Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

VLC/SP

Мнения: 3 098
4е от известно време все ми се привиждат,а не знам рецептата?
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 51
Пелмени


Продукти 
250 мл  мляко краве прясно
5 мл  олио
1 бр.  яйца
250 гр  кайма
60 гр  лук кромид стар
500 гр  брашно тип 500
 

Приготвяне

1.Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче
2.Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото
3.Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета
4.Върху всяко пелменче сложете малко пълнеж
5.Можете да го приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук
6.Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец
7.В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея
8.Когато изплуват на повърхността, ги извадете
9.Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица
Цитирай

VLC/SP

Мнения: 3 098
Много,много ти благодаря #Milti #Milti #Milti
Сега отивам в кухнята  chef да видим какво Ще излезне  Wink
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Браво на Горева, а с плънката можеш да експериментираш. Руснаците ги правят с какво ли не. Имах съу4ени4ка с майка-рускиня.
Цитирай

Свищов

Мнения: 1 616
Аз да ви попитам - гледала съм готварски предавания, в които гореописаните "произведения" ги наричат равиоли. Всъщност равиоли и пелмени едно и също ли е?
Цитирай

гр.Пловдив

Мнения: 51
Аз да ви попитам - гледала съм готварски предавания, в които гореописаните "произведения" ги наричат равиоли. Всъщност равиоли и пелмени едно и също ли е?
Ами според мен се приготвят по един и същи начин,само че равиолите се сервират с доматен сос.
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Пелмените са само с плънка от кайма. Другото е варенники, приготвят се по същият начин, но с разнообразни плънки. Равиолите са по-скоро варенники, само че са по-малки и наистина предимно с доматени сосове.
Цитирай

София

Мнения: 363
Извинете за неудобния въпрос, но плънката пържи ли се предварително  Embarassed
Цитирай

Варна

Мнения: 159
Аз ги правя по една рецепта на Ути от преди поне 6-7 години.
Тестото го замесвам с 1 яйце, сол около чаша вода и брашно. Разточва се на тънко тесто и се реже на кръгчета с чаша. Вътре слагам следната плънка:
Запържени лук, гъби и предварително сварено и накъсано наситно пиле, сол, черен пипер, и малко червен пипер.
Като сложа плънката ги намазвам леко по ръба с вода и ги слепвам. Пускам ги да се варят в подсолена и кипяща вода (може да се пусне и едно бульонче за повече аромат). Ути каза да се варят около 10-15 минути. Всъщност те изплуват отгоре като са готови. Вадя ги и се слагат да изстинат.
Ути ги залива с сос приготвен от: краве масло,  оцет, сметана, горчица. Всичко сгъстено на тих огън като крем.
Аз ги заливам със сос Тартар (майонеза, кисело мляко, кисели краставички)

Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Извинете за неудобния въпрос, но плънката пържи ли се предварително  Embarassed
Не, варят се в подсолена вода, ако са повечко- на серии в една и съща вода, за около 10 минути, след което се вадят с решетеста лъжица.
Цитирай
Най-важното е плънката- много лук, черен пипер и три вида месо- свинско, телешко и агнешко.Тогава са страхотни. А вареники се правят с извара, картофи и вишни-това са най-разпространените и най-вкусните. М-м-м.
Цитирай
Тестото се приготвя от едно яице чаша топла вода и брашно колкото поеме така че тестото да е меко.Солта го втвърдява и нее желателно. Каймата трябва да е смес  слага се черен пипер и настърган лук зада е фин пълнежа.Растила се тестото на тънко и се оформят кръгчета. Слага се от плънката около една чаена лъжичка. ПРавят се полумесеци и двата края се защипват. Варят се в потсолена вода или кубче булион.Сервират се със заквасена сметана оцид или кетчопМоже и просто с масло. Дави е вкусно.Ако количеството е голямо ги поставете във фризера за да се стегнат за около 1 час след това можете да ги исипете в торбички на порции.Средно около 15 в порция
Цитирай

Spain

Мнения: 3 339
Tsvety за варениките каква плънка слага6 - яла съм ги и са ми много вкусни ама май 4есън има нали?
sunsvet мерси за рецепти4ката - ще прбвам вкъсно зву4и
 само да добавя 4е се меси на ръка и тестото не трябва да е "тежко" .
Цитирай
Пропуснах да напиша че замразените пелмени се варят директно без размразяване.А варениките  се правят със същото тесто но полумесеца се остава така не се защипват краищата му а плънката всякакво сладко или сирене
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.