Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 окт. 2005, 15:17 ч.

Гадни хора, брей!

 • 3 466
 • 13
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 162
Какво ме провокира да пусна тази тема......преди обяд бяхме с малкия навън, после взехме бати от предучилищна и се прибираме.На съседния вход се заговарям с една съседка(възрастна) за едни младежи , които живеят в съседен блок и за които знаем, че единият е наркоман.И тя ми казва изчерпателно-ами какво, той е осиновен, бие майка си, тормози я и т.н.Сигурна съм, че тя знае , че големият ми син е осиновен, но въпреки това ми го каза....ей, така ми кипна, че за малко да й счупя очилата.....Много се ядосвам на такива заключения, сякаш всички престъпници, наркомани и алкохолици са осиновени ....Незнам как се въздържах , сега ме е яд, че не я смотах, но загубих дар слово.

# 1
 • Мнения: 412
мисля че напоследък мисленето се промени, надявам се да е така!малко са хората които се държат по този начин и трябва най-вече да бъдат съжалявани заради това което губят с тази си ограниченост;жал ми е за съседката ти и за жалкото й съществуване - недей да се хабиш заради нея, не го заслужава!

# 2
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 095
Шони, не се ядосвай!
Може да не е съобразила в момента! Прости ми, но може би защото ти го мислиш това, ти се вижда невъзможно другите да го забравят за момент!
А наскоро по тв дадоха за осиновен убил по особено жесток начин майка си -окйто заяви по тв-то че не можел да си го прости защото много я обичал  Shocked
Виждам и при мамите с специални децича, че понякога сме много мнителни към изказванията на другите - толкова се тормозим от проблемите, че понякога невинни за другите неща на нас ни се виждат злоумишлени и насочени срещу нас и децата ни!
Не й се сърди - мисля, че дори и да знае за сина ти просто в момент на афектираност въобщене е забравила за това, а дори и да си го е помислила, не  есъобразила, че ти ще направиш аналогия! Ако ти и детето ти сте й симпатични тя не е могла да направи  такава аналогия!
НЕ искам да обидя никого с този постинг но не винаги нещата са такива каквито изглеждат!

# 3
 • София
 • Мнения: 7 141
Шони, не се ядосвай. Вече са единици хората, които делят децата на осиновени или не и стават все по-малко Mr. Green.
Някъде четох, че  в проценти много по-малко от осиновените деца в сравнение с рожденните стават наркомани, криминално проявени и т.н. Причината е, че всички те са желани деца Grinning.

# 4
 • Мнения: 266
Шони и аз мисля като Лекси. Така е има деца които се раждат нежелани и ги изоставят, но добре че има и родители които да обичат тези деца, Господ да ги благослови. Simple Smile Не е важно дали си родила детето или не , а как го отглеждаш и възпитаваш. Някога някой беше казал , че такива майки-осиновителки са благословени, защото в тях има любов много повече, има и да я раздават и на околните. Не всяка жена, може да стане такава майка. Да са ти живи и здрави дечицата и да ги отгледаш с много любов! И не се ядосвай на такива хора като съседката ти. Те са от старата генерация и са възпитавани по начин различен от нашия. Simple Smile

# 5
 • Там където е семейството ми
 • Мнения: 2 511


Подкрепям написаното от Лекси с две ръце.
Въобще да не ти пука от подобни изказвания.Ако знаеш на мен, колко са ми подмятали че видиш ли моето дете е осиновено.Правя се че не съм разбрала намека, и толкова.Гледам си мъжът и детето, и хич не ми пука, какво казват хората.

# 6
 • Мнения: 3 162
Шони, не се ядосвай!
Може да не е съобразила в момента! Не й се сърди - мисля, че дори и да знае за сина ти просто в момент на афектираност въобщене е забравила за това,

Ами честно казано и аз си мисля, че тя въобще не е искала да ме засегне и едва ли нарочно го е казала, но аз съм си малко-много мнителна и що се касае за децата ми съм много нащрек и може би затова се наострих вчера.Дори за момент реших вече видя ли я, да я подминавам като сфетофар Mr. Green

# 7
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 095
Недей! Надали е от лошо сърце!
Да са ти живи и здрави и двете слънчица - да растат и да те радват!
 Бъди по-спокойна и търпелива, за да са и те като теб! Сигурна съм, че чудесна майка като теб ще намери сили дори когато някой не се държи особено добре да превъзмогне гнева и яда, за да даде добър пример на децата! Иначе може грешни изводи да си извади големия - и в дадени моменти и той да стане агресивен!
Наслаждавай му си и си спомни "Ако хората говорят зад гърба ви, значи сте една крачка пред тях!"
  bouquet

# 8
Майка ми ми е разказвала, как родителите на най-добрата нейна приятелка и забранили да общува с нея, защото била "гаменка" от момента, в който баба ми се развела, т.е. щом родителите ти са разведени, значи ти по подразбиране си лош човек.

