Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 дек. 2009, 20:29 ч.
  • Преглеждания  64 007  Мнения  741  Онлайн  1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 1 961
Аз така и не разбрах за блатовете.....как и по колко ги напоявате за да са достатъчно сочни ...и в същото време да стоят стегнати?Хайде помагайте ми  Praynig
Трудно е да се обясни с думи количеството сироп. както вече са ти казали, има значение блата. А и самия сироп. Някои го варят с часове, аз правя следното. 250 мл вода с 3-4-5 с.л. захар пъхам в МВ за 2 минути. Точно кипва и разтваря захарта. Добавям алкохол или ванилия и сиропирам. ползвам готови тънки платки, затова слагам малко сироп. Мога да го обясня така: Супената ми лъжица е стандартно голяма. 1 с.л. сироп разстилам на черта дълга 20тина см. Правя такива черти през 1 см. Резултата е раирано-мокра торта. Останалото се мокри само. За други видове блатове /рядко правя/ действам на око. Не мога да обясня обаче.
Ванче, мерси за незабавния отговор! За бешия ганаш, имам още количества за проби, може и да нацеля пропорциите, но определено не е 1:1.
Ами кувертюра си е малко гадна работа. Все пак това не е готов шоколад. В него липсват какаови масла и разните му там добавки за да се получи блокчето шоколад. Та, предполагам че трябва да поувеличиш количеството на кувуртюра но само предполагам! Изобщо не съм сигурна.  newsm78
gundie - Чакай да взема и аз малко да пообяснявам, белким мене ме разбереш. Крема който се слага вътре между блатовете може да е какъвто ти сърце иска. Маслени кремове има милион модификации. Тоест, те тръгват от масло, но към него се добавям още продукти. Накрая някой го кръщава МАСЛЕН КРЕМ. А това, което се слага под чаршафа с цел да спре изтичането на сироп и да заглади тортата като гипс си е масло разбито с пудра захар. Бърка се до побеляване и бухване на сместта. На 125 гр /едно малко, нормално, единично, стандартно пакетче/ се слага 1 пълна чаена /стандартна 200 милилитрова/ чаша пудра захар. За да получиш добро бухване на маслото, то трябва да е на стайна температура поне 3-4 часа. Започваш да разбиваш на ниска скорост на миксера и постепенно /през 1 минута/ добавяш по 1 лъжица захар. Маслото бухва при всяко добавяне на захар. резултата е гъст маслен крем, който е ужасен за ядене, но перфектен за измазване на тортата отвън. Тази шпакловка не се прави с цел допълнително овкусяване на тортата, а за да запълниш празнините между блатовете и да заравниш всички неравности. След 2-3 часово престояване в хладилник, можеш да метнеш чаршафа отгоре. Ако масления вкус те притеснява, към вече разбитото масло добави пасиран киселичък конфитюр. Например от кайсии. Аз често пасирам от смокини. Няма проблем. 
violetblue - Казва се Добър ден, оФчи!!! След толкова отсъствие, първо се поздравява, после трябва да ни кажеш колко много сме ти липсвали /еле па я/ и чак тогава да протестираш. да не говорим, че заради теб съм подложена на постоянен стрес, натиск, опън, и т.н. Вземи я покажи тая Изабеллла най-накрая, че хората нервничат. И по тоя повод да вметна, че тя изобщо не е ИзабеБа, а е ИзаБУЗА.  Whistling

Реклама
# 661
  • Tenerife
  • Мнения: 192
Търся шаблон на момиче,което върти обръч или някаква акробатка.Рових,рових,нищо свястно не изрових,та ако някой случайно има нещо,да праща....Не искам снимка,че са много трудни за апликация,нещо такова като баба Ягата на Ванчето ми трябва...

# 662
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Ванче, този самолет с шаблон ли го прави или на око? На играчка прилича.

За сиропирането, аз на око го правя. В една чаша от 250 мл. слагам захар, около 1/3, доливам студено прясно мляко, ром или есенция ванилия и разбърквам. После си поливам блатовете с лъжицата докато преценя, че е добре. 
Аз пък с маслен крем само 1-2 пъти съм замазвала торта. Измазвам си я с крема, който си е от тортата. Всички са с масло вътре. Никога не ми се е свличало покритие, или пък разтапяло.

Сега ще покажа днешните ми торти. Първата я правих сутринта, а другите две ми ги донесе следобед една приятелка да ги украсявам. Тъй, че не са изцяло мое творение Simple Smile






Вече мисля да си взема малко почивка от тортоправенето, че каталясах тези дни.

