Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
За мое голямо съжаление тук няма детски кухни,интересуват ме много въпроси,но няма кой да питам.В Англия системата за хранене я имам за ужасна Crying or Very sad До сега търсих в библиотеката и в темата за най-често обсъжданите въпроси и ми се замая главата.Много теми,но конкретно за моите въпроси не видях нищо Sad
 Вече започвам да готвя на Александър Embarassed..малко ме е срам,че чак сега,но тук има супер пюрета да 2г. възраст. И въпросите са ми следните:
 1.Как да замразявам храната?Ястието се сипва в бурканчето малко под отвора и трябва да хлътне ли? Ако не хлътне може ли да го сложа в камерата? Бурканчетата на Хип стават ли за тази цел?
 2.Има ли ястия които след като се размразят са  Sick?
  3.Супи как да му давам,със или без застройка.Като тръгнахме от БГ педито каза без,но не са ли много промити така?
  4.Как да задушавам,а не да пържа?В повечето прецепти се спомената запържване Rolling EyesАко сложа лука в тиган с олио и добавя малко вода ще се задуши ли? Embarassed
 5.Телешка кайма мога ли да давам-купена?Тук не е тлъста.
 6.Ако готвя със замразени зеленчуци,трябва ли да ги размразявам преди това?
 7.И ако прибера храната в хладилника,колко дни след това мога да му я давам?
 8.Продължават ли да се редуват ястията с месо през ден,или не?
Много ще съм благодарна,ако някой може да ми отговори!!!!! Love
Цитирай

Лондон

Мнения: 1 613
1.Как да замразявам храната?Ястието се сипва в бурканчето малко под отвора и трябва да хлътне ли? Ако не хлътне може ли да го сложа в камерата? Бурканчетата на Хип стават ли за тази цел?

Ползвам пластмасови купички. Слагам по 200гр, колкото за едно ядене. Не ги пълня до горе.


3.Супи как да му давам,със или без застройка.Като тръгнахме от БГ педито каза без,но не са ли много промити така?

Аз ги застройвам.
 

 
6.Ако готвя със замразени зеленчуци,трябва ли да ги размразявам преди това?

Не ги размразявам. Направо ги слагам да се варят с другите неща.


7.И ако прибера храната в хладилника,колко дни след това мога да му я давам?

До колкото знам 2 дни/48 часа.


8.Продължават ли да се редуват ястията с месо през ден,или не?

Тук не съм сигурна, вие сте по-големи, но аз ги редувам.
Цитирай


Мнения: 3 663
1. по-добре е да замразяваш храната в някакви пластмасови съдинки, ако е сготвена вече. иначе можеш примерно само месо повечко да свариш с подправки каквито искаш и да замразиш само него после - може в наелонови пликчета, даже и във формички за лед - и като решиш да готвиш вадиш само едно кубче или едно пликче, както так си ги разпределила
2. за мен повечето замразени сготвени храни после за ужасни и имат гаден вкус (ако е само месо, няма такъв пробле, но зеленчуците.. стават на нищо .. мое мнение)
3. ако е захранен с белтък може би можеш и със застройка.. тук не съм много компетентна.... таня супи не яде...
4. точно така - малко олио, малко вода, лука и на слаб огън. аз често пъти тази процедура направо я прескачам и варя всичко (основно в уреда за пара)
5. според мен по-добре си е само крехко месо....
6. виж тук не знам.. - от една страна няма защо да го правиш, те така или иначе ще се размразят в процеса на готвене. от друга, ако тръгнеш да ги задушаваш, доста ще се забавиш... май е най-добре да ги извадиш предишния ден и да ги сложиш в хладилника и до следващия ще са се размразили
7. давам макс до 2 дни след сготвянето
8. аз на таня вече не и ги редувам много стриктно. гледам да се събират 2-3 месни хранения за седмица плюс рибата и когато както дойде..
леле, к'ъв роман стана Smile айде запрятай ръкавите   chef
Цитирай

София

Мнения: 11 065
Аз не замразявам готвена храна, така че първите въпроси гипропускам.
 
  3.Супи как да му давам,със или без застройка.Като тръгнахме от БГ педито каза без,но не са ли много промити така?
Аз правех супите със застройка, обаче яйцето трябва да се вари минимум 10 минути и винаги ми се пресичаше. Не че не става за ядене и така, но някак си не ми е естествено на глед. Затова започнах да практикувам друго-в супата добавям сварен жълтък, а белтъка Иво си го яде с кеф отделно (но това с белтъка е нашият случай-при вас не знам как е). Така, освен това, не се притеснявам да консервирам супата (да не стане нещо с яйцето, имам предвид).

  4.Как да задушавам,а не да пържа?В повечето прецепти се спомената запържване Rolling EyesАко сложа лука в тиган с олио и добавя малко вода ще се задуши ли? Embarassed
Да, това е задушаването. Аз, обаче, нито пържа, нито задушавам. Засега основно варя и в края добавям масло, олио или зехтин-според случая (но основно-масло).

 5.Телешка кайма мога ли да давам-купена?Тук не е тлъста.
Защо не? Стига да си спокойна за произхода и качеството.

 6.Ако готвя със замразени зеленчуци,трябва ли да ги размразявам преди това?
Не. Можеш да ги слагаш замразени.

