Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • софия
 • Мнения: 185
Здравейте

 Имам въпрос към майчетата, раждали в Света София и ползвали Вип стая с бебето при тях?
 Интересуваме как стой процедурата с преобличането,къпането, сменяне на памперса носите го в определено време за целта и изчаквате да си го вземете ?
 Интересуваме има ли определен час да си вземета бебето ако сте го оставили при останалите или можете да го вземете когато посикате обратно?
 Къде оставяте бебето , когато примертно си вземате душ?

 И най важното което ме вълнува: Кърменето искам по време на простоя ми в болницата бебето ми да не получава вода и адаптирано мляко , мога ли да си осигура това ?
 Причината да искам да си взема Вип стая е точно тази бебето да е при мен и да мога да дам успешен старт на кърменето, но в случайте когато е оставено при другите бебета (например за къпане) как мога да си осугуря да не го нахранят с адапте?

 
 
 
 

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 4 249
Само за кърменето мога да ти кажа, защото не бях във ВИП - кърми се под час и не му дават адаптирано! Така че просто не се къпеш в часовете за кърмене, едва ли ще ти трябват 3 часа за баня  Simple Smile Така няма шанс да му набутат нищо. Иначе нямам представа дали се оставят някъде, за да се къпеш или бебето си седи в стаята.

# 2
 • София
 • Мнения: 705
За ВИП стаите има едни специални легълца, много интересни, на колелца са.....не мога да ти ги обясня точно, различни са от тези в неонатологията. Та бебето си седи в това легълце в твоята стая и ти си се къпеш и храниш, и каквото там трябва без проблем.
Лично аз не исках бебето в стаята ми, защото се притеснявах...........но иначе щом искаш ще ти го оставят, има нужните удобства.

# 3
 • София
 • Мнения: 6 317
Във ВИП-а бебето е през целия ден с теб, взимат го за смяна на пампа и за къпане, както и за визитация. Бебетата са в колички и с тях детските сестри ги взимат. Кърмиш си го и не дават адаптирано мляко, ако самата ти не поискаш. През нощта ги взимат за 6 часа, но ако искаш може да ти го оставят... Аз бях в двойна ВИП стая и като се къпех съседката по легло се грижеше за бебето. Всъщност нищо не пречи, да се къпеш, докато имаш някого на свиждане - във ВИП стаите то е от 13:00 до 18:00 и така ще има човек при бебченцето.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 599
Бебетата ги взимат и после връщат в стаята, ти не ходиш никъде и поради това не можеш да го даваш и взимаш когато ти искаш. Ако през нощта искаш да си почиваш, казваш и те го оставят при другите бебета.
В определените часове за къпане, преобличане, сменяне на памперса го взимат и като свършат го връщат.
Взимах си душ когато взимаха бебка за процедурите изброени по-горе, но бебето може да си спи в стаята и ти пак да се къпеш.
Ти сама си храниш бебето и то винаги е при тебе в часа за хранене. Ако кърмиш си го кърмиш, ако нямаш кърма ти носят в стаята адаптирано мляко. Ако си искала за през нощта да стои при другите бебета и кърмиш - носят го в стаята в определените часове, ако е на адаптирано, те го хранят. Но няма опасност някой да го храни с такова мляко без ти да знаеш, още повече, че там са "ЗА КЪРМЕНЕТО" (да не говорим, че адаптираното е разходи за болницата). Предполагам, че и в нормалните стаи ако едно бебе е на кърма го носят на майката в определените часове, така, че това не може да е причина да си взимаш ВИП стая. Аз я взех по други причини - собствена баня и тоалетна, възможност за посещение на татето по всяко време (последното само в единична ВИП).
За водата, пак ти я даваш на бебето и така контролираш дали и колко да даваш.# 5
 • софия
 • Мнения: 185
Много благодаря за инфото.

За Вип причината не е само бебето но то е  основната,след това посеченията от таткото и после банятя. Искам бебета да си е при мен макар че ме е страх как ще се справям с него.Болницата е добър старт да свикнем с него още повече че има кого да питам, а и няма да ми се месят бабите.
А като майка за първи път ще ми трябва време а и практика да се грижа за него.Доста чета но практиката си е практика.

# 6
 • софия
 • Мнения: 185
 nati_nat, Забравих да попитам
Понеже спомена часове за кърмене?
А от всичко което изчетох най доброто е кърмене на поискване. Как стои практикуването то му през време на престой в болницата ?

Между другото Наталия ли се казваш ?
Понеже аз съм Наталия и приятелите ми от училище също ме наричат Нат

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 4 249
Бебето и в обикновената стая е при теб денонощно.
Имаше една майка, която твърдеше, че няма кърма и искаше да дадат на бебето адапт. мляко, но се дърпаха, даже Благова (така ли беше) и се накара едно хубаво и й каза да слага по-често да суче и не й дадоха мляко! Та виж какво им е отношението към адаптираното  Mr. Green
Принципно има часове за кърмене, но май важат само ако бебето е в интензивното и ходиш да го кърмиш, докато е в стаята никой няма да ти се кара, ако го кърмиш на поискване.

