Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 447
Mоми4ета ако може някой да ми светне  #2gunfireедно обяснение,че тотално се обърквам с ли4ните си документи.
Първо като дойдохме тук от службата на мъжо ми издадоха едно ID,на което съм
Фамилия,С
/С е инициала за собственото/
До тук добре оба4е после като си получих регистрационната карта съм
ФАМИЛИЯ GEB. ПРЕЗИМЕ
Собствено

Дали това GEB. е някакво озна4ение newsm78,щото аз нямам 4етвърто име.Ама пък съм си сменяла фамилното.Но това съкращение не е 4аст от никое от моите имена.Мъж ми разпитва в неговата служба,но там има само един холандец и той не знае6е.
Вчера обаче получих и картата от застрахователното,където съм
СП ФАМИЛИЯ-ПРЕЗИМЕ.
/СП са ми инициалите от собственото и презимето/
Тук ве4е е грешка ми се струва,но да питам първо вас.

Много ме е яд 4е не мога да съм в час с инфото,ама с холандския съм още много на ВИЕ.А вси4ките писъмца дето пристигат от банки и от други институции са естествено на холандски.Носим ги на съседите или на хазяите за превод,ама ве4е и това не е много сигурно.Слу4и се така 4е като получих едното писмо и с много ръчкане из ре4ника схванах за какво иде реч.Не всички думи или дори и части бяха описани в този Холандско-Английски речник.Та нося го аз на хазяйката,а тя превежда съвсем друго.А е много отзивчива и точна.Питам после комшийката за какво става дума в прословутото писмо и тя ми казва това, което и аз бях доловила. А се е слу4вал и обратния вариант. #CrazyТа за това сега питам първо вас.
БЛАГОДАРЯ на всеки, който може да ме осветли.  bouquet

Мразя да живея в неведение и дезинформираност,но като дойдох тук взех да проумявам как се 4увстват неграмотните. Разбирам английски.И френския не ми е 4ужд, но откъде можех да предположа навремето за холандски. smile3537
 
   

# 1
  • Мнения: 980
Не zнам дали мога много да помогна, но в Германия с това GEB. (=geborene=родена, в превод)оzначават моминското име. Не мога съвсем да вдяна , но мисля че баЩиното ти име са го сметнали zа моминско.

# 2
  • Мнения: 93
Това за което се сещам е, че са сметнали презимето ти за моминското ти име, т.е. това с което си по рождение ( GEB. - geboren). Както пише Палмира тук слагат първо фамилното име по мъж и после моминското име.

Малко им е трудно да разберат какво е това "презиме"". Или пък че вече не използваш моминското си име, а само по мъж (т.е. тук винаги си запазваш моминското име). На мен ми струваше много усилия да обясня, че на практика моминското ми име вече не е валидно и използвам само и единствено това по мъж. А върха беше онзи ден, когато трябваше да попълвам разни документи и ме питаха защо с мъжа ми имаме различни фамилни имена въпреки че сме женени (а те не са различни - просто моето име завършва на  -ова, а неговото -ов).....
# 3
  • Мнения: 447
Благодаря!!!! Hug Hug Hug
Сега поне разбрах, 4е и в двата документа съм едно и също лице.Друг е въпросът дали това че съм с грешно име/т.е. две фамилни,едното от които никога не ми е било фамилия,а презиме/ ще ми създава някакви неудобства за в бъдеще.
Ина4е ние двамата с мъжа ми сме с фамилия, която завършва на -ски съответно -ска.По-малка им се вижда разликата и няма нужда от много обяснения.
За произно6ението е ясно аз като съм Гергана те ми казват Херхана, но поне са ми изписани вярно буквите.Виж за тирето между фамилното и бащиното никак не можех да предположа, 4е е такава връзката.Нали в БГ ако си запази6 моминското то е първо и после тирето и 4ак тогава фамилията по мъж.

Айде стига съм ви надувала главите с моите тирета.
Благодаря ВИ пак!    bouquet

# 4
Здравей,
И аз да се намеся малко. Ако наистина ти е сгрешено името по-добре си го оправи навреме. И на мен ми се е случвало да ми сгрешат името и без да се усетиш сгрешеното ти име плъзва по разни документи и после съвсем не можеш да се оправиш. Най-добре го оправи сега. По принцип жена с холански паспорт в паспорта запазва моминските си имена и отдолу пише-съпруга на еди кой си. Например :
Conny Sheffer
echtgenoote(съпруга) van Frans Pеgman. Oфициално Conny може да ползва и двете фамилии. И тогава ще бъде както каза Палмира:
Conny Pеgman- Sheffer или само с моминското си име.

Общи условия

Активация на акаунт