Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 3 окт. 2005, 23:50 ч.

Броколи със сос от сирена

  • 2 680
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 253
Преди няколко дни купих от "Елемаг" за вечеря броколи със сос от сирена. Бяха фантастични - меки като масълце и с този сос......
Досега няколко пъти съм пробвала да правя разни неща със сиренови сосове, но сосовете ми са ужасни - разделят се на пластове и изглеждат много зле Sad
Ако някой може да даде рецепта за броколи със сос от някакви сирена ще съм му супер благодарна Simple Smile

# 1
  • Варна
  • Мнения: 737
Обожавам броколи, най-вече със сос от сирена.
Ето как го приготвям аз:
Купувам пресни броколи, ако няма пресни - замръзени. Пускам ги във врялата вода и в момента, в който заврат ги вадя, тъй като ги обичам хрупкави, а не размекнати, но това е въпрос на вкус.
За соса - в тефлонов тиган намачквам около 100-150 гр. сирене дунавия, добавям топено сирене 3-4 триъгълничета (или от българското топено сирене за мазане - половин ваничка), слагам малко 50-70 гр. синьо сирене и половин кофичка заквасена сметана. Бъркам непрекъснато и леко загрявам, докато се получи хомогенна смес.  Не трябва да се оставя да ври на котлона, тъй като соса се пресича и втечнява твърде много! Нареждам броколите в чиния и ги заливам равномерно със соса.

Последна редакция: вт, 04 окт 2005, 14:48 от Mirra

# 2
  • София
  • Мнения: 1 253
Хей, Мира, страшна си   bouquet мнооого вкусно звучи и май е точно това което търся  newsm10 тези броколи които купих не бяха загубили цвета си така, че явно са били приготвени точно както ти ги правиш - само за малко във вряла водичка Simple Smile сиренцето явно им дава страхотния вкус на масло Simple Smile
Мнооооооого благодаря   bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 1 103
Аз също много обичам броколи. Една приятелка, от която взех рецептата ги прави така: пуска ги в топла вода и ги маха, когато заврат, след това ги премества в тава, прави сос "Бешамел", залива ги и ги слага във фурната, колкото да се запекат. Аз ги обожавам и мога да ям това всеки ден!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт