Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 45
Дайте идеи как да приготвя пресни гъби - сърнели  Smile
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Сърнелите аз най ги харесвам панирани. А може и да ги опечеш на фурна, с малко парченце масло във всяка гъба.
Иначе се готвят като култивираните печурки, каквото правиш с тях, може да стане и със сърнели.
Цитирай

София

Мнения: 1 771
Дайте идеи как да приготвя пресни гъби - сърнели  Smile

Панирани са супер.
Цитирай

София

Мнения: 1 253
Само панирани съм ги яла, но знам че така стават най-добре
Цитирай
Аз обожавам гъби, но след като се оженихме с Гато направо си отядох. Майка ми (тъщата де Embarassed) бере горски гъби често и преди няколко дни ни пратиха 2 торби сърнели. Понеже имахме както да хапваме направихме следното:

Гъбите се почистват се и измиват.
Нарязват се на едри парчета.
Кипва се вода с щипка сол на котлона в дъ;бока тенджера.
Слагат се по малко гъби да пооврът (колкото да им спадне обема).
Изваждат се да изстинат и се отцеждат.
Нареждат се плътно в пликове или кутии и се замразяват в камерата.
Като се размразяват се приготвят на салата с дресинг от много копър, чесън, оцет и малко зехтин или олио. Става страшно ефектна салатка, с която можете да сюрпризирате гостите по никое време през зимата Wink

Да ви е сладко!
Цитирай

Варна

Мнения: 45
Благодаря за идеите Smile
Аз вчера експериментирах - запържих ги със масълце и сол и малко вино, добавих и нарязано саламче и стана супер!!
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Махни пънчетат и напълни шапчицата с някаква плънка и ги запечи на скарата или в МВ.
Плънката може да е от сирене, домат, кашкавал, бекон.

Или задуши гъбите с зеленчуци, сложи и един гъбен бульон.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 465
Гъбени кюфтета!
300 гр гъби, 2 яйца, 6 с.л. галета, 1 глава лук, черен пипер, сол, олио
Гъбите се режат на дребно. В част от мазнината се задушава ситно нарязания лук, към него се добавят гъбите, пипера и задушаването продължава, докато течността се изпари. След изстиване към гъбите се прибавят 4 с.л. галета и 1 яйце. От сместа се оформят кюфтенца, които се овалват в останалата галета и се панират в разбитото яйце. Пържат се в сгорещената мазнина.
Добър апетит!  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.