Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора
Ограничава се употребата на Аулин/Aulin, Олгон/Allgone, Биолин/Biolin, Кокстрал/Coxtral, Нимезил/Nimesil, Амеолин/Ameolin и Енетра/Enetra

С оглед намаляване на риска от чернодробни увреждания по време на лечение с лекарствените продукти, съдържащи нимезулид за системна употреба, по-долу е предоставена важна информация за безопасност, включително нови препоръки за продължителността на лечение и нови противопоказания и предпазни мерки.

Във връзка с решението на Европейската комисия – С (2009) 7800 от 16. 10. 2009 г* относно разрешение за пускане на пазара на лекарствени продукти, съдържащи нимезулид, в рамките на чл. 107 на директива 2001/83/ЕО на Европейския парламент и на Съвета, Притежателите на разрешения за употреба (ПРУ) на лекарствени продукти, съдържащи нимезулид в Р. България, ще разпространят към всички общо практикуващи лекари (включително лекари по дентална медицина) и лекарите, работещи в центровете по чернодробна трансплантация новата информация за безопасна употреба на нимезулид. Тази информация се разпространява под формата на Пряко съобщение до медицинските специалисти (ПСМС) и текстът е договорен с Европейската агенция по лекарствата и е одобрен от Изпълнителна агенция по лекарствата.

В резюме тази информация съдържа следното:

•Нимезулид трябва да се предписва само като лечение на втори избор след внимателна преценка на общия риск за отделния пациент.  
•Трябва да се използва минималната ефективна доза за възможно най-кратък период от време, не повече от 15 дни. Големината на предлаганата опаковка ще бъде максимално 30 таблетки/ сашета.  
•Нимезулид не трябва да се употребява едновременно с други хепатотоксични вещества и да  се предписва на пациенти с алкохолизъм или наркотична зависимост и повишена температура и/или грипо -подобни симптоми.  
•Лечението с нимезулид трябва да се преустанови при пациенти, които развият повишена температура и/или грипо - подобни симптоми.

ИАЛ изиска от всички притежатели на разрешения за употреба  (ПРУ) на лекарствени продукти, съдържащи нимезулид**, които имат валидни разрешения за употреба в Р. България към 15.02.2010 г. да  разпространят това съобщение до медицинските специалисти (включително лекари по дентална медицина), пред които представят своите продукти, както и до националните центрове по чернодробна трансплантация.

Цялата статия на Изпълнителната агенция по лекарствата почетете тук

http://www.bda.bg/index.php?option=com_content&view=article& … id=91&lang=bg

« Последна редакция: Нед., 21 Февр. 2010, 23:38 от Mamma »
Цитирай


За мен това са глупости. Доколкото знам няма правени нови изследвания по въпроса и тези заключения са си чиста проба лоша реклама на препаратите. Чудно ми е защо не ограничават с такава директива аналгина примерно? Сякаш метамизола е най-полезната и безвредна съставка на света.
Цитирай


2-3 прахчета месечно Нимезил е о`кей, нали?

....
•Лечението с нимезулид трябва да се преустанови при пациенти, които развият повишена температура и/или грипо - подобни симптоми. ...

Това значи ли, че ще трябва да махнат от опаковката "... и антипиретично лекарство"?
Цитирай


Е, и?
Цитирай


Това се знае  Rolling Eyes
Цитирай


Пия кокстрал, когато ме боли главата  #Crazy от много време
Снощи като чух това по новините се поизплаших даже Sick
Цитирай


Аз пия Енетра, когато ми дойде, че ме боли много корема - 3 дена в месеца, ама сега нямам вече и не знам дали ще ми дадат без рецепта.
Цитирай


А какво да пия при мигрена, като всичко останало /аспирин, аналгин, нурофен, парацетамол/  не ми действа?
Първи избор просто нямам.
Все пак само 5-6 сашета в месеца.
Аз съм си избрала да си увреждам стомаха и черния дроб.
Цитирай


Това някаква новина ли е сега?Май е доста стара-отпреди 2 и кусур години....
http://eu.actualno.com/news_125183.html

Тогава ги имаше същите коментари-само това ми действа,нали всеки сам си решава какво да пие,защо ще ни ограничават и т.н.
Цитирай


Пак се "загрижиха" за здравето ни!
Цитирай


Това някаква новина ли е сега?Май е доста стара-отпреди 2 и кусур години....
http://eu.actualno.com/news_125183.html

Тогава ги имаше същите коментари-само това ми действа,нали всеки сам си решава какво да пие,защо ще ни ограничават и т.н.

Ами не е новина, просто отново това е реклама на аптеката на Вълев ..... Не се отказва този човек.
Цитирай


alert ВНИМАНИЕ  alert ВНИМАНИЕ  alert ВНИМАНИЕ  alert ВНИМАНИЕ  alert ВНИМАНИЕ  alert
Това е поредната реклама на маг.фарм. Антон Вълев и неговата аптека която продава в пъти по-скъпо на гърба на разболелите ни се деца, това просто е:
недостойно
нередно
незаконно
неморално
непонятно как
безочливо
безскрупулно ...
Аптеката продава на много завишени цени за справка
Аптеката се намира до Втора градска болница


предполагам че много от хората които ползват форума ще се присъединят към моето мнение...
Цитирай


Ми докладвайте го де!
И бан форевър!
Цитирай


А каква е целта на темата тогава? Нали няма да му се купуват продуктите така?
Цитирай


Ми докладвайте го де!
И бан форевър!

Ами докладвах го миналия път, модераторът явно го беше предупредил, понеже изчезна за известно време и махна сайта на аптеката си от подписа си, но сега, както виждате, отново започва и пак завоалирано има реклама в подписа си. Просто не схващам що за наглост. Аз и лично му писах, че все пак не е етично - ако иска да помага във форума, достатъчно е да го прави анонимно и без да си слага сайта на аптеката постоянно, но той отговори, че бил голям човек и не се криел под псевдоним...
Цитирай


1-14 от 19 отговора