Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 2 392
Знае ли някой рецептата за тези малки сладки ?

Единственото, което мога да си спомня е, че се печаха поотделно двете половинки, оцветяваха се едната 1/2-ка в червено, а другата в оранжево, после се мажеха с мармалад и се овалваха в кристална захар. Отгоре имаше чемшир за листенце.
Срещала съм и вариант да се потапят в прясно мляко вместо кристална захар.

Благодаря ви предварително Smile
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Ето рецепта от този сайт, че не ми се пише сега. Моята рецепта е същата, само че с 2 ам. соди, без бакпулвера.

Прасковки
Продукти: 4 яйца, 2 чаени чаши захар, 1 чаена чаша олио, 1 чаена чаша кисело мляко, 1 амонячна сода и 1 бакпулвер Д-р Йоткерс, брашно колкото поеме до меко тесто.(обикновено поема 1 1/2 кг. брашно) Замесвам и слагам в хладилника топката тесто да престои 1-2 часа. Изваждам от хладилника и правя топчета, доста по малки от орех, нареждам в подмазана тава на разстояние едно от друго и пека в загрята фурна. След изпичането още докато са топли издълбавам с лъжичка или остро ножче всяко топче. Трохите събирам, защото участват в плънката, с която ще пълня прасковките. Плънка: 1 чаена чаша топло прясно мляко, 1 чаена чаша захар,1 пакетче меко краве масло, 2 чаени чаши смлени орехи, 2 ванилии, 1 лъжичка какао и издълбаните трохи. Хубаво разбърквам и с малка лъжичка се пълнят прасковките и се слепват една с друга. Разтварям червена и жълта боя в различни съдове. Топвам от едната страна в жълто и от другата страна в червено. Поръсвам ги със захар. Най-отгоре слагам за дръжка клонче от 2-3 листенца от бръшлян.
« Последна редакция: ср, 05 окт 2005, 21:58 от anomalia »
Цитирай


Мнения: 2 392

Благодаря много  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.