# 8
 • Мнения: 7 837
И да не си във ВИП стая, ако раждането е нормално и вси4ко е наред, беб4ето ще си бъде при теб постоянно. Носят ги на 2-3-ия 4ас след раждането.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 107
Аз така и не се добрах до ВИП стая, но от втория ден бебето беше при мен /това важи за всички, родили нормално и със здраво бебе - с много малки изключения/. Кърмех го, когато огладнее, като все пак се стараех да е гладен, когато дойде време за къпане - обикновено вечер към 9 и 30. Иначе памперса го сменят още 3 пъти на място в стаята.
Съгласна съм, че в болницата кърменето се насърчава, дори зам. главната педиатърка ми каза да не му давам никаква вода, противно на уверенията на другите докторки и сестри, че така по-бързо ще му мине жълтеницата...
В стаята си наглеждахме взаимно бебетата по време на къпане, ядене и т.н.
Вземи си някоя хубава книжка със съвети относно грижите за бебето  Simple Smile
Най-важното е раждането ти да мине леко и бебето да е здраво - пожелавам ти го от все сърце! За всичко друго няма какво да се притесняваш  Wink

# 10
 • Мнения: 53
бебенцата ги взимат само нощем от 12 през нощтта до 6 сутринта всички спят в една стая. Иначе са си при майките. През деня ги взимат само за смяна на памперсите и за къпане. Това е

# 11
 • София
 • Мнения: 235
Във ВИП стаите бебетата са непрекъснато при майките. Сутрин в около 6ч. им сменят памперсите после, около 10ч. ги взимат в друга стая за визитация и тогава пак им сменят памперсите. Следващата смяна е в 16ч. и последната е около 10ч. Ако не искаш да дават на бебчо никакво адаптирано мляко и вода трябва и нощно време да е при теб. През ноща бебетата които са при сестрите когато се разреват им давата адаптирано мляко. Водата стои в една отделена преграда при бебето. Тя се сменя всяка сутрин с нова.
Аз в родилното също се притеснявах, че ако сестрите през ноща дават на бебето адаптирано мляко тя няма да иска да се кърми, но въобще не беше така. Така и не събрах смелост пет дена в родилното да я оставя при мен през цялата нощ. Относно водата бях чувала подобни изказвания, че ако и давам вода от шишето пак може да ми откаже кърма. Естествено се оказа, че не е вярно, а напротив трябва да пие вода за да изкара по лека жълтиница. Е аз не и дадох нито капка вода и се наложи да останем три дни повече заради жълтеницата.

# 12
 • гр София-центъра-Лъвов мост
 • Мнения: 527
Бебто си е през цяло време при тебе,но зависи къде си.Аз бях на третия етаж при инвитрото защото нямало места на втория или петия при секциото и то не беше при мене.Когато слизах долу на 2 етаж в родилното виждах че бебетата са им в стайте и когато искаха да си починат майките ги даваха на родилно отделение.Разбрах че на мойта беба са давали адаптирано мляко един път,защото много плакала но на следващото кърмене ме изяде.За Вип стайте не мога да дам инфо защото аз бях в стая с 6 жени който си споделяхме една на друга.Едно момиче си беше платило за лекар да я изражда и той беше много мирлЗа щастие и аз се паднах при него без да съм плащала и отношението му беше същото като на момичето което си е платило.Няма да съжеляваш че си избрала Света софия-определено.

# 13
 • София
 • Мнения: 472
Всичко зависи и от това как си родила. Аз бях секцио и бебето ми го дадоха във ВИП стаята чак на другата сутрин( 24 часа), през което време е хранено разбира се с адаптирано. При секциото кърмата идва на 2-3 ден и дотогава какво ......Естествено адаптирано и вода. Но в момента в който ми дойде кърма ( след яко стимулиране от страна на бебо) бяхме само на кърма и ни спряха добавката. А това кърмене на поискване - не съм му фен. Още на 3 ден имах толкова много кърма, че бебо го засищаше идеално и си спеше после по 2-3 часа. А ,сега има изграден страхотен режим на храна и сън - което е улеснение и за мен и за него. Това да кърмя и да давам ядене по всяко време ...не. ИМа и нещо друго, бебетата имат силно развит сукателен рефлекси постоянно искат да сучат- не защото са гладни всеки път. Именно затова още в родилния дом помолих близките ми да ми донесат биба, защото бебока ядеше много и постоянно искаше да суче още.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 4 249
При секциото кърмата идва на 2-3 ден и дотогава какво ......Естествено адаптирано и вода.
Ами тя и на мен ми дойде на 2-3 ден, а бях нормално  newsm78 Дотогава - коластра. И аз се чудех как няма да умре от глад това дете, а тя дори беше наддала първия ден  hahaha Но втория смъкна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт