Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 окт. 2005, 20:07 ч.

Дивеч

  • 453
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 970
Трябват ми рецепти за приготвяне на дивеч.И по-точно на глиган ShockedМъжът ми ходи на откриването на ловния сезон през уикенда и се върна с плячка LaughingКато изключим изненадата ми от улова,остава въпросителната- какво да го правя newsm78.Търсих в нет-а,но попадам само на рецепти за приготвяне на див заек Rolling EyesМоля ви,ако някоя от вас е готвила такова чудо,нека пусне рецептата  chefПредварително ви благодаря! Hug

# 1
  • Мнения: 474
Ще ти кажа в къщи как се приготвя диво месо. По принцип започваш от там, че както и да го приготвяш, първото което трябва да направиш е да го сложиш в марината: вода, оцет, вино или ракия, бахар, дафинов лист, нарязан на едно лук...въобще може да импровизираш. Ако не друго, поне във вода и оцет го накисни за половин ден.
Месото от диво прасе го предпочитаме във вид на кайма понеже то може да е бил и прадядо му на прасето Laughing - смиламе го, добавяме и свинска кайма защото то е доста сухо месо, подправки и го пляскаме на скарата Laughing
иначе може да го нарежеш на парчета, да го запържиш докато му излезе водата, по желание може и да фламбираш и след това вземаш един огромен гювеч и започваш да слагаш - месото, нарязан бекон, дребни лукчета, морков, гъби, малко домати, чесън, бахар, вино, горчица, сол, пикантина, мед, ..тук е момента да кажа, че мъжът ми слага маслини и лъжица сладко от боровинки , накрая доливаш с вода докато се покрие всичко, мяташ го във фурата и го забравяш поне три часа...хайде и да се похвалиш каква си я свършила Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 4 970
Лелееееееее- много импровизация трябва да вложа Wink Много сложно ми се струва Rolling EyesНикак не ме бива в кулинарията,а се "гмуркам " в дълбоки води с този дивеч .Ще пиша непременно резултатите.Дано  се получи.Стискай палци PeaceИ....благодаря ти за рецептата

# 3
  • София
  • Мнения: 708
знам само, че винаги трябва да се изследва месото

# 4
  • София
  • Мнения: 4 970
Това и аз го знам Simple SmileВече и изследвано и казаха че е годно за консумация.Сега остава само да го сготвя по някакъв начин.То докато ми дойде музата.......,от толкова канене,ще вземе да се развали Laughing

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт