«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒом

ƒом

13 876 членове ¬ключете се
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора

Ўумен

ћнени€: 390
«дравейте,купихме си апартамент на последен етаж.—ега му правим ремонт и ни посъветваха да направим вътрешна изолаци€ на таваните и на крайните стени. Ќо не знаем с какво да € правим-с фибран или със стириопор.  азаха ни че фибрана запечатва ста€та и т€ не "диша". ѕо добре било със стириопор.

¬ие как мислите,кое е по-добро.
÷итирай

¬ »зумрудени€ св€т (без рубинени пантофи)!

ћнени€: 3 303
«а дишането не знам, но когато правихме външната изолаци€ и купихме фибран (беше около 2 пъти по скъп от стиропора) и майстора каза - ўо не ме питахте, те са с почти еднаква плътност, прецакали сте се да дадете двойно повече пари! “.е. според него били еднакво изолиращи. ƒали е в€рно - не знам, не разбирам от такива неща.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 312
Ќие сме с вътрешна изолаци€ и много ни е €д, че € направихме. Ќаправихме € с фибран, доста пари струваше преди 6 години. „е не диша, така е. ѕроветр€вам много често, иначе мухълът е гарантиран. Ќо това не е проблем, вече свикнах. ѕроблемът е, че у нас прилича на стрелбище.  олкото и да внимаваме, все нещо опира в стената и хоп- дупка. Ќапример стената зад дивана е най-зле, защото като седнат гостите и все н€кой решава да прегърне събеседника до себе си и си имаме безброй отпечатъци от лакти и часовници. ј детето с проходилката направо им доразказа играта на стените с вътрешна изолаци€...
÷итирай

ямбол

ћнени€: 29
Ќие също сме от 6 години с вътрешна изолаци€ - стиропор. —ложихме естествено само на външната стена и на стената дето е прозореца. ќще първата есен изби мухъл по тавана и по пода. ƒори по тапетите има тук-там, където има дюбели. ƒобрата новина (ако въобще може да има такава)е, че колкото изби първата година си остана толкова-не е "пораснал".
ќтвратително е. Ќад€вам се скоро да го махнем тоз стиропор от стените.
ћо€т съвет е, ако имате възможност да си направите външна изолаци€.
”спех с избора
÷итирай

Ўумен

ћнени€: 390
”ффф,един познат е в тухлено жилище,след като си смени дограмата и при него изби мухъл.ј какво остава за панел. “о на едната стена сега има мухъл... newsm78 , кое да сложим, какво да направим. ƒали изобщо да правим нещо ?

ћного мерси за отговорите

÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 546
Ќа мен ми препоръчаха коркови плоскости за вътрешна изолаци€. Ѕило естествен материал  стената дишала. ј след прочетеното за фибрана и стиропора доста се замислих за този вариант.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 351
√ипскартон с минерална вата  Peace
‘ибран - в никакъв случай, може само на пода.
÷итирай

¬ »зумрудени€ св€т (без рубинени пантофи)!

ћнени€: 3 303
antonia , не се лъжи, преди да направим външната изолаци€ направихме вътрешна с корк, поради проникваща отвън влага. —лед като в " орковата къща" ме убеждаваха колко водонепроницаем е корка, той започна да мухл€сва и гние на вол€... затова се принудихме да направим отвън с фибран, както писах по нагоре.
÷итирай


ћнени€: 500
Oh,аман от глупости.....
¬ нас от повече от 10 години има фибран отвътре и н€ма јЅ—ќЋё“Ќќ Ќ» ј Џ¬ ћ”’ЏЋ!!!
ѕотърсете причините другаде!!!
÷итирай

¬арна

ћнени€: 1 351
’ич н€мам намерение да спор€. —палн€та ми е с фибран от вътре - конденз, мухъл, влага...влагоуловител работи по ц€л ден и на сутринта стените и прозорците пак са мокри.  ухн€та ми е с гипскартон и вата - готвене, цвет€, миене на съдове.....и никаква влага по прозорци е стени. ѕри еднакви други услови€, намирам огромна разлика между фибран и гипскартон.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 455
Ќе съм веща в нещата, но доколкото съм запозната фибрана се използва основно за под с цел влагоизолиране /основно/.
—тириопора е масово разпространен поради ниската цена, но за вътрешна изолаци€ не съм чувала да се слага.
” дома сме с външна изолаци€, тухла и пр. - нова къща. ƒо тази зима се отопл€вахме с парно, но тази зима се наложи да се отопл€ваме с климатик - тр€бва да ви кажа, че половината ста€ ми е мухл€сала.
 ошмар!
“ака че - причината сигурно е в друго а не толкова в изолаци€та на апартамента. ћоже би гол€мо значение има вида на уреда с който се отопл€ва този апартамент.
÷итирай


ћнени€: 1 174
√ол€мо значение има каква сграда изолираш.ѕо принцип за външна изолаци€ може да се използва EPS, аменна вата,Ќеопор - за тухла,за панелни сгради _ ‘ибран.«а вътрешна изолаци€ се прави вата+гипскартон,имам  познати които са ползвали фибран за вътрешна изолаци€ и н€мат мухъл ,но живе€т в панелен апартамент. Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 261
¬ къщи съм с фибран 2см от този жълти€,който прилича на вафла.Ќо ако не проветр€вате редовно и при хубава дограма има веро€тност да избие мухъл.
÷итирай

Ћовеч —ови€

ћнени€: 16
от  три години сме с външна изолация (стиропор  ) а отвътре с гипс карто и вата много съм доволна ни то влага нито мухал...с 2 климатика се отопляваме перфектно  Peaceсъседите до нас са със вътрешна изолация неискам да разказвам за какво става въпрос даже и проветрението не помага  Naughty
÷итирай

Galaxy 13197853088

ћнени€: 1 767
Ќито с едното, нито с другото ще "диша" .
—лагайте външна изолаци€, а вътре само на тавана и пода евентуално под теракота.
осигурете проветрение на апартамента.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 25 отговора