# 663
  • София
  • Мнения: 1 241
Вземи я покажи тая Изабеллла най-накрая, че хората нервничат. И по тоя повод да вметна, че тя изобщо не е ИзабеБа, а е ИзаБУЗА.  Whistling

Откога си чакаме ние wait wait wait, ама не я дава Фиолетената да я нащипем и нацелуваме тая малка бузанка baby_neutral. Фиолетке, вземе съ стегни жено, и ми пусни на ЛС поне 1/4 от снимка, да та свикам таз прелестница.

Genoveff
поздравления за първата ти торта, много добре е станала.
stasi76 много апетитна тортичка за домашна упореба. Ние в къщи нали сме на ограничена диета, вече 3-та седмица и таквиз` облаги не ни се полагат...а как обичамммммм. Белият мус по каква рецепта го направи?
patriyani хубави творения,   bouquet На втората торта с Пуховците, тия калинки малко на буболечки приличат без точки  Peace Вземи им сложи едни следващият път.

Бубе, за теб кво да кажа....няма, няма и се появиш с 2-3 неща та да ни се извърти свят. Страшни са ти произведенията, казвала съм го неведнъж и ся пак повтарям.
Въпроси ся имам към теб:

- Крема на бялата торта какъв е и как успя така "рошав" да го направиш?
- Дай инструкции за моделажа на бебешката количка? Изчаква ли частите една по една да съхнат и после ли сглобява?


Вачето беше питала с кво моделираш, позволявам си да отговаря, поправи ме, ако греша - Ванче, мисля последно с НММ на Пик-ко.

Аз каталясах последната седмица от торти, цели 7 правих  Laughing Показвам само последната, другите са в албума в подписа ми.

Кате, много ти е хубав Маккуина, не го слушай мъж ти. Мъжете имат друг поглед над нещата и е нормално да изкривяват истината  Wink.
Само не разбрах, как може да криеш всички тези невероятни торти от нас.

Ванче, тоя самолет кат истински значи. Много хубав! Как успя да ти изсъхне толкова голяма фигурка само за 1 нощ?

Гунди, има цяла тема за торта "Династия". Моля те, прочети първо хубаво рецептата и всичко вътре, тъй като наистина е изнервящо да повтаряме всичко отначало.

Търся шаблон на момиче,което върти обръч или някаква акробатка.

Искроне, виж какво открих:

http://fc02.deviantart.com/fs36/i/2008/252/9/c/gymnast_x_by_hect06.jpg
http://www.uwstout.edu/static/athletics/sega/Images/GymnastOutline.gif
http://thumb18.shutterstock.com.edgesuite.net/display_pic_with_l … stic-16986832.jpg



# 664
  • Tenerife
  • Мнения: 192
Еееееееееееееееееееее,Дарилке,много ти благодаря.Честно,къде ли не рових,изрових доста снимки и нито една не ми хареса.Определено ще е една от тези,ако може и не е тайна,дай целия сайт от който си ги намерила.Може с ровене да намеря още нещо....
СУПЕР СИИИИИИИИИ    Hug
Редакция - то сайта си го пишело,ама който не гледа...

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 20:47 от iskrone

# 665
  • Пловдив
  • Мнения: 3 307
Търся шаблон на момиче,което върти обръч или някаква акробатка.Рових,рових,нищо свястно не изрових,та ако някой случайно има нещо,да праща....Не искам снимка,че са много трудни за апликация,нещо такова като баба Ягата на Ванчето ми трябва...

http://images.google.bg/images?hl=bg&source=hp&q=gymnast … p;ved=0CA8QsAQwAA

Момичета, обещавам утре като приключа с поредните 2 торти да седна и да отделя необходимото внимание на всяка една от вас  Hug

# 666
  • В големите очи на сина ми
  • Мнения: 59
Цитат
А това, което се слага под чаршафа с цел да спре изтичането на сироп и да заглади тортата като гипс си е масло разбито с пудра захар.
Така де, аз този си го нариюам "маслен крем" Peace Още от едно време си го знам, че така се казва, пък останалите ги знам като "кремове на маслена основа" Simple Smile

# 667
  • София
  • Мнения: 1 724
Аааа, пак много свидливо писане от мен, нещо напоследък другояче не мога, пък и май предвид потребностите на темата последните дни, това е най-удачно - много въпроси, който намине и нещо знае, казва...

Пави, пращам ти на лични рецептата, която ползвам за тази торта, която цитираш от албума ми - това е рецепта за Red Velvet Cake, който по същество е какаово-маслен. На лични - защото съм го давала тук, да не товарим излишно:)

Бял ганаш - аз правя пропорции 3:1 - шоколад:сметана(Президент).

Танче, защо не разгледаш отминалото предизвикателство - то беше на тема 3д торти? Там може доста неща да разбереш, преди проба-грешка методът да те научи на най-доброто за теб:)

За митническите тарифи - има ли нужда да ровя още, или се ориентирахме?

# 668
  • Tenerife
  • Мнения: 192
ПЕПИ,мнооооооооого благодаря....Аз пък кво ли съм търсила.... newsm78 Ами така,който му е малко акълеца..... Rolling Eyes

# 669
  • до морето във Варна
  • Мнения: 212
Я да взема и аз да се включа за малко. За белия ганаш-правила съм го много пъти и никога не ми се е пресичал. Ето ви моята рецепта: 1 литър течна сметана + 0.500 гр захар се слагат в тенджерка и на котлона  да заврат. Сваля се от котлона и докато е гореща се прибавя 1,5кг натрошен кувертюр (бял или кафяв). Разбърква се докато се разтопи кувертюра напълно. После трябва да изстине напълно,най-добре на другия ден да се довърши. Изсипва се в купа  и започвате на ниски обороти да разбивате и постепенно (за 1-2 мин.) да наливате още 1 литър сметана. Може да не поеме целия литър,но около 700 гр със сигурност. Увеличете оборотите за 3-4 мин и ганаша трябва да е готов.  Аз разбивам с голям миксер и става бързо,но с ръчен миксер може да разбивате малко по-дълго,ако прекалите обаче-СЕ ПРЕСИЧА. За сиропирането -при печени пандишпанови блатове,които са разрязани на 2-3 см дебелина-натиснете леко блата с пръсти и наливайте по малко сироп върху пръстите си,придвижвайте така ръката си и контролирайте по този начин сиропирането. За да проверите какво сте свършили, с една лъжичка гребнете от блата,той трябва да е мокър до средата . Като отлежи тортата,сиропа е стигнал до долу  Wink.  И накрая-днес правих Династия (най-после). Пекох върху вестник на 2 см дебелина,още топли ги отлепих,нямаше проблеми. Кремовете станаха много добре и двата. Утре ще я заглаждам и ще видя как е. Исках само да кажа,че всичко е обяснено в рецептата ,само да има кой да чете  Naughty

# 670
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 5 109
Момичета, имам нужда от малко помощ - търся рецепта за торта динозавър, която да е възможно най-лесна за правене и без кювертюри. Нещо, което да намацам и направя лесно Sad

# 671
  • София
  • Мнения: 177
Ееееееееееееееее, пак сте прекалили със суперлативите! Поне за междузвездните войни можеше да има градивна критика, ама пак сте ми го спестили. Йода прилича повече на Барт Симпсън от "Семейство Симпсън", но щом не го забелязвате - добре.

Иначе бебешката количка верно стана сладурска. И с риск да прозвучи много нескромно - в действителност беше още по-сладка и нежна отколкото изглежда на снимките. На големина беше около 10-12 см. Елементите съхнаха поотделно и после сглобявах. Голям зор видях с тъпата дръжка. По никакъв начин не можах да я закрепя в първоначалния й вид - така както е на снимката върху тортата- просто гравитацията си казваше думата. В последствие дори се счупи и се наложи да премина към доста по-груб и грозен вариянт, но нямаше как. Тежестта на количката пада върху прозрачните подпорки, а колелетата са просто лепнати отстрани.

А относно самата торта - реших да я направя, защото имах малко отворена от седмици сметана и не ми се хвърляше. Та стана малко "На ти копче - приший ми балтон!" Блатовете ги направих по стандартната рецепта за пандишпан, но добавих какао и разтопен натурален шоколад. Изпекох две дози. Сиропирах с шоколадов сос + ром, за да подсиля допълнително шоколадовия вкус. Кремчето направих като карамелизирах 1 ч.ч. захар, към която добавих 1 ч.ч. прясно мляко (предварително загрято, за да не стегне карамелът) и 2 ч.ч. смлени орехи. Оставих да поври на слаб огън докато се посгъсти. После оставих да се охлади и прибавих 300 мл разбита сметана. После си сглобих тортичката. И тук отчетох две грешки: първо - в крема е добре да се сложи и едно желатинче, за да стегне в последствие, иначе стои малко течен; второ - количеството му беше крайно недостатъчно - толкова вкусен беше, че едва успях да го намажа на тортата преди да бъде изяден. Самата комбинация между горчивите шоколадови блатове и сладкия карамел също е супер - взаимно хем си контрастират, хем страшно се допълват. И едно предупреждение- не я препоръчвам на онези, които обичат много сиропираните торти. Тази определено не е такава.

