Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
420-434 от 721 отговора

Sofia

Мнения: 7 112
Кажете някоя рецепта за надут-пухкав кекс  Praynig Аз се опитах на няколко пъти да правя следния кекс:
6 яйца
1 1/2 ч.ч. брашно
6 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. захар
6 с.л. вода
1 ванилия
1/2 бакплувер

На мен не ми се надува и стои като сбит  Rolling Eyes а коШмийката го прави едиииииииииииииииин ммм.... все едно е пълен с въздух-страхотен .Помагайте  Thinking
     Бих разбила белтъците със 1 ч.ч. захар
     Жълтъците с 1/2 ч.ч. захар
     Не бих слагала бакпулвера.....Такъв кекс при мен бухва само от разбитите белтъци.
     За бъркането Venetta ти е обяснила много хубаво.
     Съгласна съм с Tari Tasartir ,да се пече на не загрята фурна.
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 2 105
Shocked само??? Аз се надявах седмица-10тина дни да издържи  Confused Сега какво да го правя  Rolling Eyes

Ами опитай го просто и ще знаеш дали е още добре или не. Аз веднаж като не знаех кога ще ползвам останалото Mascarpone го замразих. Не си спомням колко е стояло замразено, но не беше малко, може би около месец. Като го размразих и ползвах си беше все още супер.
Цитирай


Мнения: 891
Селма  bouquet
Да ви кажа какво стана с кекса Laughing
Разбих белтъците със захарта,отделно жълтъците с водата и олиото  -  добавих ги към брашното предварително пресято и премесено с ванилията и бакплувера.После добавих белтъците и бърках с дървена шпатула леко в една посока,сместа стана една пухкавааааа ама ПАК не се надууууууууу Sad.
Стопих шоколадови останки  Mr. Green и залях кекса.Ето резултата на сплескания с височина 10 сантиметра кекс ooooh!.


Направих и виенски кифлички с локум и шоколад-поне те ми се отдават  Wink ето ги в суров вариант  сега се пекат
Цитирай

Русе

Мнения: 46
Здравейте!

Бих искала да попитам за някакви идей как да сготвя юрдек  newsm78 .Донесоха ми един,но до сега не съм готвила такава птица  Embarassed
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 2 105
Селма  bouquet
Да ви кажа какво стана с кекса Laughing
Разбих белтъците със захарта,отделно жълтъците с водата и олиото  -  добавих ги към брашното предварително пресято и премесено с ванилията и бакплувера.После добавих белтъците и бърках с дървена шпатула леко в една посока,сместа стана една пухкавааааа ама ПАК не се надууууууууу Sad.
Стопих шоколадови останки  Mr. Green и залях кекса.Ето резултата на сплескания с височина 10 сантиметра кекс ooooh!.

Аз не съм Сeлма, но да ти кажа моето мнение.
Белтъците се разбиват първо на сняг и след това се прибавя захарта. За кекс, няма нужда от подобно нещо обаче. Aз разбивам жълтъците със захарта, а белтъците ги разбивам само на сняг и ги прибавям най-накрая. Ако желаеш опитай ето тази рецепта някой път. На мен винаги ми се получава. Ако искаш може да не добавяш към тестото какао или шоколад, а да го залееш със шоколад или друго покритие, или ако желаеш го направи точно по рецептата и като видиш как се получава, тогава можеш да променяш спокойно.
Цитирай

Пазарджик/Лондон

Мнения: 1 736
mamsy, може проблемът да е в рецептата , не в теб - малко ми се вижда брашното в тази рецепта, и бакпулвера също - според мен трябва да е едно пакетче.Пробвай някоя друга рецепта, не се отказвай от кексовете Hug.
Цитирай


Мнения: 891
Venetta другият път ще пробвам твоят кекс  Peace изглежда апетитен   Hug
 Аелис ще пробвам- да ,явно тази нещо не ми се получава  Rolling Eyes
Тенкс момичета  bouquet Love  :bouquet:
« Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 20:01 от mamsy »
Цитирай

София

Мнения: 9 590
Здравейте!

Бих искала да попитам за някакви идей как да сготвя юрдек  newsm78 .Донесоха ми един,но до сега не съм готвила такава птица  Embarassed

Доколкото съм запозната юрдекът е патица. Така че, ако искаш да я готвиш цяла - можеш да я напълниш с ориз и гъби, да нарежеш около нея кисело зеле, да я покриеш с фолио и да я печеш 2-3 часа на умерена температура. Накрая само махаш фолиото и запичаш, за да хване коричка.
Патицата е мазна птица, така че страхотно пасва с кисело зеле.

Другият вариант е - ако цяла ти е много - да я свариш предварително и направиш на порции. След това с кисело зеле, с ориз, с картофи - както обичате.
Цитирай

Варна

Мнения: 181
Здравейте, бихте ли ми казали, дали сварено месо може да се замразява?
Цитирай

София

Мнения: 9 590
Здравейте, бихте ли ми казали, дали сварено месо може да се замразява?

Да, може. Аз съм замразявала сварено пилешко за детето като беше бебе да му правя пюрета.
Цитирай

забравих си мисълта...

Мнения: 2 105
Здравейте, бихте ли ми казали, дали сварено месо може да се замразява?
Да, може. Аз съм замразявала сварено пилешко за детето като беше бебе да му правя пюрета.
Аз също съм замразявала сварено месо и готово сготвено даже.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Искам да направя пълнена тиква ,но не с плодове ,а с месо.Гледала съм такава рецепта ,но сега не мога да я намеря.Моля за помощ. Smile
Цитирай


Мнения: 6 912
Искам да направя пълнена тиква ,но не с плодове ,а с месо.Гледала съм такава рецепта ,но сега не мога да я намеря.Моля за помощ. Smile

На Блонди рецепта.

По тая рецепта прави моя приятелка, много свежо се получи, сега се чудя обаче дали не беше с пилешко newsm78.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Лабрекс благодаря и двете рецепти са много хубави ,сега се чудя коя да направя. Smile
А какво е "порезанный соломкой" нарязан салам ??
Цитирай


Мнения: 6 912
Лабрекс благодаря и двете рецепти са много хубави ,сега се чудя коя да направя. Smile
А какво е "порезанный соломкой" нарязан салам ??

Буквално на сламки, на пръчици, на тъничко.Ама как ти обясних, ти ще се сетиш...... Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
420-434 от 721 отговора