Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора
Момичета, как ги правите, че да стават сочни???
Не се смейте... Crying or Very sadникога не съм правила?
Цитирай


Ами трябва да са от врат за да станат сочни.Налага6 ги с подправка за скара , чесън(може и сух) и бира.така да постоят няколко часа и ги мятка6 на скарата.
Стават много вкусни
Цитирай


Момичета, как ги правите, че да стават сочни???
Не се смейте... Crying or Very sadникога не съм правила?

Утре ще потърся една рецепта, която съм правила и ще ти я пратя.
Цитирай


Натривам ги с подправките, които искам да им "приложа", после ги оставям за час-два да се "поплацикат" в прясно мляко - като количество - колкото да ги покрие, след което ги изпичам - на скара или на тиган-грил, както ми е удобно. Соля след изпичането /това правя при всякаква термична обработка на всякакво месо, с изключение на готвенето в тенджера под налягане/.
 При последното приготвяне на пържоли /вратни бяха/ направих следното: запекох ги леко на тиган-грила, след което ги сложих в тавичка - йена глас и наредих върху тях кръгчета топено пушено сирене и синьо сирене. Сипах много малко водичка и запекох на фурна, при пуснат вентилатор, за около 40-50 мин. Станаха много, много вкусни.
Цитирай


Аз ги начуквам малко, после смесвам 1ч. бяло вино, черен пипер, малко червен пипер , 1 ч.л. горчица, нарязана на филийки глава лук и малко сол. Всичко това го изливам в/у пържолите и оставям няколко часа, а най-добре една нощ. Стават суперрррррр
Цитирай


Начукваш пържолите с подправките /чубрица, черен пипер, сол и още каквото си пожелаеш/ Правиш марината от червено вино, малко олио, лук, чесън и накисваш пържолите поне за 3-4 часа.
Можеш да намажеш пържолите след като си ги начукала с подправките с кисело мляко и така да престоят, но така са подходящи за печене във фурната, а не на скара.
Цитирай


Сочността зависи и от вида на скарата ,т.е. колко нагрява и на каква височина е решетката.Точния начин се налучква с опит.
Цитирай


1. марина: прясно мляко, червено вино, черен пипер, кимион, кориандър, няколко капки тъмен соев сос
2. муш в хладилника в закрит съд за 2-3 часа (обикновено няма време за толкова та за около час;)  )
3. НИКАКВО НАЧУКВАНЕ!!!!
4. мятаме мъжа на скарата и го следим да не ги остави сурови или загори
5. готовите ги задушаваме в тенджерка
6. Ядем веднага с приятели и вино Wink

Ама най - хубави са на дървени въглища... newsm78
Цитирай


1-7 от 7 отговора