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 11:30 от bubolinkata

# 672
  • София
  • Мнения: 1 961
Кате - супер са. Само листата под сърцето ми бръкнаха в оЧото. Малко дебелички и нерелефни ..... мрън-мрън!!!
За самолета какво да ви кажа. Супер елементарен се оказа. В първия момент, като ми каза младежа че иска изтребител и се шашнах. Обаче синчето измъкна един МОДЕЛ ОЩЕ, който сглобяваха с баща му лятото и като го разгледах и установих, че за нула време ще стане, защото всъщност той се състои само от изрязани гладки елементи като за апликация. Та снощи си забърках една смес с повечко Съхнеща маса и 1/3 ШТ и  разточих един чаршаф с повечко нишесте. Беше направо побеляло и отгоре и отдолу. И го оставих 1 час да престои така разточено. След това с нож изрязах елементите грубо. На око. Просто гледах от макета, защото размера е почти еднакъв. Оставих елементите да преспят в този вид. Днес сутринта, много лесно ги изчистих от нишестето. То само падаше. Елементите бяха достатъчно твърди за да не се огъват. Притесняваше ме тялото, но то изсъхна добре отвън. Отдолу има доста сламки, които за всеки случай държат за да не се огъне. само една се вижда. самата аз се изненадах от крайния резултат. Има си кусури. Ракетите не са добре поставени, гумите са криви. На места е кривичко изрязано. Доста Асиметрия има, искаше ми се да го оцветя в сребърно, но нямаше време и не посмях да рискувам да го мокря. Но, хлапетата днес бяха толкова впечатлени, че изобщо не ми пука. А рожденника беше на 7мото небе. Каза: "Догодина, цяла ескадрила, в полет, подредена във..."  ... ъъъъъъ... тука каза някакъв пилотски термин, дето не го запомних, но се направих че всичко ми е ясно!  Rolling Eyes Ами, това е.

Geia - Ако наистина искаш само да мацаш набързо, ето ти хубава и лесна идея:
http://www.youtube.com/watch?v=OqzVWKJr_hI&feature=SeriesPla … =C67DFB54E52F2584
На същия принцип, но с малко вложена фантазия, можеш да превърнеш това ...нещо... в бронтозавър:
http://www.youtube.com/watch?v=6dYGYMMW29g&feature=related
За по-лесно от това, не се сещам.

# 673
  • София
  • Мнения: 4 065
Всъщност, ако не желаете е по-добре да не ми отговаряте, от колкото да се правите на интересни и с някаква досада , адски сте гадни, чак се разтрепервам от яд като ви чета отговорите,, ужас...по-недрожелюбни съфоромки не съм срещала-честно..... така или иначе някой от вас дори не са прочели правилно питанките ми , а само са решили да се правят на интересни обеснявайки ми колко съм досадна и неразбираща и питаща до безкрай.....хайде спирам,че вече доста ми дойде

# 674
  • in the middle of the nowhere
  • Мнения: 1 173
Ванче страхотен е изтребителя ... ти откога имаш "съквартирант" Mr. Green Mr. Green Mr. Green Joy Айде чакаме и неговата торта .
Буболинка няма нужда от скромност ...количката наистина е много красива . Ще се краде като идея , да знаеш
Дими оправихме ги митниците , аз даже линк към бг.митница дадох

 Аз ще правя 3 торти другата седмица , засега само ще  ви гледам

 На който не чете поне малко от малко вече не отговарям ....хаха ,преди да декорирам първата си торта бях пробвала поне 4-5 от рецептата на първа страница ( нямаше библиотека тогава ) .
А сега въпрос след въпрос ...а отговора даже не се чете. Кой каза Лексикон  Mr. Green Laughing ... Laughing минало ми е времето за такива изяви  Naughty

gundie направи си труда ,поразходи се из темата , виж колко сме гадни и недружелюбни и тогава "пак заповядай "  Joy .
Аз лично на твоите постове съм им дала  ignore2 ignore2 ignore2

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт