Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На края на вселената!

Мнения: 2 506
След дълго четене на рецепти за гювечета и синтезирането им съобразно продуктите в хладилника. Мъжът много ги хареса, а фъстъка, който по принцип не яде к'во да е, така се наяде с гювече, че се притесних как ли ще заспи.
Та рецептата е:

Гювечета с пиле и зеленчуци
3 порции
Продукти:
Месо от 1-2 пилешки бутчета (нарязано на дребни парчета)
1 / 2 - 2/3 пакетче (125гр) краве масло + 1-2 лъжици олио за пърженето
300 гр сирене Дунавия
2 големи шепи гъби печурки (нарязани на ситно)
1 голяма глава кромид лук (на лунички)
2 малки червени чушки (на шайби)
3 парчета топено сирене Президент с шунка (всяко парче се разрязва на 3 хоризонтални парчета)
8-10 парчета луканков салам
2 големи моркова (на кръгчета)
3 малки кисели краставички (на кръгчета)
1 тиквичка (на кубчета като за мусака)
3 щипки мащерка
3 щипки риган
3 щипки босилек
100 гр кашкавал (настърган на едро ренде)
3 яйца

 За маринатата:
Сока на 1 лимон
4-5 с.л. ябълков оцет
1 / 2  ч.ч. олио
1 с.л. препълнена мед
4-5 скилидки смачкан и нарязан чесън

Начин на приготвяне:
                От предишната вечер се маринова пилето. Пилешко месо от бутчета се нарязва на парчета. Обърква се с маринатата и се оставя да почива под капак в хладилника поне 12 часа.
   Нарязват се продуктите, пилето се измива и отцежда. На дъното се слага масло, плочка сирене. Задушават/запъжват се гъбите в част от маслото и олиото и се разпределят в гювечетата. После месото се задушава в същия тиган и те в гювечетата. После лука и чушките минават същата процедура. Слага се топеното сирене и луканковия салам. После се задушават морковите и се разпределят. Разпределят се краставичките, тиквичките и подправките. Сложих и 2-3 лъжици вода, ама май може и без нея. Запича се във фурната първо на 100 градуса, после на 180 градуса. Към края слагам настъган кашкавал и като се запече чуквам яйцето запича се и то и е готово.
Хапва се с много апетит в добра компания!
[/color]
Цитирай
Изглежда наистина много вкусно!
Мога само да добавя, че в семеен кръг се сервира с много любов! Wink
Цитирай

На края на вселената!

Мнения: 2 506
Забравих, че сложих и 1 / 3 буркан рязани домати върху тиквичките.
Добър апетит!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.