Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
МОЛЯ ВИ ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ РЕЦЕПТА КАК СЕ ПРИГОТВЯ ТАТАРСКО КЮФТЕ?
Цитирай

ново

Мнения: 1 056
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17262.0
Цитирай


Мнения: 1 202
Ако имаш предвид рецепта за татарско кюфте, както по заведенията- ето я:

Каймата се омесва с:
 - подправки: кимион, черен пипер, лют червен пипер, а ако сте  почитатели на по- пикантната кухня, може да нарежеш една малка зелена чушка много наситно;
 - яйце;
 - лук по желание.

За плънката: гъби, кашкавал на малки кубчета, кисели краставички.

Кюфтетата се правят големи и сплеснати, като в средата се слага от сместа. Стават хубави на скара, но може и на фурна или пържрни.

Оригиналното татарско кюфте се прави от много прясно месо с яйце и се сервира леко сурово.
Цитирай

Оригиналното татарско кюфте се прави от много прясно месо с яйце и се сервира леко сурово.

Това ,за което говориш е СТЕК ТАРТАР.
Прилича на топка от напълно сурова (много прясна и проверена) кайма, задължително със суров жълтък; много ситно нарязан стар лук.
Преди да се яде, смесваш всичко в чинията и подправяш по твой вкус с различни сушени подправки, сол и чер пипер.
Няма нищо общо с топлинно обработеното татарско кюфте.
Но човек се учи, докато е жив ! Нали ? Wink
Цитирай


Мнения: 1 202

Оригиналното татарско кюфте се прави от много прясно месо с яйце и се сервира леко сурово.

Това ,за което говориш е СТЕК ТАРТАР.
Прилича на топка от напълно сурова (много прясна и проверена) кайма, задължително със суров жълтък; много ситно нарязан стар лук.
Преди да се яде, смесваш всичко в чинията и подправяш по твой вкус с различни сушени подправки, сол и чер пипер.
Няма нищо общо с топлинно обработеното татарско кюфте.
Но човек се учи, докато е жив ! Нали ? Wink


Това, за което говоря, е точно татарско кюфте, в буквален превод от кримски татарски. Придобило е популярност като тартар стек, но ако питаш някой татарин той ще ти каже, че това е татарско кюфте  Laughing. В турската, или въобще тюркската кухня е известно под името cig kofte- сурово кюфте.
Както тънко нарязаното месо на плоча се води mongolian barbeque, но нито стек, нито BBQ  са познати думи на татарите, за разлика от кюфте.
А тази рецепта с гъбите и кашкавала под името'' татарско кюфте'' я има само в заведенията в България.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.