Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 14 отговора
Здравейте, опитни кулинарки. Бих искала да Ви попитам как да приготвя вкусна пача? Колко крачета да купя за трима души, да не е много, но да стигне поне за две яденета. Моля да пишете подробно, особено за желирането на месото, защото никога не съм правила такова нещо. Благодаря предварително
Цитирай


Ами купуваш 2-3 крака и шарено месце...Може и да е от главата на прасето..Продават по месарските магазини(или каквото обичате).Кипваш,отпенваш.
Добавяш 1 глава лук,5-6 зърна черен пипер,1 дафинов лист,1 морков,1 резен целина,1 резен пащърнак (всичките зелнчуци на кубчета).Посоляваш на вкус и оставяш да се свари хубавичко.Вадиш месото,обезкостяваш,връщаш при бульона.

*Може да се яде горещо,подправено със счукан чесън и оцет.
*Вторият вариант е да се налее в купички и да се остави да се желира(при изстиването става това).
При сервиране се овкусява с настърган хрян +оцет и пресован чесън.
Желира се от това,че се варят краката-там се съдържа желатина.Ако не сложиш няма да има от какво да се желира бульона...
Цитирай


2 бр. свински крачета и 2 бр.свински ушички Pig сваряват се.Бульона се прецежда,обезкостяват се крачетата,нарязват се  и ушите,Прибавят се към така прецедения бульон,овкусява се със сол,чер пипер.Като изстине се желира.Отделно си счукваш чесън с оцет.Пачата се нарязва на парченца,които се топват в сместта  и.....върви много с ракийка.
Има и варианти да се застройва с яйце или да се прибавя и брашно,но нека и другите да споделят,как я правят chef
Цитирай


Чесъна може да се сложи и в булюна преди да се желира.Вкуса му се запазва.Също така и препечена суха чушка и след това стрита.
Цитирай


2 бр. свински крачета и 2 бр.свински ушички Pig сваряват се.Бульона се прецежда,обезкостяват се крачетата,нарязват се  и ушите,Прибавят се към така прецедения бульон,овкусява се със сол,чер пипер.Като изстине се желира.Отделно си счукваш чесън с оцет.Пачата се нарязва на парченца,които се топват в сместта  и.....върви много с ракийка.

Ей тъй го правим и в нашето семейство. Но я ядем само топла.
Цитирай


Освен крака и уши, добавям и джолан с кост. Краката ги изхвърлям.
И също така, първата вода я махам.
Цитирай


3бр. крачета, 2 бр. ушички и 2 бр. език свински или телешки. Не я обичам мазна, затова не купувам глава. Слагам само само сол. Сварява се добре, отпенва се внимателно. Бульона разбира се прецеждам.  Ядем я и топла и студена и в двата случая с оцет и чесънче. Особено в това време е много актуална.
Цитирай


много благодаря за отговорите, още тези дни ще купя "Материала" и ще докладвам какво се е получило. А може ли да се сложат кисели краставички и чесън вътре, та като се желира да стане шарено
Цитирай


много благодаря за отговорите, още тези дни ще купя "Материала" и ще докладвам какво се е получило. А може ли да се сложат кисели краставички и чесън вътре, та като се желира да стане шарено
Това е добра идея. Може.
Цитирай


pechovska  bouquet
Цитирай


Освен краставички може да сложиш,грах,морков,чушка.Аз съм правила този вариант.
Цитирай


Аз слагам кисели краставички и мариновани нарязани гъби-става супер!
Цитирай


       Аз правя така:
2 бр св.крака  нарязани на парчета + 1 бр. св.джолан - кипвам, варя 5 мин., изхвърлям водата.
Кипвам пак и варя, след като се посварят слагам нарязани на кубчета: целина, морков и кисела краставичка.
Накрая обезкостявам и изхвърлям образувалата се мазнина.
Ако я ядем студена, след като се свари слагам пресован чесън и балсамов оцет.
       Bon appétit! Hug
« Последна редакция: Вт., 26 Ян. 2010, 13:44 от @mi »
Цитирай


Моят мъж снощи купил 2 крачета. Тази вечер и ние ще сме на пача. Мисля да ги сваря в тенджерата под налягане. Някой ще ме ориентира ли колко време да ги варя? Предполагам 30 минути ще са достатъчни.
Цитирай


Моят мъж снощи купил 2 крачета. Тази вечер и ние ще сме на пача. Мисля да ги сваря в тенджерата под налягане. Някой ще ме ориентира ли колко време да ги варя? Предполагам 30 минути ще са достатъчни.

Аз бих ги оставила поне 45 минути, за да се обезкостят по-лесно.
Цитирай


1-14 от 14 отговора