Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 212
Моми4ета, аз имам  един на4ин на правене на яйца по панагюрски, не съм сигурна оба4е дали този е верният. Бихте ли споделили как ги правите вие?


моята рецепта

забърквам кисело мляко с ситно нарязън 4есън, малко копър и сол.
сипвам в 4нията. Сварявам във вода яйцата, като предварително съм сложила сол и оцет. Изважам ги, слагам ги върху киселото мляко. Правя запръжка с олио и 4ервен пипер и заливам отгоре.
Ние много ги ядем. хайде, 4акам вашите варианти.  Hug
Цитирай


Мнения: 5 257
...Правя запръжка с олио и 4ервен пипер и заливам отгоре...

С масло става по-хубаво  Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 122
теичка,
моята версия е със съвсем козметични промени:
Киселото мляко го овкусявам само със сирене /ако трябва и малко сол/, защото не обичаме чесън; яйчата ги приготвям точно така, като се старая жълтъците да останат течни, а запръжката я правя от масло и червен пипер /може и да е лют/, защото от олиото имаме киселини.  chef
Цитирай

София

Мнения: 4 423
А аз понякога ги пържа яйцата, също става прекрасно. Wink
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Аз слагам на дъното на чинията плочка сирене, отгоре яйцата, поливам с кисело мляко(с шарена сол) и заливам с разтопено масло с червен пипер.
Цитирай

София

Мнения: 4 812
аз пък правя яйцата на тефлонов тиган - без мазнина, заливам ги с кисело мялко+сол+чесън и най-отгоре - затоплен (не запържен) зехтин с червен пипер.

излъгах: това е специалитет на любимия - у дома само той готви яйца по панагюрски, а децата ахкат все едно през другото време съм ги държала гладни Mad

иначе рецептата е както я описах.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
А пък моите яйца по панагюрски са забулени - в тенджерка капвам няколко капки оцет и от ниско чукам яйцата. После ги вадя с решетъчната и поливам с кисело мляко и чесън. По правило отгоре се ръсва запръжка от червен пипер, ама аз не го правя, просто поръсвам.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
А пък моите яйца по панагюрски са забулени - в тенджерка капвам няколко капки оцет и от ниско чукам яйцата.

Аз знам, че се правят само така. За пържени на тиган за първи път чувам newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 881
Аз ги знам по друг начин: натрошено сирене на дъното на чинията, забулените сварени яйца отгоре и запръжката с олио и червен пипер.
Може би това не са яйца по панагюрски, а нещо друго?
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Аз това със сиренето не го знам, ама звучи добре  Wink
Цитирай


Мнения: 3 107
Слагам вода да заври с малко сол, чуквам яйцата в нея, изваждам ги с решетъчна лъжица и ги слагам в чиния. Нарязвам чесън на ситно и го слагам върху яйцата, поръсвам червен пипер. Загрявам олио и го изливам върху яйцата. Добавям киселото мляко.

Това е моя начин, даже снощи ядох такова (щото беше останала мусака само за един, а ме мързеше да готвя нещо друго)
Цитирай

След завоя в дясно

Мнения: 824
Моят вариянт е:
В чиния слагам първо малко чесънче отгоре плочка сирене,кисело мляко,доматен сос(който съм задушила предварително със щипка сол и захар до извирането на водата и получаването на гъсто сосче), яйца който съм сварила по метода на Тея, но без оцет и сол и накрая запържено(до кафяво) масълце
  chef
Цитирай

Свищов

Мнения: 1 616
А аз понякога ги пържа яйцата, също става прекрасно. Wink
Буболина, аз винаги пържа яйцата и така ми е много по-вкусно! Но задължително оставам жълтъка по-течен - наистина е прекрасно!
Цитирай

София

Мнения: 3 537
А аз понякога ги пържа яйцата, също става прекрасно. Wink
Буболина, аз винаги пържа яйцата и така ми е много по-вкусно! Но задължително оставам жълтъка по-течен - наистина е прекрасно!
По панагюрски яйцата се варят,а като са пържени са яйца на очи WinkИ аз предпочитам и са ми по вкусни на очи с масло,червен пипер,кисело мляко и чесън:peace: Hug
Цитирай

София

Мнения: 4 423
А аз понякога ги пържа яйцата, също става прекрасно. Wink
Буболина, аз винаги пържа яйцата и така ми е много по-вкусно! Но задължително оставам жълтъка по-течен - наистина е прекрасно!
Жътъка задължително по -течен,  Winkрадвам се че имаме еднакъв вкус Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.