Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 окт. 2005, 18:49 ч.
  • Преглеждания  941  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
Ще споделите ли моля ви как приготвяте пилешки дробчета?Никога не съм правила,а съм яла и ми харесва.

Реклама
# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 293
аз ги правя панирани, по селски и със сметана, ако искаш някакво разяснение питай   Hug

# 3
Здравейте,

Ето и моята рецепта

Запържвате лук, след това дробчетата и добавяте бяло вино /1ч.ч./. Разпределяме в гювечета, отгоре слагаме нарязани картофи като за пържене но по- дебели, резен лимон, домат, черен пипер, сол, магданоз. Ако се налага доливаме с вода. Захлупваме гювечетата. Печем повече от половин час, докато картофите омекнат. Да ви е сладко.

Последна редакция: чт, 06 окт 2005, 21:01 от laic

# 4
  • София
  • Мнения: 380
Пилешките дробчета са ми едно от най-любимите яденета. В къщи ги правим по най-обикновен начин.Слагаме ги да се пекат с масло и малко по късно добавяме нарязан лук и малко червен пипер.

# 5
Пилешките дробчета са ми едно от най-любимите яденета. В къщи ги правим по най-обикновен начин.Слагаме ги да се пекат с масло и малко по късно добавяме нарязан лук и малко червен пипер.
Мисля,че точно така съм ги яла и много ми харесаха.Утре ще се пробвам да направя.Мерси на всички за отговорите.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 302
Здравейте,

Ето и моята рецепта

Запържвате лук, след това дробчетата и добавяте вино /1ч.ч. - бяла/. Разпределяме в гювечета, отгоре слагаме нарязани картофи като за пържене но по- дебели, резен лимон, домат, черен пипер, сол, магданоз. Ако се налага доливаме с вода. Захлупваме гювечетата. Печем повече от половин час, докато картофите омекнат. Да ви е сладко.
Рецептата е страхотна, напълно подкрепям постинга на Лаик. Само се чудя, ако чашата не е бяла, ще стане ли гозбата или не newsm78 Wink Grinning

# 7
  • Мнения: 26
наи-вероятно е бяло виното, не чашата

# 8
Здравейте,

Ето и моята рецепта

Запържвате лук, след това дробчетата и добавяте вино /1ч.ч. - бяла/. Разпределяме в гювечета, отгоре слагаме нарязани картофи като за пържене но по- дебели, резен лимон, домат, черен пипер, сол, магданоз. Ако се налага доливаме с вода. Захлупваме гювечетата. Печем повече от половин час, докато картофите омекнат. Да ви е сладко.
Рецептата е страхотна, напълно подкрепям постинга на Лаик. Само се чудя, ако чашата не е бяла, ще стане ли гозбата или не newsm78 Wink Grinning
Извинявам се виното е бяло, а не чашата. Сигурно съм бързала. Вече поправих и в постинга.

# 9
  • Видин
  • Мнения: 2 657
Ето и моята рецепта Grinning
1кг дроб4ета
1буркан доматено пюре или доматен концентрат
1буркан гъби
4-5 кисели крастави4ки
малко луканка
4есън на вкус
сол

Първо сварявам малко дроб4етата,след което го нарязвам на пар4енца.Слагам ги в тигана с гъбите да се запържат.След известно време слагам доматеното пюре,луканката и крастави4ките/нарязани на ситно/.Когато стане готово яденето,прибавям към него скълцаният 4есън.

Това е моята рецепта GrinningПробвайте и после кажете дали ви харесва.

# 10
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 432
аз правя така:
измивам дробчетата и ги слагам в иенска тенджера, посолявам, добавям черен пипер, краве масло (или маргарин), лук нарязан на едро и ги слагам във фурната...само не питайте за колко време  Simple Smile карам по усет....

# 11
  • Мнения: 1 349
Таман една колежка разправяше как обичала баба й на село като колне пиле или кокошка да отмъкне дробчето, да го метне в жарта на печката и да си го хапне сладко-сладко. Някой да е пробвал пилешки дробчета на скара? Че жар малко трудно ще намеря наоколо  Sad

# 12
  • USA
  • Мнения: 179
аз ги правя панирани, по селски и със сметана, ако искаш някакво разяснение питай   Hug
Би ли каала как ги правиш по селски , че аз имам два опита. Първият- пълен провал ( дробчетата станаха на каша ) , другият по- сполучлив - потопих дробчетата във вряща вода , извадих, изцедих , задуших лука , добавих дробчетата + чубрица и малко доматено пюре и сякаш стана по-добре .
Ще се радвам на твоята рецепта - благодаря предварително !

# 13
Задушавам дробчетата с лук, а когато побелеят - добавям настърган морков и нарязани гъби. После слагам малко соев сос, червен и чер пипер, чашка бяло вино, която понякога заменям с доматено пюре, размито в малко водичка. Сместа се разпределя в гювечета, покрива се с настърган кашкавал и се запича във фурната /или в микровълновата/. Любимо ястие на синовете ми!

# 14
  • USA
  • Мнения: 179
Хубава рецепта , ще я пробвам .
 Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт