Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-4 от 4 отговора
Здравейте,
от известно време имах болки в зъбите 5-ти и 6-ти зъб горе в ляво. Ходих на зъболекар вторник, на 16.02., т.е. преди два дни. Той установи, че 6-ти зъб е за малка пломба и я направи. Петият зъб обаче беше зле, много разрушен и като го пили, за да го почисти се оказа че и нерва е засегнат. Каза, че трябва да се умъртви. Имах два варианта - с упойка да извади нерва или с лекарство с арсеник да го умъртви. Тъй като съм бременна реших, че предпочитам лекарството, а и той ме увери, че то не може да навреди на бебето, незнам защо към упойките съм предубедена, не че другото не е отрова. Та избрах арсеника. Сложи ми лекарството той и се уговорихме за понеделник 22.02. да отида на следващ преглед за лечение. Вчера нищо ми нямаше, но днес имах болки в този зъб с лекарството. Не ясно изразени, чувствам ясна болка в него само при натиск, примерно ако попадне твърда храна на него и натисна. Освен това ме боли и по-нагоре, дори мога да кажа, че ме боли главата. Болката не е силна, но е адски досадна. Не му се обадих днес, а може би трябваше. При всички положения ще се обадя утре. Но ако някой е минал през това би ли споделил, дали тази болка е нормална или има някакво възпаление или нещо подобно. Благодаря за отгворите!
Цитирай


Нормално е да имаш неразположение в този зъб.При всички положения обаче, се обади утре на зъболекаря си, струва ми се че доста време е предвидил да носиш арсена...Аз повече от два-три дни не съм стояла с арсен.Болката започва когато започне преносването на лекарството.Поне така ми е обяснявала моята зъболекарка.
Цитирай


Марипоса, благодаря за отговора, непременно ще му се обадя. Hug
Цитирай


Обади му се!На мен дори още същия ден започва да ме боли, когато имам арсен на зъба...
Цитирай


Тази болка изобщо не е нормална. Може да те приболи малко принципно, но веднага след поставянето на арсена и след това отминава. Обратното не е добре. Това, което описваш изглежда като арсеников периодонтит. Получава се когато лекарството е преседяло повече време или е било в по-голямо количество, а може болката да е от венеца ако зъба не е затворен достатъчно плътно след арсена. При всички положения е трябвало да му се обадиш още вчера на доктора. Не го отлагай, защото такъв периодонтит се лекува много трудно и е необходимо много време, за да отшуми.
Цитирай


1-4 от 4 отговора