Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом

Дом

13 071 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора


Мнения: 5 497
Здравейте . Very Happy
Моля за съвет-ще си купувам печка,но не мога да се спра на марка,и да реша дали да е със стъклокерамичен или електрически плот(обикновенни котлони).Изчетох архива,но там моделите не са актуални,има теми от преди 2 години.
Искам да е клас А,с голяма фурна,но останалото ми е мъгла. Tired
Тъй като уреда ще е на изплащане,ще отпусна до сума около 700-800 лв.
Помагайте! Praynig  Благодаря! Hug
« Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 21:34 от Ванчето »
Цитирай


Мнения: 5 497
Надявах се на съвет,но явно няма да получа такъв.

Весели празници на всички.
Цитирай

Paris, France

Мнения: 526
Здравейте . Very Happy
Моля за съвет-ще си купувам печка,но не мога да се спра на марка,и да реша дали да е със стъклокерамичен или електрически плот.Изчетох архива,но там моделите не са актуални,има теми от преди 2 години.

Не мисля, че въпросът ти е правилно формулиран. Стъклокерамичният плот е електрически. Опитай да си по-специфична - ширина на уреда, колко котлона, какви функции искаш да има фурната итн
Цитирай


Мнения: 5 497
Подведе ме Техномаркет,където обикновенните котлони ги водят електрически.
Ширината не ме притеснява,искам голяма фурна-с обем от 50 л нагоре,вентилатор.В общи линии не съм много запозната с функциите,затова питам.

Цитирай

Paris, France

Мнения: 526
Разкажи, ако обичаш, по-подробно какъв уред ползуваш сега, на кои функции държиш, искаш ли осветление във фурната, да се самопочиства ли, искаш ли вентилатор и да печеш по 2 тави наведнъж, правиш ли еспресо в кафеварка на котлона, искаш ли шиш за грил, често ли ползуваш фурна, би ли готвила на индукционен котлон?
Цитирай


Мнения: 5 497
За 10 годишния Раховец,който ползвам в момента не ми се пише. TiredНо всичко,което си споменала ми се струва страхотно като предложения.
Много готвя(всеки ден),правя торти,питки ,сладки и сладкиши,правя и кафе с кафеварка.
Трудно ми е ,защото нямам лампа във фурната и нищо не виждам без да отворя вратичката,а когато пека еклери например не е желателно отварянето...
И вентилатор искам и шиш за грил. Blush

Много сложно стана. Rolling Eyes
Цитирай

Paris, France

Мнения: 526
Ако това ще те успокои, допреди 2 години, в продължение на почти 20г готвех в малка фурна и понеже сега кухнята ми е малка, съжалявам, че взехме голяма печка. Аз никога не ползувам повече от 2 котлона едновременно. Фурната ми няма вентилатор, но не ми е дотрябвал, всичко излиза перфектно. Моята печка е тясна 50см и ми е предостатъчна, не чувствам нужда от по-голяма и представи си, нямам (все още, изхвърлих последната) микровълнова. Аз готвя на газ и нямам скорошен опит с витрокерамика, която мразя. Обожавам индукционни котлони. Новите на Електролукс, които нямат обособени места (котлони) са направо мечта. Доволна съм от газовите си, де! Сигурна съм, че някой ще ти предложи модел по вкуса ти и джоба Sad. Аз разгледах сайта на техномаркет, но информацията е доста оскъдна и не желая да предложа нещо, което не е според изискванията ти.

Горещо препоръчвам котлоните на печката да бъдат индукционни, защото:

- Лесно се мени температурата. С тях се работи като с газов котлон.
- Невероятно лесни за почистване, в това отношение бият газовите. Стъклото остава студено. Понеже стъклото не се нагрява, дори и да изкипи и попадне храна върху тях не загаря и само се забърсва с влажен парцал и е винаги лъснато
- загубата на енергия с тях е минимална

Минусите са цената им и това, че не всички съдове стават за такъв котлон и може да се наложи да си купиш нови.

чела съм тук, че момичета са си купували много добри индукционни печки от магазини за уреди с транспортни дефекти и дано някой те упъти към такъв.
Цитирай

В сънищата...

