Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
здравейте момичета,
кажете някакви рецепти с чаени бисквити, имам няколко отворени пакетчета и не знам какво да ги правя?
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 246
Ами бисквитена торта - забъркваш някакъв крем, слагаш плодове, карамелизирани орехи и става супер вкусотия Very Happy
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
ЧАЙ! Wink Майтапа на страна - и аз се сетих за торта - ако нямаш време и с готов нипестен крем става - Dr. Oetker и т.н. Сиропираш, малко ядки , плодче-две и може да ни поканиш на кафе(чай).

Извини ме, ама съм в много добро настроение  и отвътре ми идва .
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Наскоро една приятелка ми каза една рецепта за "Ябалков пай" с чаени бисквити, пробвах го , и ми хареса. Разбиваме 3- яйца, 1ч.ч.- захар, 1ч.ч. брашно, 1- бакпулвер. Намазваме тавичката с олио, и нареждаме  един ред чаени бисквити от меките. Върху бисквитите нареждаме нарязяни на кубчета  3- ябълки, заливаме ги с едно разтопено масло и  разбитата смес. Печем в умерена фурна, като истине пая поръсваме обилно с пудра захар. P.S- като наредиш бисквитите , им запуши дупките с парченца от бисквита за да не изтече сместа на дъното, да се получи блат. Добър апетит! Very Happy
Цитирай
Като дете много го обичах и редовно си го првех, много е лесно. Нужен ти е един компот, малко масло/маргарин и мармалад или конфитюр. Потапяш всяка бисквита в сока на компота, мажеш с разбития с масло мармалад и слепваш. Получава се руло, което намазваш с останалата смес или с подсладено масло, овалваш в смлени орехи или настърган шоколад или каквото ти хрумне. Оставяш за час в хладилника и после режеш по диагонал. Сега се сещам, че има вероятност бисквитите да имат дупка в средата  Embarassed При това положение единственото, което ми хрумва е да натрошиш част от тяк, да ги объркаш с маслено-мармаладената смес и след като оформиш рулото да запълниш дупката. Но пък мазането ще ти е по-трудно... Confused Ами може и да натрошиш всичките, да ги объркаш с мармалада и маслото, да оформиш руло във форма или с помощта на фолио и така. Но трябва малко да навлажниш бисквитите /или да използваш не много гъсто сладко/, за да не хрупат.
А за бисквитената торта аз я правя с обикновени бисквити и ми се струва, че с чаени няма да се получи същото - те са прекалено меки и сладки
Цитирай
Цитат на: dani75
Наскоро една приятелка ми каза една рецепта за "Ябалков пай" с чаени бисквити, пробвах го , и ми хареса. Разбиваме 3- яйца, 1ч.ч.- захар, 1ч.ч. брашно, 1- бакпулвер. Намазваме тавичката с олио, и нареждаме  един ред чаени бисквити от меките. Върху бисквитите нареждаме нарязяни на кубчета  3- ябълки, заливаме ги с едно разтопено масло и  разбитата смес. Печем в умерена фурна, като истине пая поръсваме обилно с пудра захар. P.S- като наредиш бисквитите , им запуши дупките с парченца от бисквита за да не изтече сместа на дъното, да се получи блат. Добър апетит! Very Happy

И аз го правя същия,много ми харесва.Опитай!
Цитирай
много ви благодаря момичета,
още сега отивам да ги пробвам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.