Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 окт. 2005, 01:01 ч.

Свински пържоли на скара?

  • 8 080
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 373
Момичета, как ги правите, че да стават сочни???
Не се смейте... Cryникога не съм правила?

# 1
  • Portugalia
  • Мнения: 1 087
Ами трябва да са от врат за да станат сочни.Налага6 ги с подправка за скара , чесън(може и сух) и бира.така да постоят няколко часа и ги мятка6 на скарата.
Стават много вкусни

# 2
  • София
  • Мнения: 1 771
Момичета, как ги правите, че да стават сочни???
Не се смейте... Cryникога не съм правила?

Утре ще потърся една рецепта, която съм правила и ще ти я пратя.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 309
Натривам ги с подправките, които искам да им "приложа", после ги оставям за час-два да се "поплацикат" в прясно мляко - като количество - колкото да ги покрие, след което ги изпичам - на скара или на тиган-грил, както ми е удобно. Соля след изпичането /това правя при всякаква термична обработка на всякакво месо, с изключение на готвенето в тенджера под налягане/.
 При последното приготвяне на пържоли /вратни бяха/ направих следното: запекох ги леко на тиган-грила, след което ги сложих в тавичка - йена глас и наредих върху тях кръгчета топено пушено сирене и синьо сирене. Сипах много малко водичка и запекох на фурна, при пуснат вентилатор, за около 40-50 мин. Станаха много, много вкусни.

# 4
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Аз ги начуквам малко, после смесвам 1ч. бяло вино, черен пипер, малко червен пипер , 1 ч.л. горчица, нарязана на филийки глава лук и малко сол. Всичко това го изливам в/у пържолите и оставям няколко часа, а най-добре една нощ. Стават суперрррррр

# 5
  • Хасково
  • Мнения: 834
Начукваш пържолите с подправките /чубрица, черен пипер, сол и още каквото си пожелаеш/ Правиш марината от червено вино, малко олио, лук, чесън и накисваш пържолите поне за 3-4 часа.
Можеш да намажеш пържолите след като си ги начукала с подправките с кисело мляко и така да престоят, но така са подходящи за печене във фурната, а не на скара.

# 6
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 6 740
Сочността зависи и от вида на скарата ,т.е. колко нагрява и на каква височина е решетката.Точния начин се налучква с опит.

# 7
1. марина: прясно мляко, червено вино, черен пипер, кимион, кориандър, няколко капки тъмен соев сос
2. муш в хладилника в закрит съд за 2-3 часа (обикновено няма време за толкова та за около час;)  )
3. НИКАКВО НАЧУКВАНЕ!!!!
4. мятаме мъжа на скарата и го следим да не ги остави сурови или загори
5. готовите ги задушаваме в тенджерка
6. Ядем веднага с приятели и вино Wink

Ама най - хубави са на дървени въглища... newsm78

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт