но са по мазнички.
Цитирай


Благодаря на всички за идеите! Най-напред може би ще пробвам тази със сока от лимони и зехтин. Мисля, че това е точно, което търся.
Цитирай


На мен любимите пържолки са ми,както майка ми ги правеше.Крехки вратни пържолки се слагат в тавичка с малко мазнинка и съвсем малко вода.Отгоре се наръсвам с бульон и се пекат,докато останат само на мазнинката.Утре така ще ги правя.Мноооого крехки и вкусни. smile3508
Цитирай


1-14 от 16 отговора