Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора

София

Мнения: 1 253
Много ми се иска да си купя преса за сладки, но не знам изобщо продава ли се такова нещо в София и къде?
Цитирай


Мнения: 239
и аз искам.като бях малка майка ми имаше такава и сладките ставаха страхотни.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Знаеш ли, подобна на едновремешните сладки съм виждала в магазин на ТСМ. Това в Стара Загора. Но няма начин да няма и по софийските.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
В магазините за домашни потреби продават от тези алуминиевите за орехчета (черупки) и плътни, виждала съм и гъбки. Ако за такива иде реч, провери из домашните потреби. Кръгли, с дълги дръжки, слагат се върху котлона.
Цитирай

София

Мнения: 1 253
.....слагат се върху котлона.

 newsm78 това с котолона ме озадачи  newsm78
Все пак ще погледна в ТСМ и домашните потреби.
Ако междувременно някой види такова чудо на чудесата в конкретен магазин, моля да пише за да не обръщам цяла София Smile
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Тези за котлона приличат на много плитък тиган с капак. Дръжките са дълги. Сипва се сместа и се слага на котлона да се пече. Получават се кухи формички, които после се пълнят с някакъв крем.
Аз имах впредвид другите преси, които са като шприц.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326

Ако е такава джаджа - това съм го виждала и аз в ТСМ или китайски някакви по дом. потреби пак. Ама незнам колко са надеждни. Аз имам едно такова оръдие на труда, завещано от свеки и така и не успях да му докарам тестото - ту не щат да се отделят бисквитките от пресата, ту пък стават, ама при печене се разливат и стават кати изсипани с лъжица и язък ми за тормоза  smile3514 Та ако имате изпробвана рецепта - давайте насам   bouquet
Цитирай


Мнения: 901
TCM има електрически и механични преси за сладки... Fackelmann имат механични преси.. Dr. Oetker  има също механични ...
ТСМ има навсякъде ..

Fackelmann има в Билла и Метро голямо разнообразие
Dr. Oetker най - добре  е представен в Метро .. Иначе има и в магазини на " Цветков и син" но там и цените са по-високи ..
Цитирай

София

Мнения: 3 231
Навремето имах такъв шприц, български...но това беше преди повече от 10 години. Ползвах го, докато се счупи нещо по пластмасата /корпусът му беше от пластмаса/ и повече не ставаше за работа. После си купих шприц от магазин на някакъв "шоп" - реклами по вестниците, каталожна търговия, пък имат и магазини, сещате се. Не стават с него ни сладки, ни шприцване на сметана. Затова много се чудя дали да не си закупя шприц от ТСМ-ските - каквото съм купила досега с тази марка, не ми е изневерило, да чукна на дърво. А обичам да къдря дребни нещица в кухнята Laughing ТСМ-ските джаджи определено изглеждат добре, ако някоя форумка има лични впечатления от контакта си с тях, нека каже.
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Търся точно такова нещо каквото anomalia е показала Smile
marabu, много полезна информация си ми дала и смятам да я проуча тези дни. Много благодаря!   bouquet
Ако намеря нещо ще пиша, а пък ако някой друг купи преди мен да свирка откъде, че мен вече ме е налегнал як мързел Smile
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Еххо, точно такова каквото Аномалия е показала пуснаха нова продукция на ТСМ и трябва да го заредят скоро ако вече не е дошло
Аз вече го изпробвах и останах доволна
Не трябва да натискаш много, лесно се мие и стават хубави формички
Надявам се да намериш
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
А може ли и рецептата  Praynig
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Маслени сладки

Продукти
500 гр масло
360 гр захар
1 шишенце ванилена есенция (2 п. ванилия)
3 яйца
250 грама млени лешници (или други ядки по избор)
750 гр брашно (около - може и малко повече)
100 гр шоколадов кувертюр

Приготовление
МАслото, захарта, яйцата и ванилията се  разбиват на пухкав крем
Добавят се ядките и брашното.
Веднага се пълни пресата и почват да се правят сладките върху намаслена тава (може и на хартия за печене)
Пекат се до златисто на 175 градуса около 15-20 мин (газова фурна на 3)
През това време се стопява кувертюра на водна баня и след изпичането на сладките се топят наполовина в нея и се оставят на скара да изсъхнат.
Съхраняват се в затворена кутия. В началото са много твърди, но след 2-3 дена омекват и стават приятно хрупкави


Да ви е сладко!
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Гооолямо мерси  newsm51
Още този уикенд запрятам ръкави И ако пак не ги докарам просто ще изхвърля пресата
Цитирай

София

Мнения: 707
аз си взех от ТСМ-ките шприцове..имаше разпродажба на този на ул. "Петър Берон" и я взех от сорта на 6-7лв.
пробвах немската рецепта дето я пише там и стана само за едно щрак-щрак..докато му хвана цаката, то сместта свърши..иначе ми се видя голяма играчка..дъщеря ми много хареса бисквитките..аз сложих в една малка част и какао, че да ги украсявам с кафява част..а бе пиниз си е..
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 27 отговора