Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 253
Преди няколко дни купих от "Елемаг" за вечеря броколи със сос от сирена. Бяха фантастични - меки като масълце и с този сос......
Досега няколко пъти съм пробвала да правя разни неща със сиренови сосове, но сосовете ми са ужасни - разделят се на пластове и изглеждат много зле Sad
Ако някой може да даде рецепта за броколи със сос от някакви сирена ще съм му супер благодарна Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 737
Обожавам броколи, най-вече със сос от сирена.
Ето как го приготвям аз:
Купувам пресни броколи, ако няма пресни - замръзени. Пускам ги във врялата вода и в момента, в който заврат ги вадя, тъй като ги обичам хрупкави, а не размекнати, но това е въпрос на вкус.
За соса - в тефлонов тиган намачквам около 100-150 гр. сирене дунавия, добавям топено сирене 3-4 триъгълничета (или от българското топено сирене за мазане - половин ваничка), слагам малко 50-70 гр. синьо сирене и половин кофичка заквасена сметана. Бъркам непрекъснато и леко загрявам, докато се получи хомогенна смес.  Не трябва да се оставя да ври на котлона, тъй като соса се пресича и втечнява твърде много! Нареждам броколите в чиния и ги заливам равномерно със соса.
« Последна редакция: вт, 04 окт 2005, 14:48 от Mirra »
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Хей, Мира, страшна си   bouquet мнооого вкусно звучи и май е точно това което търся  newsm10 тези броколи които купих не бяха загубили цвета си така, че явно са били приготвени точно както ти ги правиш - само за малко във вряла водичка Smile сиренцето явно им дава страхотния вкус на масло Smile
Мнооооооого благодаря   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 1 096
Аз също много обичам броколи. Една приятелка, от която взех рецептата ги прави така: пуска ги в топла вода и ги маха, когато заврат, след това ги премества в тава, прави сос "Бешамел", залива ги и ги слага във фурната, колкото да се запекат. Аз ги обожавам и мога да ям това всеки ден!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.