«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравни заведени€, специалисти
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора


ћнени€: 15
«дравейте!
Ќалага ми се да заведа сина ми на ортопед в —тара «агора.Ќе съм ползвала досега услуги на такива специалисти.ћожете ли да ми препоръчате  добър ортопед.ћоже да се наложи и скенер, така, че ако може да работи със здравната каса.става въпрос за травма на крака .
ћного Ѕлагодар€ предварително!
÷итирай


ћнени€: 6 008
Ќе разбирам колко е гол€м синът ¬и...най-добри€т детски ортопед е ƒърмонов-0887420294. Ўеф е на детска ортопеди€ във ¬ћ».
ƒруги€т-¬асев (аз лично имам резерви..)-0888218166
ƒано са им актуални телефоните..

«а възрастни -Ѕратоев и Ѕинев (“рета поликлиника)-сега "—в. »в. –илски"
http://www.bolnicata.com/treta/structure.html
÷итирай


ћнени€: 15
Ѕлагодар€!—инът ми е на 15 години.ћисл€, че ще потърс€ Ѕратоев или Ѕинев, както ме посъветвахте.ƒжипито ми препоръча ƒ-р ѕиперов, но последни€ път ме изпрати при доста кофти специалист, така, че може и да е добър човека, но много не сме€ да и в€рвам.
÷итирай

ѕрез девет форума в десети

ћнени€: 5 446
ѕрепоръчвам ти лекарите от ƒетска ортопеди€ към ћЅјЋ "ѕроф. ƒ-р —то€н  ирковичФ. јз лично съм много доволна от д-р –адичев. «авеждащи€т отделението доц. ¬асев е отличен ортопед, само че излиза скъпичък...
«а лекарите от "—в. »в. –илски" н€мам отзиви от познати, затова нищо не мога да кажа.
÷итирай


ћнени€: 778
јз съм много доволна от д-р ƒърмонов, водих там дъщер€ си преди 5 години .
Ѕеше много внимателен и любезен, препоръчахами го ортопеди от —ливен  Peace
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 479
аз съм много доболна от ѕиперов, но съм водила щерката при него преди 8 г.
«а д-р ƒърмонов имам резерви - общо извесно е че ако заведеш бебе под 3 мес. възраст и е момиче задължително му изписва ортопедични гащички.
÷итирай


ћнени€: 6 008
«а д-р ƒърмонов имам резерви - общо извесно е че ако заведеш бебе под 3 мес. възраст и е момиче задължително му изписва ортопедични гащички.

“ова категорично не е така Stop

ј относно ортопедичните гащи, истината е че се препоръчват като профилактика във всички родилни домове и разбира се за носене след това! Peace

http://www.pregnancy.---спам-спам-спам---/content/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B4%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8


ѕовиването в пелени води до болни стави
Posted ¬т., 07/16/2009 - 19:27

¬ъв ¬тора градска болница обуваме всички новородени в разкрачващи гащи още през първата седмица. ѕравим това дори когато бебетата н€мат никакви проблеми с крачетата. ћетодът е част от програмата за профилактика на локсаци€та на тазобедрените стави, ко€то осъществ€ваме съвместно с Ќационални€ институт по ортопеди€. Ѕебетата нос€т тези гащи до шести€ месец. ѕриспособлението държи краката им в разкрач 30-40 градуса. ѕовиването в пелени е докарвало впоследствие на мнозина разт€гане на ставните връзки и локсации. ¬ече трета години в акушеро-гинекологичната клиника на ¬тора градска болница на бебетата не се дава изкуствена храна.  олкото и да е добра, т€ не може да замести естественото майчино мл€ко. ѕри нас вс€ка майка кърми детето си сама. јко родилката н€ма достатъчно мл€ко, санитарките донас€т замразено от банката за майчина кърма. ѕочинът е на ”Ќ»÷≈‘. «аради него ¬тора градска влезе в програмата на международната организаци€ "Ѕолници при€тели на бебетата". —ветовната практика показва, че майчината кърма освен силен имунитет и защита от диабет помага и за по-доброто умствено развитие на децата. —м€та се, че кърмените бебета са по-интелигентни.

ƒ-р –ум€на ћаринова
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 479
MTV н€ма да коментирам тъй като цитата е извън темата. —тава въпрос за лекарите ортопеди.  огато д-р ƒърмонов изписва гащичките не казва че е за профилактика а ти взема пари за ехографски преглед с който устонов€ва колко са зле ставите на бебето ти и тр€бва да носи гащички.  оето според мен не е коректно лекарско отношение. јко е профилактика добре ама не да те плашат с какво ли не само за да си купиш гащичките.
÷итирай


ћнени€: 6 008
ƒа, извън темата е-просто го дадох за инфо.

ќтносно компетентността на ƒърмонов-и аз като теб реагирах когато изписа такива на сина ни. ≈ми със снимката от негови€ преглед (ехографа не се поема от « -затова го заплащаме) отидох и при ¬асев и друг (вече не помн€ името Blush), които потвърдиха че се налага носенето им. Peace
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 479
«нам че не се поема ехографа, ама на нас не ни дадоха снимка от прегледа. јз на сво€ глава не слагах гащичките посто€нно защото бебето се изприщваше с т€х тъй като времето беше много горещо и като отидохме на контролен преглед доктора беше супер доволен - ставите на бебо били като по учебник и ме похвали че съвестно сме ги носели  Embarassed. ¬ последствие като се запознах с други мами се оказа че не само аз съм несъвестна мама ко€то не е слагала гащичките редовно. јма какво ми е било с мислите че така си увреждам детето само аз си знам. Ќеможеше ли доктора да ми об€сни че е профилактично а не да ми говори че детето ми е увредено. 
÷итирай


ћнени€: 15
Ѕлагодар€ на вси4ки, които писаха по темата.¬ крайна сметка заведох детето при ƒ-р ѕиперов в трета ѕоликлиника.√отин е . ’ареса ми.—м€там, че си разбира от работата.≈динствени€ проблем е, че има много хора , но ми се стори доста експедитивен.
ѕроблемът е, че синът ми си удари коста  под кол€ното преди година и като го натовари, при баскетбол, например , доста го  боли.ј мина вече година.Ќа рентгена н€ма нещо особено. оста не е много равна на м€стото на удареното, но н€ма нищо видимо, поне на рентгена.—ега ще го мажем с ¬олтарен , гел.Ћекар€ спомена, че  може да е останал н€кой хематом зад периоста, ако правилно съм разбрала.—амо не ми е €сно, какво ако има там хематом.
ўе съм много благодарна, ако н€кой  има предложени€ за лечение на болки след травма.
а може би тр€бва нова тема , за да попитам?!
 акто и да е, Ѕлагодар€ на ¬сички, Ћек и спорен ƒен!
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора