Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София/Велико Търново

Мнения: 713
Момичета имам лапад в къщи. Дайте идеи как да го сготвя, но не на фурна, а на котлона, че фурната ми е повредена  Sad Е, ако предложите и рецепти за фурна ще се възползвам, но някой друг път  Wink
Мерси!
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Лапад с ориз

Продукти
Лапад
зелен лук
ориз
доматено пюре
джоджен, черен пипер, сол
мазнина

Приготовление
Лука се нарязва на колелца и се задушава в мазнината, залива се с амлко вода в която е разтворено доматеното пюре. Слага се ориза и се покрива с вода да ври
През това време измития и изчистения от твърдите жилки лапад се нарязва на ивички и се добавя към ориза.
Когато ориза пухне се добавят подправките (ако ви е пресен джоджен да е накълцан на ситно, ако е сух  - просто стрит)
Да ви е сладко!
Цитирай


Мнения: 1 798
Чорба от лапад

500-800 гр. лапад
1/2 ч.ч. ориз
1 връзка зелен лук
5-6 суп. лъжици олио
2 яйца
3-4 суп. лъжици брашно
3-4 суп. лъжици доматено пюре
червен пипер, сол

В сгорещеното масло се запържват едновременно ситно нарязаните лук и лапад, доматеното пюре, брашното. След като се позапържат добавят се около 3 чаени чаши вода и червения пипер, солта. Вари се около 20 минути, след което се прибавя оризът, още една чаша вода и се вари още около 3-5 минути. Изключва се котлона и се добавят разбитите яйца/само жълтъците/разбити с лимонов сок.




Сърми с листа от лапад

1 ч.ч. ориз
1 глава лук
200 гр. сирене
1 яйце
червен пипер
черен пипер

1 връзка копър
2-3 стръка пресен чесън
листа от лапад.
Лукът се нарязва на дребно и се задушава. Добавя се оризът и като побелее се долива вода, за да уври до полуготовност. След като оризът изстине се слагат подправките, натрошеното сирене и яйцето. Листата от лапад се заливат с вряла вода, за да омекнат и след това от тях и плънката се завиват сърми. Нареждат се плътно в тава и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Пекат се докато останат на мазнина.

 



 


Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Супа топ4ета с лапад по идея на моя приятелка - става мнооооооого вкусна.
Ето как: задушават се лук и морков наситно, добавя се накълцаният спанак/лапад/, задушава се и той. Като поомекнат добре, съдът се маха от котлона и се добавят 2-3 скилидки 4есън /накълцан/, както и Вегета/Пикантина/ на вкус /аз слагам 2 4аени лажи4ки/ и се връща на огъня. Сипва се вода при задушените зелен4уци и се оставя да заври.
Оформят се топ4ета от каима, ориз, яйце, овалват се в брашно. Топ4етата се пускат във врящата вода.
Като поврат така до полуготовност, се добавя и фиде. Готовата супа се застройва с кисело мляко и яйце.
Моите мъже много я харесват!
Цитирай


Мнения: 1 629
моята супа лапад е подобна на фиданкината, само дето аз не пържа/задушавам :
измиваш и нарязваш лапада на ивици широки ок сантиметър (за 4 порции супа ти трябват две шепи пълни нарязан лапад), слагам го в тенджера и добавям 1глава ситно нарязан стар лук или 1/2 връзка зелен, ок 6 супени лъжици олио или зехтин, сол и 1щипка червен пипер, сипва се вода  и като заври добавям 1 кафена чашка ориз. Като се свари оризът застройвам супата с 1 жълтък и 1/2 кофичка кисело мляко.
Цитирай

Amsterdam

Мнения: 799
Леле как ми се дояде лапад или нещо зелено... А в нас има майстор в кухнята и не мога да се развихря  Crying or Very sad
Цитирай

София/Велико Търново

Мнения: 713
Ей че много идеи!!!  Very Happy Благодаря  Hug

Направих лапада с ориз. Стана страхотно, благодаря на "Стройна" фиданка за идеята.  Smile Благодаря и за другите идеи, ще ги пробвам и тях когато пак имам лапад.
Цитирай

София

Мнения: 3 537
Лапад с ориз ,рецептата на "Стройна" фиданка и аз я знам така. PeaceА пък ако и слежиш и малко агнешко месце,става простоооо мммммм Hugвкусотия Very Happy Peace
Цитирай


Мнения: 2 492
Лапад с ориз и пилешки воденички

Запържват се  нарязаните пилешки воденички и 1 глава червен лук в дълбока тенджера, след това се прибавя лапада, 1ч.ч. ориз(и той се запържва), доливат се 4-5ч.ч. вода и се оставя да ври, като от време на врема се бърка...Прибавя се сол на вкус и джоджен....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.