Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UAE

Мнения: 1 269
taka mi se  e doialo tia dni ta znae li se.Molq momi4eta spodelete ima li nqkakvi tunkosti pri prigotwqneto i.
Blagodarq predwaritelno
p.s. Izwinqwam se za latinicata no kredora neshto ne e w red
« Последна редакция: вт, 04 окт 2005, 20:06 от mln »
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Какво е това - да не е паеля?
Цитирай

София

Мнения: 707
имам една рецепта на английски е..започвам да я превеждам

From: pino@galileo.Berkeley.EDU (Jose L. Pino)

Here is my mother's recipe (she is from Spain.) I made some a couple of nights ago:

PAELLA (serves 6)

1/3 cup of Olive Oil
1 Small Onion, minced
2-3 cloves of garlic, crushed
3-5 tbsps minced fresh parsley
1 generous pinch of saffron
2 tbsps of chicken bullion
3 skinless Chicken Breasts, cut in large chunks
2 green peppers, sliced
1 red pepper, sliced
1 tsp of yellow food coloring (optional -- saffron is very expensive, a pinch
of it is all you need for taste but a richer color is desired)
8 oz tomatoe sauce
1 tsp sugar
4 cups of rice
7 cups of water
salt
1/2 lb - 1 lb shrimp, leave shell on
1 lb scallops

Saute onion, parsley, and garlic in olive oil until the onion begins to become transparent. Add saffron, chicken bullion, chicken, peppers and saute until chicken has become white. Add tomatoe sauce, sugar, food coloring. Stir. Add rice & water and bring to boil. Salt to taste. Boil 5 minutes, stirring occasionally. Add shrimp & scallops, boil an additional 5 minutes, stirring occasionally. Simmer 10 minutes covered, stirring occasionally. If the rice appears to be getting too dry during the last 10 minutes, add more water. If the rice is too wet at the end of the 10 minutes, uncover and evaporate unwanted liquid.
ENJOY!
 
Цитирай

София

Мнения: 707
1/3 чаша олио
1 малка глава лук, нарязан на дребно
2-3 скилидки чесън, намачкан
3-5 лъжици накълцан на дребно пресен магданоз
1 щипка шафран
кубче пилешки бульон или 2 tbsps of chicken bullion
3 парчета пилешки гърди без кожата, нарязани на едро
2 зелени чушки нарязани
1 червена чушка, нарязана
1 чаена лъжица жълта боя за храна (може шафран, но тъй като е скъп, щипка стига за вкуса, но е желателно цветът да е по-наситен)
1 ч.ч. доматен сок
1 ч.л. захар
4 чаши ориз
7 чаши вода
сол
200 гр. скариди с черупките
500 гр. миди

Задушете лука, магданоза и чесъна в олио, докато лукът стане прозрачен. Добавете шафрана, пилешкия бульон, пилето, чушките и задушете докато пилето придобие бял цвят. Добавете дом. сок, захарта и боята. Разбърквайте. Добавете ориза и водата. Оставете да поври. Посолете на вкус. След като е повряло 5 мин., разбъркайте, ако има нужда. Прибавете скаридите и мидите, сместта да поври още 5 мин., като разбърквате. Оставете всичко това да поври 10 мин на слаб огън, като разбърквате от време навреме. Ако оризът започне да изсъхва много, добавете малко вода. Ако ви се стори, че течността за ориза е много, махнете капака в края на 10-те мин., или премахнете излишната течност. Добър апетит.


Това е според мен превода, ако има неточности, моля...
Мисля, че рецептата беше в един от линковете пуснати от Вал.
малко неясно ми се вижда положението със скаридите с черупки, но аз не съм яла, камо ли да готвя
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.