Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Здравейте, дами. Потърсих за подобна тема, но не ми даде никакви резултати... Понеже у дома сме големи семкояди, а напоследък все не улучваме читави семки, днес си взех сурови, ама като не знам как да ги опека?!?! Помня, че баща ми навремето ги миеше, посоляваше и после печеше в тава... ама колко време, каква темп... идея си нямам. Ако някоя от вас знае, нека помага, че гледам семките и слюнкотделям... а пък те едни едри, мани мани
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Колкото до предварителната подготовка, всичко е точно, но да не прекалиш със солта. По-нататък печеш на умерена фурна и разбъркваш през десетина минутки в началото, като видиш, че се засушават, бъркаш през 2-3-5 минути, ще си определиш сама. На 20-25 минута започваш да опитваш за готовност. За мен са готови, когато добият леко кремав вид. Това е.  Hug
Цитирай
арина, мерси много за бързия и изчерпателен отговор....  bouquet
само един ... тъп въпрос - тавата на дъното на фурната ли да я сложа, или върху решетката и някъде по средата? newsm78
Цитирай
Същата подготовка на силна степен 2 мин. в микровълновата - разбъркване - 2 мин - разбъркване ~ още 2 мин. и са готови. Първо трябва да изстинат, защото докато са горещи изглеждат като сурови Wink
А тавата я сложи на скарата малко над дъното на фурната Smile - Арина извинявай, че отговарям вместо теб Praynig
Цитирай
Gatoto na Gato, всяко обяснение поражда в мен нов въпрос... В микровелето в какво да ги сложа... има ли значе ние формата на купата... имам кръгла и правоъгълна (самите купи не са специално за микровълнова - това проблем ли е?!?!) и с капак или без капак, извинявам се, но аз микровълновата я ползвам само за претопляне.... така и не се научих да готвя в нея Embarassed
мерси на двете ви Hug
Цитирай
Ама аз съм малко мъж бре Wink

Формата на съда няма значение. Ако не е с надпис "пригоден за микровълнова" , но е пластмасов го пробвай пълен с вода за цикъл от 6-8 мин. на най - силна степен - или ще издържи или не Wink
Цитирай
Ама аз съм малко мъж бре Wink
е, ако имаше картинка - УМИРАМ ОТ СРАМ - ей, тука щях да я цопна поне десетина пъти.....

сори, въобще не съм погледнала.... и мерси още веднъж за инфото....
иначе нямам никаква джаджа у дома "пригодена за микровълнова"... срам срам
Цитирай
Ама аз съм малко мъж бре Wink
е, ако имаше картинка - УМИРАМ ОТ СРАМ - ей, тука щях да я цопна поне десетина пъти.....

сори, въобще не съм погледнала.... и мерси още веднъж за инфото....
иначе нямам никаква джаджа у дома "пригодена за микровълнова"... срам срам

Е, що пък срам сега? Ти да не мислиш, че у нас бъка за всяка джаджа садинка? Нали за това ти казах, как да пробваш Smile Ако имаш йенско стъкло става в някоя тенджерка (без капака), която се събира в микровълновата.
И пробвай най - добре с малко количество докато им хванеш цаката Smile Успех:)
Цитирай

София

Мнения: 1 655
За печенето на семките в микровълнова можеш да използваш керамична,порцеланова или дуралексена дълбока чиния, йенска тава или капака и (в зависимост от количеството семки). Печенето е както ти е писал Гатото. Започни бъркането след втората минута. За около 5 минути би трябвало да са готови. И наистина, няма смисъл да ги опитваш горещи, защото на вкус са все едно сурови. Опитай ги когато изстинат и ако имат нужда от доопичане, ги пусни още малко в микровълновата.

По същия начин се пекат и всякакви други ядки в микровълновата.
Цитирай
истината е, че аз се издъних.... абе за некви секунди имам чувството, че ги изтървах и всички стаи замирисаха на изгорели семки... и тъкмо миех втората доза, се прибра мъжът (който всъщност трябваше да изненадам със семките Wink) та той още с отварянето на вратата се провикна, че съм съсипала убавите семчоци, и като запретна ръкави - както бяха мокри семките им сложи 2 чаени лъжици брашно Shocked и после сол, за да хване солта... и после ги метна във фурната, на ниска темп, докато изсъхнат, после я увеличи и бая си игра, де, ама станаха убиец....
аз люпих  допреди малко, вече няма семки, свършиха.....
та, така... вече е ясно кой ще пече семките у дома Party Cool
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Еййй как обичахме да печем семки като деца! Правехме ги на така-наречения 'парти-грил' или малка скара с капак  Laughing- много бързо стават. Стават и в предв. загрята фурна.
Но където и да ги правиш, бъркай редовно да се опекат равномерно и опитвай от време на време дали са готови. Направо ми се доядоха, ще взема да купя!
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
ДЕSКА-ПЕSКА - макар отдавна да не съм пекла семки в МВ, ще ти кажа.
Измивам семките през гевгир и ги изсипвам в една дуралексова чиния. Посолявам и разбърквам. Слагам чинията в МВ и пека на най-силната мощност, ама колко минути съм забравила, като 1-2 пъти разбърквам. И както е казал Гатото - оставяш да изстинат, че в началото мязат на сурови  Peace
Бон апети  Party...яко ти чистене после Wink
Цитирай
Шани, другия път ще пробваме в микровълновата, защото във фурната станаха трепач, ама мъжът ми близо час си игра... а и той като вземе да ги бърка, отвори фурната, извади си ги, съвсем спокойно ги бърка, вратата на фурната си стои отворена... а аз  Money само си мисля за сметката за ток....
ама защо яко чистене после... изцапва се микровълновата ли? newsm78
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 614
хехехе - Деска, не МВ, ами стаята дето си седиш и си чоплиш Wink

И определено печенето в МВ е малко по-евтинко!
Цитирай
aaaaaaaa, може да съм реотан, ама съм български такъв bowuu
зацепих....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.