Мнения: 4 967
Аз лично ползвам основно тези двете /+ 2 мънички печки/ и съм много доволна:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027203
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039436
Втората е вкъщи и на мен ми е по-удобна за ползване, въпреки липсата на електронен таймер и дисплей.
Цитирай


Мнения: 5 497
Благодаря  за отзивите,момичета.  Hug
Цитирай

Бургас

Мнения: 627
И аз в момента съм с една малка Дипломат на газ и като чета предходните постове все повече се навивам за тези индукционни котлони. Има ли обаче готварски печки с индукционни котлони, или са само отделно плотове  newsm78
Трябва да ти дадат мнение хора, които ползват изброените функции и са видели предимството им. Например знам, че с  вентилатора могат да се пекат по 2 различни неща във фурната, но не съм ползвала такава функция. Също така самопочистването не знам дали действително си върши работата или е само поредната екстра, която не се ползва Thinking
Цитирай


Мнения: 237
От два месеца съм с тази http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=01001746 и съм доволна. Фурната ми е вентилаторна самопочистваща  с осем функции  има инфрачервен нагревател с него стават страхотни сандвичите.Котлонте са стъклокерамични  два от които с уширена зона  много лесно се почистват.
Цитирай


Мнения: 5 497
Благодаря ви . Hug
Цитирай

Paris, France

Мнения: 526
Има ли обаче готварски печки с индукционни котлони, или са само отделно плотове  newsm78
Трябва да ти дадат мнение хора, които ползват изброените функции и са видели предимството им. Например знам, че с  вентилатора могат да се пекат по 2 различни неща във фурната, но не съм ползвала такава функция. Също така самопочистването не знам дали действително си върши работата или е само поредната екстра, която не се ползва Thinking

Да, има печки с индукционни котлони и готвенето на тях е мечта. Аз не си купих, защото исках 50см заради малката ми кухня, в която всеки милиметър е кът а имаше само 60см. Дори пералнята ми е 40см, но аз и такава исках. За да печеш 2 неща във фурна с вентилатор трябва и двете да се печат на еднаква температура. Няма как да печеш сладкиш на 120° и месо на 270°, примерно. Мусака и сладкиш на 160°-180° става.

Самопочистването е мечта. Но не всяко. Хидролизата за нищо не става. Катализата (която имам аз) е най-икономична, но малко грозна (не ми пречи) и панелите вътре са грапави и се развалят от препарат. Моята от 2.5 години НИКОГА не съм я чистила специално, а е като нова. Просто като я включа да се топли и от горещината мазното по стените изгаря и пада. Едно петно не съм видяла! Пиролизата е идеална, защото може и нормално да се чисти с препарат, стените са лъскави, но за да се чисти харчи доста ток, на 500° вдига.
Цитирай

Бургас

Мнения: 627
Значи има 3 начина за почистване-хидролиза, пиролиза и катализа  newsm78 и катализата е най-добре така ли?
Иначе това за температурите и за печенете е ясно, ама аз например така или иначе почти винаги си пека на макс.
Цитирай

Paris, France

Мнения: 526
Значи има 3 начина за почистване-хидролиза, пиролиза и катализа  newsm78 и катализата е най-добре така ли?
Иначе това за температурите и за печенете е ясно, ама аз например така или иначе почти винаги си пека на макс.

Най-добра се води пиролизата, само включвате на специалната програма и накрая с една четка измитате праха. Вътре става 500° градуса, като крематориум Mr. Green и всичко пада от стените на пепел. Но, естествено гори много ток за да държи нагрята до 500-600° фурната два часа.

Катализата е специално покритие, леко грапаво, като мазилка стои и на около 275 градуса гори мазнините и по нея нищо не остава. Докато пиролизната фурна изглежда като нормална вътре и може да се чисти ръчно ако иската, катализната не може, препаратът разваля покритието. Мене ме устройва.

Хидролизата е чистене с пара, ама нищо не чисти и си иска търкане. За мене само 2та горепосочени начина си струват.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора