Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора


Мнения: 120
Здравейте, опитни кулинарки. Бих искала да Ви попитам как да приготвя вкусна пача? Колко крачета да купя за трима души, да не е много, но да стигне поне за две яденета. Моля да пишете подробно, особено за желирането на месото, защото никога не съм правила такова нещо. Благодаря предварително
Цитирай

София

Мнения: 4 994
Ами купуваш 2-3 крака и шарено месце...Може и да е от главата на прасето..Продават по месарските магазини(или каквото обичате).Кипваш,отпенваш.
Добавяш 1 глава лук,5-6 зърна черен пипер,1 дафинов лист,1 морков,1 резен целина,1 резен пащърнак (всичките зелнчуци на кубчета).Посоляваш на вкус и оставяш да се свари хубавичко.Вадиш месото,обезкостяваш,връщаш при бульона.

*Може да се яде горещо,подправено със счукан чесън и оцет.
*Вторият вариант е да се налее в купички и да се остави да се желира(при изстиването става това).
При сервиране се овкусява с настърган хрян +оцет и пресован чесън.
Желира се от това,че се варят краката-там се съдържа желатина.Ако не сложиш няма да има от какво да се желира бульона...
Цитирай


Мнения: 398
2 бр. свински крачета и 2 бр.свински ушички Pig сваряват се.Бульона се прецежда,обезкостяват се крачетата,нарязват се  и ушите,Прибавят се към така прецедения бульон,овкусява се със сол,чер пипер.Като изстине се желира.Отделно си счукваш чесън с оцет.Пачата се нарязва на парченца,които се топват в сместта  и.....върви много с ракийка.
Има и варианти да се застройва с яйце или да се прибавя и брашно,но нека и другите да споделят,как я правят chef
Цитирай


Мнения: 182
Чесъна може да се сложи и в булюна преди да се желира.Вкуса му се запазва.Също така и препечена суха чушка и след това стрита.
Цитирай

София

Мнения: 9 624
2 бр. свински крачета и 2 бр.свински ушички Pig сваряват се.Бульона се прецежда,обезкостяват се крачетата,нарязват се  и ушите,Прибавят се към така прецедения бульон,овкусява се със сол,чер пипер.Като изстине се желира.Отделно си счукваш чесън с оцет.Пачата се нарязва на парченца,които се топват в сместта  и.....върви много с ракийка.

Ей тъй го правим и в нашето семейство. Но я ядем само топла.
Цитирай

Младост-2

Мнения: 566
Освен крака и уши, добавям и джолан с кост. Краката ги изхвърлям.
И също така, първата вода я махам.
Цитирай

край голямата локва

Мнения: 339
3бр. крачета, 2 бр. ушички и 2 бр. език свински или телешки. Не я обичам мазна, затова не купувам глава. Слагам само само сол. Сварява се добре, отпенва се внимателно. Бульона разбира се прецеждам.  Ядем я и топла и студена и в двата случая с оцет и чесънче. Особено в това време е много актуална.
Цитирай


Мнения: 120
много благодаря за отговорите, още тези дни ще купя "Материала" и ще докладвам какво се е получило. А може ли да се сложат кисели краставички и чесън вътре, та като се желира да стане шарено
Цитирай

Младост-2

Мнения: 566
много благодаря за отговорите, още тези дни ще купя "Материала" и ще докладвам какво се е получило. А може ли да се сложат кисели краставички и чесън вътре, та като се желира да стане шарено
Това е добра идея. Може.
Цитирай


Мнения: 120
pechovska  bouquet
Цитирай


Мнения: 182
Освен краставички може да сложиш,грах,морков,чушка.Аз съм правила този вариант.
Цитирай

София

Мнения: 30
Аз слагам кисели краставички и мариновани нарязани гъби-става супер!
Цитирай


Мнения: 48
       Аз правя така:
2 бр св.крака  нарязани на парчета + 1 бр. св.джолан - кипвам, варя 5 мин., изхвърлям водата.
Кипвам пак и варя, след като се посварят слагам нарязани на кубчета: целина, морков и кисела краставичка.
Накрая обезкостявам и изхвърлям образувалата се мазнина.
Ако я ядем студена, след като се свари слагам пресован чесън и балсамов оцет.
       Bon appétit! Hug
« Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 13:44 от @mi »
Цитирай


Мнения: 104
Моят мъж снощи купил 2 крачета. Тази вечер и ние ще сме на пача. Мисля да ги сваря в тенджерата под налягане. Някой ще ме ориентира ли колко време да ги варя? Предполагам 30 минути ще са достатъчни.
Цитирай

София

Мнения: 9 624
Моят мъж снощи купил 2 крачета. Тази вечер и ние ще сме на пача. Мисля да ги сваря в тенджерата под налягане. Някой ще ме ориентира ли колко време да ги варя? Предполагам 30 минути ще са достатъчни.

Аз бих ги оставила поне 45 минути, за да се обезкостят по-лесно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора