Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 39 отговора

Пловдив

Мнения: 65
Здравейте,
искам да споделя с вас един невероятен сладкиш, който моето семейство обожава и го правя много често. Приготвя се бързо и лесно и е страхотен.
Надявам се да го пробвате, ще останете много доволни.

ЗА БЛАТА
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 бакпулвер


ЗА СИРОПА
1 и половина ч.ч. вода
1ч.ч. захар
3с.л. какао
2с.л. маргарин

Блата се пече около 20-25  мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изваждането му докато е още горещ се надупчва с нещо по.дебело /химикал, молив/. колкото по-нагъсто се надупчи, толкова по-шарен става, тъй като сиропа е кафяв. Когато изстине се залива с готовия сироп. Много лесна рецепта. Аз го правя в линче, но може и във форма. Не трябва за става много дебел.

Е, ще чакам отзиви от тези, които решат до го пробват.
Цитирай


Мнения: 182
Аз отдавна го правя и много се харесва у дома.Но аз не го дупча,а като изстине го нарязвам на парчета и след това го заливам.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 67
Моята рецепта е подобна,но с повече яйца и заливката се прави с прясно мляко.Отгоре правя глазура от 2 белтъка с 1ч.ч.захар.Става страхотен!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 65
Аз отдавна го правя и много се харесва у дома.Но аз не го дупча,а като изстине го нарязвам на парчета и след това го заливам.

Аз така не съм пробвала, но сигурно също става интересно. Ще опитам следващия път.
Цитирай

Талант на 2012,2013 г.

Мнения: 2 179
Аз също я имам, но това с надупчването ми се стори интересно и ще опитам. Благодаря. bouquet
Цитирай

Бронкс, София

Мнения: 131
Ето така правя аз Пияната или Жадната Монахиня.
Цитирай


Мнения: 655
ау,страхотен е този сладкиш Party

аз го режа на ромбове и тогава заливам,да попие хубаво навътре Peace
Цитирай


Мнения: 5 812
И аз много го харесвам този сладкиш, страхотен е! Blush Peace Ще го направя уикенда Party
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 626
А може ли снимка?
Цитирай

Варна

Мнения: 193
Един от любимите на мъжа ми, имам рецептата от свекито! Много е вкъсен всеки път
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 517
Много отдавна не съм правила този сладкиш. Просто го бях забравила . Скоро ще го направя пак.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 389
И аз правя подобен, само, че в блата слагам масло и преди печене поръсвам обилно с орехи, а в сиропа прибавям коняк, много е вкусен  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 135
мммммм, май ще ме очарова сладкиша Wink Не съм го правила до сега, но уикенда от него ще започна, предполагам ще върви добре с кафенцето сутринта  Wink
Цитирай

Пловдив

Мнения: 65
мммммм, май ще ме очарова сладкиша Wink Не съм го правила до сега, но уикенда от него ще започна, предполагам ще върви добре с кафенцето сутринта  Wink

МНОГО ДОБРЕ ДАЖЕ  Wink
Цитирай

Бронкс, София

Мнения: 131
Според мен върви най - добре с лек, но горчив ликьор Laughing, а също може би с черно, силно и горчиво кафе!  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 39 отговора