 7.И ако прибера храната в хладилника,колко дни след това мога да му я давам?
Засега не ми се е случвало да давам неконсервирана храна, която е била приготвена преди повече от 24ч. Но може и да се втелясвам-знам ли?
За да съм спокойна, предпочитам да консервирам-още горещата манджа сипвам в бурканче и затварям капачката. Лесно и ефикасно.  Така съм съхранявала храна в хладилника повече от месец-нищо й няма.

 8.Продължават ли да се редуват ястията с месо през ден,или не?
Откакто е на кухня, Иво яде месо всеки ден.

Успех!
Цитирай

Пловдив

Мнения: 903
Здравей!
Силви е на обща храна след навършване на годинката. Не замръзявам храна. Готвя през ден.
Супите понякога ги застройвам, понякога слагам сиренце /малко и откиснато/ и кисело млеко след като я сваля от котлона.
Не пържа. Не задушавам. Всички продукти слагам в тенжерата и варя, като стане почти готова храната слагам малко сол и домати /ако е нужно/.
Не ползвам замръзени зеленчуци. Осве грах, но него го слагам замръзен в тенжерата.
Кайма ядем смесена /свинско и телешко/. Купувам от месарския магазин смляна кайма.
Една манджа я ядем два пъти.
Не редувам ястията, обикновенно ядем повече с месо.
Успех в готвенето. Няма по-добра храна от домашно приготвената с много любов.  bouquet
Цитирай

Лондон

Мнения: 1 038
1.Как да замразявам храната?Ястието се сипва в бурканчето малко под отвора и трябва да хлътне ли? Ако не хлътне може ли да го сложа в камерата? Бурканчетата на Хип стават ли за тази цел?

Аз процедирах така,готвех няколко неща на куп,докато е топло изсипвах в бурканчета,но не догоре,а горе-долу два пръста под капачката,иначе се пукат бурканчетата(бурканчетата ми бяха на Ганчев,но и на Хип вършат работа)
И като изстинат бурканчетата ги слагах във фризера.


2.Има ли ястия които след като се размразят са  ?

На мен не ми се е случвало,но задължително опитвах преди да го дам на детето!

 3.Супи как да му давам,със или без застройка.Като тръгнахме от БГ педито каза без,но не са ли много промити така?

Ами да промити са,но аз не съм ги застройвала и тя си ги хапваше,застройвах ги след две годишна възраст,и то когато ги давах на момента!

4.Как да задушавам,а не да пържа?В повечето прецепти се спомената запържване Ако сложа лука в тиган с олио и добавя малко вода ще се задуши ли?

Ами не съм много сигурна,като слагах лук в някоя манджа не слагах олио,а масло и доливах с малко вода!

5.Телешка кайма мога ли да давам-купена?Тук не е тлъста.

Няма причина да не му даваш телешко,според ман даже е за предпочитане пред свинското например.

6.Ако готвя със замразени зеленчуци,трябва ли да ги размразявам преди това?


Не е задължително да ги размразяваш,като ги сложиш в съда,в който ще готвиш така или иначе ще се размразят.
7.И ако прибера храната в хладилника,колко дни след това мога да му я давам?



До два дена спокойно можеш да му я даваш,като е седяла в хладилника.

8.Продължават ли да се редуват ястията с месо през ден,или не?

Ами малко съм позабравила,но за разнообразие давай веднъж зеленчук,веднъж месо
Забравих да добявя,че вместо да правиш застройка,отделно можеш да му сваряваш по-едно яйце и жълтъка да го слагаш в супата. Wink
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Момичета,много,много благодаря за отговорите!!!!! newsm20 Наистина много ми помогнахте!!!!! smile3525 newsm51 smile3525
Цитирай

София

Мнения: 6 317
1. Сипвам топлото пюре в бурканчето около пръст-два под капака, затварям, чакам да изстине, слагам първо за час-два в хладилника и тогава замразявам. Случвало ми се е обаче и така да ми се сцепи някой буркан Sad.

2. Ако кипнеш ястието 100% дори да е картофено пюре, ще си бъде вкусно Smile.

3. Супи давам без застройка. Самата аз не обичам особено да ям застроени супи.

4. Аз просто варя зеленчука на пара и не запържвам изобщо.

5. Преспокойно можеш да даваш телешко месо  Peace. При вас контролът е засилен и заради лудата крава, така че няма абсолютно никакъв проблем, според мен Smile.

6. Обикновено замразените зеленчуци директно се попарват без да се размразяват.

7. Според мен може да даваш храна от хладилника повече от два дни, като преди това я пробваш Smile.

8. Ние вече не редуваме. Йоан почти всеки ден яде нещо месно.
Цитирай


Мнения: 5 632


1. Приготвена храна замразявам в буркан4ета като не го пълня догоре, оставям 2 пръста. Капакът май, 4е никога не е хлътвал и пак съм замразявала. Няма проблем. Използвала съм и буркан4ета на Хип.

2. При мен не се е слу4вало да е отврат дадено ястие след размразяване.

4. Ако искаш да задушаваш, а не да пържиш, слагаш мазнина, лук и вода / не много/, покриваш с капака за около 5-10мин. Ако се изпари водата, добавяш, ина4е запо4ва да се пържи. Аз така готвя за нас. За Маги приготвям храната по друг на4ин.

6. Замразените зеле4уци ги слагаш директно във вряща вода, не се размразят предварително.

7. Храна съхранена в хладилник е била ок и след 4 дена.

8. Маги яде месо всеки ден, по4ти от самото му въвеждане.

Успех
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.