Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Дом

Дом

13 280 членове Включете се
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора

Троян

Мнения: 111
Някой има ли? Какво представлява? От къде я купихте?
Цитирай


Мнения: 427
Явно търсиш някаква професионална пушилня, иначе аз съм пушил риба в тенекия става жестока  Wink
Цитирай

Троян

Мнения: 111
Да, иска ми се по-професионално изпълнение, пак за домашна употреба, ама то в нас хора много  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 304
Миналата година подарих такава на родителите ми, купих я онлайн от тук http://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_info.php?cPath=38_ … 2&language=bg Може би ги има и в големите магазини за рибарски принадлежности, но с тях не съм запозната и не мога да те насоча.

Процесът по принцип не е сложен, но ако имаш желание може да се експериментира до безкрай с различни маринати и дървесини.

Месото първо се кисне няколко часа в саламура от вода, сол и евентуално разни подправки, после се подсушава и се слага в пушилнята. Тази от линка е с две горелки, които се пълнят с гел за горене. Слагат се в пушилнята малко ситни трици (около две лъжици са достатъчни). Продават се специални, но може и от дърводелец да се вземат, стига да са задължително от нетретирано с бои и химикали широколистно дърво, иглолистните са вредни. Може и разни подправки да се добавят към триците за по-различен аромат (хвойна, розмарин, черен пипер на зърна и каквото друго имаш и ти хрумне). После слагаш месото, затваряш, палиш горелките и чакаш. chef Винаги съм си мислела, че пушенето е дълъг процес, но всъщност става за 20-30 минути, даже ако после ще допичаш на скара или във фурната и 10-15 са достатъчни за да придобие леко пушен вкус. Хубаво е да се ползва на открито обаче, ако не на двор, поне на балкона защото като я отвориш излиза доста пушек и умирисва цялата къща Very Happy

Ние до сега сме опушвали резени сьомга, цяла скумрия, пилешки кълки, свински ребра. Сьомгата стана страхотна, особено след една нощ в хладилника. Скумрията ми беше доста тежка, пилето го бяхме пресолили, но беше добре опушено, а ребрата след опушването ги допекохме на скарата и станаха супер.
Сега съм хвърлила око на тази за вкъщи
http://www.lakeland.co.uk/nordic-ware-kettle-smoker/F/C/cooking- … ans/product/13083
харесва ми, че е по-компактна и с термометър, но не знам кога ще ме огрее Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора