Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 732
Здравейте, наскоро видях в профила във Фейсбук на една позната майка от градинката снимки на детето  ми.
Никога не съм качвала снимки на децата ми в интернет, а и след потресаващата случка с измама, за която беше ползвана снимка на бебенце свалена от Фейсбук още повече нямам намерение да качвам детски снимки.
Поговорих с майката и я помолих да свали снимките на които е детето ми, тъй като аз не качвам снимки децата ми и не бих искала техни снимки да се качват за разглеждане без мое знание и разрешение. Няма да ви отегчавам като описвам подробно как ми отказа да ги свали.
Осъзнавам че нищо не мога да направя освен да си седя  да пиша тук и кротко да си беснея.Тя не иска да махне снимките на детето ми  от профила си и аз съм безсилна - макар че това е моето дете и си мисля че е редно да се чуе моето желание.
Аз нямам или поне не мога да измисля начин, за да я накарам да го направи.
Ако някой има идеи как да постъпя слушам Ви.

# 1
 • Мнения: 9 006
А фередже слагаш ли на детето си, когато го извеждаш на разходка? Аз лично, ако не искам непознати хора да ми гледат детето, дори не бих го пускала да прескочи прага на дома ни. Че то по улиците главно непознати има.

# 2
 • Мнения: 3
Да, но от друга страна, това е желанието на майката на детето и е редно то да се уважи.

# 3
 • Мнения: 5 940
Смятам, че имаш право да искаш снимката на детето ти да не е там. Във Фейбук нямам снимки на сина ми, както и мои,  но тук често съм слагала негови за аватар.
Обясни й  пак за твоите причини да не желаеш, не вярвам да не ги уважи.

# 4
 • Мнения: 1 085
Абсолютно права си.
Аз щях да реагирам по същият начин.

# 5
 • Мнения: 1 298
Най-редовно слагам снимки на детето си във Фейсбук.
Има и сайт само с нейни снимки. Роднините ни са далече и искат ли искат. Simple Smile

Не виждам какво толкова притеснително има в това.

# 6
 • Мнения: 1 740
  Защо не иска да ги махне?

# 7
 • Мнения: 991
Ако за теб е толкова важно да няма снимки на детето ти в интернет, мисля, че можеш да контактуваш с администраторите на сайта. Не може всеки да си публикува каквото си иска при изрично изказано несъгласие от твоя страна.

# 8
 • Мнения: 959
А фередже слагаш ли на детето си, когато го извеждаш на разходка? Аз лично, ако не искам непознати хора да ми гледат детето, дори не бих го пускала да прескочи прага на дома ни. Че то по улиците главно непознати има.

Уникално!   Mr. Green
-------------
Homesick, администраторите най вероятно, няма да направят нищо по въпроса ...

zari65, разбирам те, и аз преживях нещо подобно на скоро ... нищо не можеш да направиш, след като от ответната страна, не желаят да приемат и  проумеят, че за някои хора е неприятно показването на лични снимки в `нет пространството ... май ще трябва да се примириш и това е ...  Tired

# 9
 • Мнения: 5 732
baibibi, не виждам нищо особено в желанието ми като родител. Този родител който желае да си публикува снимките на децата да го прави-това е негово право така иска така е преценил. Аз не искам и от това не произлизат обобщенията които правиш.
Когато майката реши и си ги публикува сама не виждам нищо нередно в това. Но когато става въпрос за други деца без знанието на родителите им това според мен е друго нещо.
Не правя неща които другите правят, но това не значи че не уважавам правото на всеки да прави това което пожелае стига да не засяга другите.
Обяснението на майката е " нето е напраен да си праим к;во си щем , оди у лево............../ и в тоя дух.Първо ме потресе реакцията тъй като макар да не се познаваме добре до този момент се държеше съвсем нормално- знаете какви са отношенията по градинките.
След тази реакция не виждам смисъл втори път да говоря с нея
 Писах 3 пъти до администратора на сайта до този момент отговор нямам.
За Фейсбук съм чувала, че като се качват снимки те стават тяхна собственост-незнам доколко е вярно.
И аз мисля че не може някой да публикува нещо без мое съгласие, но май се оказва че може.

# 10
 • Мнения: 5 732
Schmetterling, благодаря ти изрази кратко и ясно това което исках да кажа  bouquet

# 11
 • Мнения: 16 627
Крайно време е да се създадат закони и за защита на личните данни в интернет.
Естествено е, че всеки гледа детето на вън....но със снимки публикувани в интернет може да се направи какво ли не, както се видя и с въпросният случай с измамата.
Могат да се направят монтажи за използване в порно индустрията и т.н. и т.н.
В крайна сметка трябва да се уважава личното решение на родителя дали чужд човек да слага снимки на неговото дете.
Ако ти сам си преценил да ги сложиш ок. Но ако друг ги използва смятам, че е добре поне да поиска позволението ти.

# 12
 • Мнения: 948
Ако са отворени само за нейни приятели, и смята, че има достатъчно контрол върху това кой има достъп...искането ти не е много рационално (особено, ако фокусът не е върху твоето дете, което е вероятно, ако отказва да ги свали)

Големи и рационални хора сте, сигурна съм, че ще може да се разберете. Във Фейсбук всъщност е изключително лесно да се ограничи достъп, не е казано, че като са "във Фейсбук" ги вижда целия свят. Спокойно, не е края на света.

# 13
 • Мнения: 4 556
Във Фейсбук се налага да потвърждаваш, че имаш право да публикуваш дадена снимка, когато я качваш. Ако сигнализираш на админите, може би могат да ти съдейсват, защото това е в нарушение на техните правила.
От друга страна, не си представям познати хора да разрешават такъв спор посредством админите, вместо да се разберат помежду си. Ако админите изтрият снимките и като обяснение й дадат твоя сигнал, какво ще си кажете като се видите? Е, кажете си го сега.

Като компромисен вариант можеш да я помолиш не да маха снимките, а да ограничи кой може да ги вижда.

# 14
 • Мнения: 4 187
Не ми се вярва да не реагират администраторите ! Когато се качват снимки във ФБ декларираш, че имаш право да го правиш, в случая явно не е така  Rolling Eyes ! На моя позната и изтриха целият профил, само защото някой е докладвал нещо си в него, бе дори да я уведомят. Според мен ще вземат мерки !

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт