Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 5 419
В детската градина, в която беше първо дъщеря ми, а сега прехвърлихме там и Симеон, има свободни места за дечица, родени през 2002 г.

Ние сме невероятно доволни от детската градина, обучението, както и от двете учителки (г-жа Абаджиева и г-жа Иванова).
Детската градина е държавна, със стандартни държавни такси.
Отношението към децата и родителите е много добро, децата са спокойни, щастливи, научават много нови неща и не на последно място - получават добро възпитание.
Директорката на детската градина, г-жа Преславска, е изключително амбициозна и организацията в детската градина е на много добро ниво.

Групата на Симеон, в която има свободни места, се помещава във филиала на ЦДГ 100, който се намира на ул. Марин Дринов, срещу 5-то РПУ (съвсем близо до Заимовския парк).
Единственият "минус" е, че филиалът няма двор, но децата се извеждат в парка Заимов, в Докторската градина или в двора на централата на детската градина - на ул. Велико Търново.

Мога да пиша само суперлативи за детската градина. Когато ми се обадиха, че Симеон е приет (бяхме подали молба още миналата година), не се поколебахме и за момент да го прехвърлим, макар че вече от една година посещаваше друга детска градина. Разликата в нивата е огромна.

Към детската градина има и предучилищна група и подготовката за първи клас също е на много добро ниво.

Като допълнителни занимания се предлагат изучаване на английски език и танци.
Редовно децата се водят на театър или се организират представления в детската градина, а тържествата за края на учебната година са невероятно колоритни, емоционални и оставят незабравими спомени.

Който проявява интерес може да отиде на място в централата на детската градина (ул. Велико Търново № 2) или да се обади по телефона - 944 25 16 г-жа Преславска.

# 1
Също така да се подготви финансово.  #2gunfire И то за няколко издоявания от страна на госпожата Преславска

# 2
  • София
  • Мнения: 5 419
Също така да се подготви финансово.  #2gunfire И то за няколко издоявания от страна на госпожата Преславска

Лично запознат, честно казано, не знам за какво говориш - както писах и по-горе, дъщеря ми беше във въпросната детска градина, а сега и синът ми. Мога отговорно да заявя, че пари от г-жа Преславска не са искани както на мен, така и на познатите ми родители, чиито деца също посещават или са посещавали детската градина.
Може би визирате сумите за учебни помагала, както и сумите за играчки и празници, които самите родители гласуват и които отиват не за друг, а за нашите деца.

# 3
  • Мнения: 5 876
Мамма, това детската градина до Докторската ли е?
Аз принципно харесвам местоположението и ми изглежда добре. Искам да питам следните неща:
Има ли контрол при влизане - излизане, тоест има ли някой да пази да не влезе случаен възрастен?
Гледа ли се телевизия?
Госпожите мили ли са с децата?
Как се справят, ако детето не слуша, тръшка се и т.н.?
Мога ли да я запиша, въпреки че е набор 2003 (но е на трети януари!) С гърнето се е изучила вече.

# 4
  • София
  • Мнения: 5 419
Да, за градината до Докторската става въпрос, но филиалът е на ул. Марин Дринов - точно срещу 5-то РПУ.

Случаен възрастен няма как да влезне. Вратата се заключва автоматично. На първия етаж е само коридорче с шкафчета, а спалното помещение и залата за игри и обучение е на втория етаж и децата са там. Децата се приемат и предават от учителка.

Има телевизор, да. Не знам дали гледат "телевизия", но гледат филмчета - Аладин, Цар Лъв и т.н.

И двете госпожи са много мили, търпеливи и децата много ги обичат. Когато е нужно, проявяват необходимата строгост, много премерено и много на място. Всъщност, това е и една от причините да ги харесваме толкова много, защото не оставят децата да капризничат и своеволничат и когато е необходимо са строги. (самият факт, че децата ги обичат и не се сърдят показва, че когато са били строги е имало за какво и децата го разбират)

Не мога да ти кажа как се справят когато детето се тръшка и не слуша, защото към всяко дете подходът е различен. Изхождам от това, което виждам като подход спрямо дъщеря ми и спрямо сина ми. Факт е, че децата са различни и самата аз реагирам по различен начин на една и съща проява, в зависимост от това дали е Ади или Мони. И двете госпожи обаче са много мили и (поне според мен) изключително търпеливи и успяват да намерят подход към всяко дете. С игри, със закачки, с баламосване, с разговор, понякога със строгост, при дъщеря ми пък например работеше номерът със сърденето (госпожата й се беше разсърдила)  Grinning

Предполагам, че няма да има проблем да я запишеш.
Обади се на посочения телефон или отиди на място.
Аз все пак не съм в управата на детската градина... само предавам информацията за свободните места и споделям личните си впечатления.

# 5
  • Мнения: 5 876
Благодаря!

# 6
  • София
  • Мнения: 272
Синът ми ходи в тази детска градина,само че на ул." Велико Търново",защото е набор 2000.Много съм доволна и не съм давала повече средства ,от тези които се събират между родителите за нуждите на нашите деца.Живот и здраве и дъщеря ми ще бъде записана там.
Учудвам се,че има свободни места,защото наплива за там е огромен.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт