Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 2 033
Пак сговних поръчката на продукти, и ми доставиха не 1, а 12 снопчета млад лук  Embarassed Какво да ги правя, знаете ли някоя манджа с, ха-ха, 11 снопа млад лук?
Мерси.
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Абе с 11 връзки не знам,ама 3-4 може да опаткаш с едно агнешко с къри (става и с всякакво друго месо).Запържваш си месото хубаво да се зачерви,поръсваш с чер пипер и сол,заливаш с вода да го покрие и вариш до омекване.Отделно се запържват 2-3 връзки зелен лук и няколко моркова на кубчета.Прибавят се при месото и се оставя да заври.Тогава се слагат няколко скилидки намачкан или ситно нарязан чесън и 1-2с.л. къри (на вкус).Оставя се да поври до омекване на зеленчуците и се сгъстява с малко брашно,размито с вода.Отделно се приготвя ориз-пилаф - може и картофено пюре вместо него - и се слага по една топка във всяко порция.
Аз правя и дроб-сърмата с няколко връзки зелен лук,също става много хубаво.
Цитирай

София

Мнения: 918
Ами ето нещо от мен:
В една тава запичам пилешко месо с малко вода и мазнина(ако е нужно), след това добавям 3-4 връзки лук, оставям още малко да се запече. Правя си заливка от 2 яйца, кис. мляко и малко брашно. Като се посгъсти е готова.
Цитирай

Amsterdam

Мнения: 799
На мен ми се е дояла зелена супа, така че като идея защо не направиш една спаначена супа с 2-3 връзки зелен лук?
Още една идея: кус-кус с тиквички (мароканска манджа, Иван Звездев)
Сваряваш около 1 пакет кус кус и го отцеждаш; в зехтин (може и олио) запържваш за около 7 минути 1-2 връзки нарязън пресен лук (и пресен чесън, ако имаш) и 2 нарязани на кубчета тиквички; добавяш малко къри, сол и джинджифил, пържиш още 1-2 минути, прибавяш кус-куса и разбъркваш. Страшна гарнитура става от това нещо chef
Цитирай


Мнения: 2 033
Мерси много, утре ще употребя поне някои от връзките (да не ви разказвам оня ден като ми беше лошо колко още неща съм поръчала по пет-шестнайсет, че ме е срам колко мога да съм залисана)
Цитирай


Мнения: 1 909
А защо просто не го изчистиш, нарежеш и замразиш?
Може да пробващ и това:

ПЕЧЕН ЛУК ПО ХОЛАНДСКИ

4-5 филии бял хляб
500 г пресен кромид лук
1 бр. яйце
2 ч.ч. (400 мл) прясно мляко или
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
и 1 ч.ч. (200 мл) сметана
50 г бекон 
200-250 гр. изпържена предварително кайма
кашкавал
мазнина
сол
черен пипер

Лукът се почиства и се нарязва ситно. Задушава се и полуготов се оставя настрана. Каймата се запържва, до като остане на мазнина. Оставя се да се отцеди от мазнината.
В намазана с малко мазнина тавичка се поставят напоените с мляко филии бял хляб , лукът и каймата се изсипват върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко (или сметаната), подправя се със сол и пипер, размесва се със ситно нарязаният бекон и всичко се изсипва върху лука. Настърганият кашкавал се поръсва отгоре. Пече се на фурна около 20 минути.
(Може без каймата, без бекона или без двета).

Цитирай


Мнения: 5 125
Можеш да направиш баница с лук, както се прави баница с праз. Мисля, че ще стане вкусно.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
Можеш да направиш баница с лук, както се прави баница с праз. Мисля, че ще стане вкусно.
Аз правя така и няма разлика.
Цитирай

BG

Мнения: 4 546
ако имаш фризер, може да го нарежеш , слагаш го в торбички и като ти трябва си го ползваш.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.