Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 окт. 2005, 19:29 ч.
  • Преглеждания  1 440  Мнения  26  Онлайн  1
Отговори
значи единствено ориза ми хич не ме кефи как го готвя.... става един размит, слепен... като е топла манджата е ОК, даже вкусен, но изстине ли, става като едно цяло... това всяко зрънце да е отделно за мен е мираж... как да го направя, помогнете... ако вече сте писали по темата, кажете как да търся... а толкова обичам пиуе с ориз Embarassed

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 392
Това, което съм чела за ориза е, че да не се слепва винаги се запържва леко докато стане прозрачен. След това се добавя водата.
Варя на мноооого слаб огън.

Другият начин е малко по- дълъг. Слагаш го да заври. Сменяш водата, като заври втори път сменяш и втората вода и накрая оставяш докато се свари (процедурата помагала да се отмие нишестето от ориза).
Аз лично не съм пробвала втория вариант, понеже все ме мързи да вися на котлона и да чакам.

# 2
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 098
за мен номерът е първо - хубав дългичък ориз, второ - да се изплакне добре няколко пъти на течаща вода.

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 884
Аз използвам бланширан ориз, но и него винаги го запържвам докато стане прозрачен. Това е номера - така не се слепва. С няколко проби ще улучиш колко да го пържиш.
На мен свеки ми го каза, ама обяснението беше - " Докато звука, който издава, като се пържи започне да наподобява шумолене на листа"  Thinking

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 765
На мен свеки ми го каза, ама обяснението беше - " Докато звука, който издава, като се пържи започне да наподобява шумолене на листа" Thinking

Извинявай ,  обаче не мога да се сдържа   rotfImbo rotfImbo rotfImbo

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 884
Няма проблем и на мен ми идеше така да направя  Laughing Laughing Laughing

# 6
уф, мацки, и аз така бях чула, че с пържене... ама не обичам да запържавам.... и обикновено ориза го слагам в тигана, ама само за 2-3 мин го обърквам да се намасли от олиото и това е.... ама май не е достатъчно.... ще ме умори тоя ориз, заклевам сееееееееее smile3518 smile3511 smile3514
иначе ще пробвам идеите ви,дано малко от малко надобрея... иначе смятам, че в кухнята се справям задоволително... е, въртя предимно едни и същи манджи, ама... поне ги овладях... Wink

# 7
трябва да споделя че за човек ,който не яде ориз го готвя чудесно . Брат ми веднъж вика на майка
-как сетра ми  [аз] готви по-хубав ориз от тебе като не го пробва ?
  еми и аз незнам как става обаче става . изплаквам го хубаво , запържвам го и общо взето всеки пък го готвя различно ,но става хубав ,така казват.

# 8
  • Мнения: 1 999
ще ме умори тоя ориз, заклевам сееееееееее smile3518 smile3511 smile3514

Споко, не си сама! Mr. Green И аз не мога да готвя ориз. ooooh!

# 9
Бенка, завиждам ти.... аз също го изплаквам.... ама.... newsm78

Дженифър, добре дошла в групата Mr. Green как да го сборим пустия ориз, а?!?! абе даже по столовете ми иде да си оближа пръстите, като се случи да хапна ориз.... #Crazy

# 10
# 11
Малко оризови размисли Wink:
Tane, мила, мерси  bouquet newsm74
знаех, че ако потърся, ще изникнат стотици теми Embarassed
а пък понеже никога не съм пекла пиле, за него търсих рецепти... тоест сега имам само бутчета, ама пак искам да ги пека утре...
и само малко ОФФ, тази вечер правих едни картофи по дипломатски (рецептата я четох тук) - стана убийствено, мъжът ми много се изкефи... та вече почвам да пробвам нови неща... клубчето е маниашко просто   bouquet  bouquet

# 12
  • In transit
  • Мнения: 2 307
уф, мацки, и аз така бях чула, че с пържене... ама не обичам да запържавам.... и обикновено ориза го слагам в тигана, ама само за 2-3 мин го обърквам да се намасли от олиото и това е.... ама май не е достатъчно.... ще ме умори тоя ориз, заклевам сееееееееее smile3518 smile3511 smile3514
иначе ще пробвам идеите ви,дано малко от малко надобрея... иначе смятам, че в кухнята се справям задоволително... е, въртя предимно едни и същи манджи, ама... поне ги овладях... Wink

След като не обичаш да запържваш готви само с бланширан ориз, дори да го сложиш направо да се вари остава на зърна.. е ако не го превариш много иначе се начупва. Но успеха ти е гарантиран. Wink

# 13
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
взимаш ориз колкото искаш.
миеш го под течаща вода , слагаш го в съд , наливаш вода.
дебнеш и като заври , махаш от котлона , измиваш го и пак вода. вече може да го овкусиш, аз слагам пил бульон.
като се свари слагаш мазнина.
иди сега, направи го и ми кажи дали ти се  е  слепил Mr. Green

# 14
mikkey, а какво е бланширан ориз? замразен ли? щото знам, че бланшираните картофи са замразените Embarassed не ми се смейте, плс...

Скарлет, днес ще правя ориз към печените бутчета и точно така ще го направя, имам време, ще се връткам и дано се получи пък

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт