Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 окт. 2005, 14:05 ч.

Условия в ДГ- епизод n-ти

 • 631
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 134
В рамките на един ден се случва следното:
Изпращам детето си както винаги хъркащо, заради третата сливица, но това е от месеци насам, без други симптоми, без температури и пр. Вечерта:
1. Я заварвам с почти слепено от секрети око - очевиден от километри конюктивит. Днес сутринта диагнозата се потвърждава и сме си вкъщи.
2. В колата ми разказва, как е ходила по голяма нужда и се е избърсала сама, на което аз естествено не вярвам, защото знам, че последното още не го може. Вкъщи виждам засъхнали изпражнения и по дупето и по бельото й. Оказва се, че наистина са я оставили да се почисти сама. Попитах дали си е мила ръцете, а тя каза - ами водата е студена и не ги мих. Shocked
Според вас, нормално ли е никой да не забележи очите й цял ден, и тя да е в контакт с другите деца до последно?
И трябва ли едно 3-годишно дете, което едва се е научило да ползва сама тоалетната, да се справя също само и след това?!
Нямам никакъв опит с ясли и градини до сега. Ясно ми е, че не мога да очаквам да се занимават само с нея и не искам да съм някаква капризна недоволница, но мисля, че в крайна сметка се касае за здравето на всички деца в групата. Първо да ги зарази с конюктивит, и второ - ако наистина не си е измила ръцете - кой знае с какво още...
Според вас аз ли трябва да поема нещата - да я науча да се справя с всичко сама и да я водя едва ли не всяка сутрин на преглед преди градината, или имам право да изисквам повече от персонала?

# 1
 • Мнения: 463
Без коментар #2gunfire

# 2
 • Мнения: 206
Имаш пълното право да изискваш по-голямо внимание по отношение на здравето на детето си. Това с ходенето по голяма нужда май е досадно задължение на персонала в повечето градини. Но когато детето е малко са длъжни да му помагат и учат едновременно как да се справя само. Моята дъщеря така и не успя да се научи хубаво да се бърше след голяма нужда, а като резултат от това - когато беше в ДГ стискаше и никога не ходеше по голяма нужда там. По отношение на здравето - направо ги нахокай здраво задето не са ти се обадили, че детето не е добре. За какво са им всъщност всички тези тел. на родители и лични лекари, когато никога не звънят при нужда на тях.
Моят съвет е винаги да правиш забележка за тези неща - понякога има резултат.

# 3
Това в кое ОДЗ се случва, ако не е тайна? #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 4
 • Мнения: 415
На първата родителска среща в нашата градина се повдигна този въпрос и отговора бе, че при положение че има една госпожа с 25-30 деца , то тя не може да остави всички сами и да хукне да бърше дупето на вашето!  #Crazy
Моето дете ходи по голяма нужда само в къщи. Само веднъж беше ходил в градината и се върна с изцапани гащи....... Sick
Мааани мааани бегай! #Crazy

# 5
 • Мнения: 3 371
На първата родителска среща в нашата градина се повдигна този въпрос и отговора бе, че при положение че има една госпожа с 25-30 деца , то тя не може да остави всички сами и да хукне да бърше дупето на вашето!  #Crazy
Моето дете ходи по голяма нужда само в къщи. Само веднъж беше ходил в градината и се върна с изцапани гащи....... Sick
Мааани мааани бегай! #Crazy
Не забравяйте,че в групите освен учители има и помощник-възпитатели,все пак!Могат да помогнат на детето при ползването на тоалетна,независимо ,че групите са натоварени-нали не всички деца ходят до тоалетна едновременно!
Колкото го конюктивита-разбий ги! #Cussing out

# 6
 • Алпите
 • Мнения: 10 413
Дупетата се бършат само в яслата. Там за децата се грижат мед. сестри. В ДГ са педагози и бърсането на дупета не им влиза в задълженията. Същото се отнася и за конюктивита- има сестра, която наблюдава здрави ли са децата (но тя си тръгва след обяд). Отделен въпрос е, че е можело да проявят съобразителност и да не допускат контакт на болни със здрави деца, но в случая нищо не може да се направи.

# 7
 • Мнения: 505
При нас положението е подобно, помощник възпитател има само в определени часове. Учителката директно си каза, че не може да остави 31 деца да стоят сами и да тръгне да ходи до тоалетната с моето.

# 8
 • София
 • Мнения: 6 040
При нас освен възпитателката има и една лелка, която им бърше дупетата, но понякога и там се случва някое дете да каже, че може само и да го оставят. Иначе за боледуването им направи забележка. Трябва да ги гледат всяка сутрин и ако има нещо задължително да се обаждат на родителите, защото така има опасност да разболеят повече деца.

# 9
 • Мнения: 1 134
Благодаря ви за мненията! Нямам никакъв ориентир кое е нормално и кое не в една детска градина. От една страна тази, в която ходим е добра с хубава база, с препоръки и пр. От друга - детенцето ми има все по - нещастен вид вечер, като я взимаме. Не мога да разбера дали все още се адаптира, или просто отношението не е добро. И след този случай още повече се замислям дали да не я преместя някъде. Но може това да я травмира повече...
Явно персоналът е най - важен, като говорихме за критерии в другата тема...

Общи условия

Активация на акаунт