Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора

София, Младост 1

Мнения: 1 879
Майчета, иам въпрос: Как се консервира коприва и спанак - стерилизирани бурканчета или във фризер? - Майка ми държи да ми приготви полуфабрикат от тези две зеленини, защото на мен са ми любими, но не знаем как да го направим. Моля, помагайте със съвети Praynig

Основно не знаем колко време се стерилизират бурканчетата, колко време е трайността после и трайността във фризер. Може ли само да свари  и пасира копривата и сложи в пликчета в камерата, а аз после да добавям сиренце и вода с мляко /адапте/?
Цитирай

Островитянка Манка

Мнения: 414
Най-добре да ги замразите във фризера. Така ще им се запазят витамините. Копривата аз не я режа, направо както си е я слагам във фризера, после вадя и готвя. Спанакът го изчиствам от корените и пак го слагам без да го режа в плик, защото като замръзне е достатъчно просто да се начупи с ръка за да се направи на ситно Smile

Ако ще ги вариш, можеш да насипеш пюрето в кубчета за лед, да замразиш и после да сложиш в пликове във фризера. Така ще можеш да вадиш толкова кубчета, колкото си пожелаеш и да ги омешваш с каквото си поискаш. Аз така правех и с други неща, примерно пюре от сливи, праскови и т.н., после правех желаната комбинация.
Цитирай

Густо майна филибето,слънце грее от небето

Мнения: 1 645
Аз току що бланширах спанак,и го чакам да изтине.После ще го направя на порции,и ще го сложа в фризера.
Бланширах го така както ми каза един познат - изчиствам спанака,и после го слагам във леко подсолена вряща вода за 1 - 2 минути и е готов.
За копривата не мога да ти кажа.
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Копривата е най добре да се изсуши!
Но иначе според мен ако е за консервиране - определно замразяването
И за спанака и копривата - не повече от 2 мин в вряща вода, след това - директно се "стряскат" с студена вода, за да останат зелени
Цитирай

София, Младост 1

Мнения: 1 879
Благодаря ви много за бързите отговори, във фризер ще е  Laughing
Цитирай


Мнения: 3 641
коприва не обичам, но спанак - във фризера
обаче разстелен в пликче като филийка, за да може после да си отчупя по-лесно колкото си искам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-5 от 5 отговора