# 9
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
И да си и казала нещо на тази съседка е щяло да е безмислено-тя си е изградила вече едно мнение и никой не би могъл да я обори!Може и несъзнателно,а може и съвсем преднамерено да изкоментирала пред теб!Трябва да си подготвена,че ще чуваш и за напред подобни излияния,които ще те жегват в сърцето ,но ... тесногръдието на някои хора неможе да се промени!
.....Моята свекърва гонеше дъщеря ми като играеше пред магазина им на улицата с думите-КОПЕЛЕ С КОПЕЛЕ!... #2gunfire #2gunfire #2gunfireНЕ СЕ РАЗПРАВЯХ Mr. Greenи тя като разбра, че няма да отговоря на  #Cussing outпредизвикателството и се поозапти

# 10
 • Мнения: 2 868
Знаеш ли често съм си мислела, че нежеланите деца в едно семейство са много по застрашени да попаднат в лоша  среда, отколкото осиновените деца. Не само защото едно осинвено дете е хиляди пъти изстрадано и желано, а и защото на родителите се е наложило да взимат ОСЪЗНАТИ РЕшЕНИЯ, а не просто да следват обстоятелствата, както е в голяма част от бременостите в млада възраст например. .... но светът е шарен, хора всякакви...мисля, че собствените ни страхове се мултиплицират с пъти, когато става въпрос за децата ни...осиновени или родени, нали тревогите ти за това дете са част от живота ти...важното спред мен е да не ставаме жертва на страховете си и собствените си притеснения...ако едното ти дете е осиновено, а другото родено( така поне аз разбрах) сигурно имаш  решение дали да кажеш на децата си, кога и как да го направиш?Simple Smile
Моите от сега растат с истината- имат различни бащи и това е нещо, което голямото вече разбира прекрасно, а малкото ще го чуе в мига , в които преценя, че може да разбере какво й казвам. Така елеминирам фактора "гадни хора" понеже ги има и винаги ще  ги има...

# 11
 • Мнения: 810
Шони, няма смисъл да обръщаш внимание на това какво казват "дребните душици". Правилно си направила, че не си реагирала, щеше само да й направиш кефа.

# 12
 • Мнения: 3 162
Отдавна не бях влизала във форума и виждам, че имам отговори на моя все още тлеещ яд CrazyКато поговорих със съхруга ми и  понеже той я познава тази жена от повече време и също ме посъветва да не й обръщам внимание и също , че доколкото я познава го е казала съвсем целенасочено, за да ме засегне.За мен вече тази жена не съществува-видя ли я, обръщам си главата на другата страна Crossing Arms

# 13
Здравей Шони!
Най-вероятно съседката ви е искала да провери твоята реакция в момента. Има хора, на които им доставя голямо удоволствие да си играят с човешката мъка или страхове. Все още ги има и не мисля, че в процентно съотношение те са по-малко. Напротив, има да мине още много време преди да се променят общетвените нагласи, относно осиновяването. Когато четох мненията, се замислих над това, колко много може да се амбицира един такъв човек, когато види, че те е засегнал с думите си и ти е открил слабо място. И  мисля също, че ако започнеш демонстративно след този случай да не й обръщаш внимание и тя го усети, то е много вероятно да я амбицираш още повече и тя да реши някой ден да си го изкара на детето ти, като му подметне някоя злобна закачка... Така, че прояви малко дипломатичност и се постарай като намалиш контактите си с тази жена, то да не е много демонстративно, както съм убедена, че искаш да го направиш.
Щом си решила, че детето ти не трябва да разбира, че е осиновено, то едва ли най-подходящия начин ще е злобната ти и злопаметна съседка да го усведоми по въпроса.
Ако е така, няма проблем, стига да му го каже по най-правилния начин. Но аз съм 100% убедена, че това няма да се случи и затова е по-добре да не се занимаваш с нея само привидно.
Аз самата научих за осиновяването си от възрастна съседка, която ми се ядосваше, че докато играя пред блока, вдигам повече шум... майка ми се скара с нея и тя не престана да ме следи след това, докато не намери удобен момент да ми каже, че незнам коя съм, от къде съм... и куп други груби думи, които няма да споделям с вас.
Не мисли, че ти звуча пристрастно. по-скоро не от моя опит, а от личните ми наблюдения съм стигнала до тези изводи.
Ако зачекне тази тема пак пред теб, можеш да й разбиеш всякакви илюзии, че ще е актуална като се прави на вестител само по един начин - да й дадеш да разбере с най-спокойния и самоуверен тон на света, че изобщо страха от разкриване на тайната не е на дневен ред във вашето семейство и, че вече отдавна сте се справили с това, а осиновяването е най-нормалното нещо в живота, което е могло да ви се случи.... повярвай, ще й отнемеш цялото дар слово на света, защото нали знаеш поговорката: "Ако не можеш да убедиш някого - объркай го!" Успех ти желая от все сърце.
Поздрави от мен!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт