Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Мами,
предстои ми да се върна на работа до 1-2 месеца, а дъщеря ми се захласва много лошо и за съжаление не много рядко. Вече започнах да търся детегледачка и съм меко казано отчаяна от качеството на кандидатките, но това е друга тема.
В момента съм раздвоена и се чудя дали ще е добре да поверя детето на друг човек (особено с това захласване) или да продължа да я гледам аз (с всички негативи, които ще има това за работата ми, където отлагам връщането си на няколко пъти).
Имали ли сте подобен проблем? Как бихте действали в подобна ситуация?
 
 

# 1
  • Няма такава държава!
  • Мнения: 1 244
Какво точно имаш в предвид под захласване? Нещо не разбирам. Ако си намериш свестен човек, връщай се на работа, но за да си ти самата спокойна е най-добре да вярваш на детегледачката - затова избирай внимателно и толкова време, колкото трябва. Успех!

# 2
  • Варна
  • Мнения: 603
Не съм ималала точно такъв проблем. Но сам чела, че захласването е един вид демонстрация за пред майката. Форма на протест, начин за привличане на вниманието. И че начина да се справииш с това е да не показваш тревогата и притеснението си. Разбира се, на теория е едно, на практика - друго. Rolling Eyes
/моето дете прави демонстрации, като си блъска главата в стената и пода всеки път, когато му забраня нещо.
Когато не му обърна внимание - спира. Ако започна да го убеждавам да спре, направо изпада в истерия и продължава да се блъска. Много ми е трудно да се правя, че поведението му не ме интересува, но разбрах, че това е единствения начин да се справим с проблема./
 По този повод - захласва ли се, когато е с други хора?
Може би, няма да го прави при детегледачката...

Извинявай, че се намесвам, без да имам точното такъв опит

Няма начин една майка да не се притеснява, когато поверява детето си на друг, независимо от обстоятелствата. Но рано или късно, трябва да се случи.
УСПЕХ!

# 3
  • София
  • Мнения: 6 098
Не съм ималала точно такъв проблем. Но сам чела, че захласването е един вид демонстрация за пред майката. Форма на протест, начин за привличане на вниманието. И че начина да се справииш с това е да не показваш тревогата и притеснението си................................

Има нещо такова - моята например щом усети, че е прекалила, или се скарам, или не получи това, което иска почва да пищи, ама едно такова дрезгаво, като прасе и се надува до почервеняване smile3516 Наистина, това което помага е да не и се обръща внимание, но е много трудно, тъй като ми го сервира по 50-тина пъти на ден, редом с другото мрънкане и протестиране, обикновено, когато бързаме за някъде. И тя се захласва понякога, все още, но никога не съм отдавала специално внимание на това...........................пробвай, дано помогнеш, желая ти успех, наистина е трудно, когато дойде време да се остави детето. Sad

# 4
Под захласване имам предвид истинско захласване и то се получава при първото изреваване, а не след като детето е плакало дълго време - казва "уааа..." и след това не може да си поеме дъх, докато не я разклатя много силно и продължително. Ужасно е страшно и всеки път почти получавам инфаркт, докато я чуя да прореве наново.
Не знам как да не обръщам внимание, докато е толкова малка май няма как.
Мерси за мненията ви.

# 5
Аз имам същия проблем . Не обръщах кой знае какво внимание, докато един ден  така се захласна че не диша повече от минута.Посиня целия и се отпусна като парче месо. Какво ли не го правих то друсане то шамари Ужас голям .После говорих с лекарката  и тя ми каза тънкостите. Единствения начин да ги свестиш е като му духнеш в лицето силно ама не в устата а в лицето. и те се сепват изведнъж действа да знаеш . Сега на всички около нас съм дала инструкции и съм по-спокойна.

# 6
  • София
  • Мнения: 713
Моята племенница имаше този проблем, които израстна с времето. На нас ни бяха обяснили, че най-важното в този момент е да следиш да не си глътне езика. Направо беше малко прединфарктно състояние за всички нас като се захласнеше - посиняваше, спираше да диша - УЖАС!!!!! Сестра ми милата изпадаше в истерия.... Педиатрите ни бяха казали, че това се случва при по-емоционални деца и след петата година отшумява. При нея отшумя по-рано. Сега е здрава права красива умна 17 годишна тинейджърка!
Много трудно решение ти предстои, което само ти можеш да вземеш.
На работата ти няма ли как да проявят разбиране ако решиш да останеш още малко в къщи?

# 7
  • Мнения: 3 591
Под захласване имам предвид истинско захласване и то се получава при първото изреваване, а не след като детето е плакало дълго време - казва "уааа..." и след това не може да си поеме дъх, докато не я разклатя много силно и продължително. Ужасно е страшно и всеки път почти получавам инфаркт, докато я чуя да прореве наново.
Не знам как да не обръщам внимание, докато е толкова малка май няма как.
Мерси за мненията ви.


Моето дете се захласваше много до 2 годинки. И не му правиш голяма услуга разтрисайки го (напротив - вредиш).
Това се "научава" след като бебетата го направят няколко пъти да се прави и нарочно. Докторите казват, че за проклетия лекарство няма Laughing
Нищо, ама НИЩО неможе да му стане от захласването - в момента в който мозъка спре да получава кислород кара НАСИЛА детето да поеме въздух - резултата е че то започва да диша и без да го разтрисаш. Много е трудно да го изгнорираш  в такъв момент - но повярвай ми - като го направиш няколко  пъти и ще се "отучи".
На мен ми помагаше да започна да броя като малкия спре да диша - никога не съм преброявала до повече от 30 преди сам да си поеме въздух. А и при нас беше няколко пъти по страшно, понеже детето ми е с астма и периодите на НЕДИШАНЕ при нас са много по-чести и по опасни.
А за разтрисането - потърси малко в гугула за "Shaken Baby Syndrome " ....

# blindness or eye damage
# delay in normal development
# seizures
# damage to the spinal cord (paralysis)
# brain damage
# death

надявам се да съм те изплашила достъчно за да не го направиш отново!
А за детегледачката - смело напред! харесай си жена - тя ще се справи и с капризите и с захласването Laughing - то е най-безобидното нещо на света дето може да ви се случи. По-скоро намери таква, която знае, че когато беба го прави не трябва да я "Разтръсква"

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт